Каталін Карп: зупинка в «Динамо»

Каталін Карп: зупинка в «Динамо»

Півзахисник Каталін Карп підписав із «Динамо» трирічний контракт. 18-річний футболіст почав тренуватися у складі молодіжної команди «Динамо».

- Каталіне, розкажіть про себе, де виступали до переходу в «Динамо»?

- Я народився в Кишиневі. Любов до футболу пішла від батька Іліє, відомого футбольного тренера. Він зараз працює у Федерації футболу Молдови, займається підбором футболістів для збірних різного віку. Я навчався у футбольній школі «Зімбру», потім у 16 років виступав у першій лізі Молдови за «ЦСКА-Буюкань». Після цього був на перегляді у клубах «Вільярреал», «Дженоа», «Шахтар». В останньому затримався на два роки. Але восени, коли мені виповнилося 18 років, контракт із донецьким клубом не підписав. Агент сказав, що є запрошення від «Динамо», я погодився та приїхав до Києва.

- У «Шахтарі» у вас були успіхи?

- У квітні минулого року поїхав із «Шахтарем-3» на турнір до Сардинії. У ньому клуб посів перше місце, обіграв здавалося непереможну «Барселону». Я став найкращим бомбардиром турніру й був названим найкращим гравцем. Ще був на зборі з першою командою в Австрії, тренувався у Луческу. Добре знайомий із його помічником Спиридоном, ми все ж таки співвітчизники.

- Хто з гравців найбільше імпонує у складі «Динамо» та «Шахтаря»?

- У «Динамо» подобається Шевченко, Ярмоленко, Вукоєвич. У «Шахтарі» виокремлю Фернандіньо та Срну.

- Як прийшло запрошення з «Динамо»?

- Про це повідомив мій агент. Контракт із «Шахтарем» підписано не було. Я поїхав на перегляд до «Динамо». У листопаді та грудні тренувався з молодіжним складом, за мною спостерігали Олексій Михайличенко та Володимир Мунтян. Далі надійшла пропозиція від «Динамо» підписати контракт. Я погодився.

- Яку позицію вважаєте для себе рідною?


- Опорний півзахисник. Хоча, в деяких матчах тренери випускали мене й у центрі захисту.

- Ви народилися в Молдові, але маєте румунський паспорт...

- Насправді в мене подвійне громадянство – Молдови та Румунії. Маю два паспорти. Оформляючись у «Динамо», надав румунський, тому числитися у клубі я буду як гравець із Румунії.

- А якщо до збірної покличуть?


- Раніше отримував запрошення з Молдови. Зіграв кілька матчів за збірну U-16 та U-17. Але вони були неофіційними і як би заграний за збірну я не був. Чесно кажучи, дуже хотілося би отримати запрошення зі збірної Румунії, але для цього потрібно грати, показувати себе. Сподіваюся зробити це в «Динамо».

- Із молодіжного складу до першого шлях хоч і близький, але непростий. Готові працювати?

- Для цього я сюди і приїхав. У «Динамо» є всі умови, все дуже солідно, професійно. Зараз я тренуюся із молодіжною командою, яка буде брати участь у турнірі Олега Макарова. Що буде далі, побачимо. Все залежить лише від мене.

Каталін Карп
Півзахисник
Народився 20 жовтня 1993 року в Кишиневі (Молдова)
Громадянство: Румунія/Молдова
Зріст: 185 см.
Вага: 75 кг.
Вихованець дитячої школи ФК «Зімбру» (Кишинів, Молдова).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер