Кернозенко повертається до «Динамо»

Кернозенко повертається до «Динамо»

У ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулися кадрові зміни. До школи прийшов працювати новий фахівець – колишній воротар «Динамо» і «Дніпра» В’ячеслав Кернозенко. Не дивно, що він буде спеціалізуватися на воротарській тематиці, передаючи майбутнім голкіперам свій багатий досвід. Після перших семи днів роботи у динамівській школі В’ячеслав Сергійович поділився враженнями і планами на майбутнє.

- Поки назвати мою роботу повноцінною не можна. Я тільки навчаюся, ходжу на тренування, спостерігаю, знайомлюся з дітьми, тренерами, колективом. Також навчаюся принципам роботи в ДЮФШ, намагаюся для себе зрозуміти, чого від мене будуть потребувати. Для цього знадобиться ще десь тиждень. Хоча, можливо практичні заняття розпочну й раніше.

- Відповідно, власну ігрову кар’єру вирішили закінчувати?

- Так, ви маєте рацію.

- Наскільки складно було прийняти таке рішення?

- Непросто. Але в мене були причини, які змусили замислитися, що робити далі.

- В який момент зрозуміли, що час переходити на тренерську діяльність, які були причини?


- У першу чергу, це проблеми зі здоров’ям. У цьому, мабуть, головна причина. Буквально нещодавно я сподівався і навіть був упевнений, що зможу продовжити грати на високому рівні, але все склалося інакше. Догравати на середньому чи низькому рівні не хочеться, а на тому, якому хотілося б, здоров’я вже не дозволяє. Тому вирішив закінчувати.

- Чим займалися останнім часом?

- У мене був контракт із «Дніпром» до 1-го січня, а у «Кривбасі» я перебував в оренді. Після того, як термін угоди закінчився, нових угод я не підписував. Хоча можливість для цього в мене була. Їздив на перегляд до однієї з команд, але знову отримав травму. Це стало останньою краплею.

- У вас є бажання закінчити тренерські курси?

- Звичайно, у процесі роботи буду навчатися. Пройти ліцензування – одне із завдань, яке ставлю перед собою на найближчий час.

- Які пропозиції з подальшого працевлаштування розглядали?


- Конкретних пропозицій, окрім як від ДЮФШ «Динамо», у мене не було. Оскільки я киянин, такий варіант мене повністю влаштував. Крім того, свого часу я грав за «Динамо», а, як відомо, колишніх динамівців не буває. Природно, цей факт також зіграв важливу роль у прийнятті такого рішення.

- Якісь ідеї чи методики з роботи із майбутніми воротарями у вас є?


- Думок багато, головне, привести їх до ладу. Зіткнувшись із роботою з дітьми, я зрозумів, що потрібно багато чого в собі змінити. Мислення, вміння вибудовувати стосунки, почати більше розмовляти, спілкуватися, до чого я не звик, оскільки є небалакучою людиною. Але нічого, доведеться перелаштовуватися. Буду сподіватися, це в мене вийде.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер