Хачеріді – Ібрагимович. Від їхнього протистояння буде залежати багато чого…

Хачеріді – Ібрагимович. Від їхнього протистояння буде залежати багато чого…

У цій першій грі для обох збірних на Євро-2012 величезне значення матиме результат, який багато в чому буде залежати від індивідуальних дуелей на полі. Однією з них, безсумнівно, може стати протиборство захисника київського «Динамо» Євгена Хачеріді та форварда італійського «Мілана» Златана Ібрагимовича. Про те, яким він його припускає, говорить центрбек нашої збірної:

- Усі чекають на протистояння Хачеріді - Ібрагімович 11 червня. На вас це не тисне?

- Та ні. Я вже грав із ним, коли «Динамо» зустрічалося з «Барселоною». Звичайно, футболіст високого рівня. Найвищого, можна навіть сказати. Не кожен захисник із ним впорається. Будемо намагатися. Загалом, він така ж людина, як і ми всі.

- Чим незручний Ібрагимович?

- Він дуже незручний, бо може все. Високий, добре грає корпусом. Для свого зросту - ду-у-уже технічний! Любить грати з глибини. Відтягує на себе захисників - одного-другого, віддає пас врозріз та...

- Готуєтеся до цього?

- Готуємося. Будемо ще дивитися, розбирати. По кожному футболісту шведів нам скажуть, що та як.

- Чи
можна назвати Ібрагимовича брудним гравцем?

- Виставляє лікті, але так усі грають. А грубості з його боку я не бачив.

- Коли він буде відходити до середини, це вже буде робота півзахисників?

- Як скаже тренер. Або мені з ним до кінця грати, або з ним буде Толя чи Гармаш. Чи буду я взагалі грати - це все від тренера залежить. Коли Златан буде відходити до центру, мені здається, вже півзахисники будуть його зустрічати.

- Якщо повернутися до збірної Швеції, це ж не лише Ібрагимович?

- Погоджуюсь. Елмандер, Ларссон із Прем'єр-ліги, Вільгельмссон, Чельстрем або, як його ще називають, Кальстрем із «Ліона», досвідчений Мельберг... Ця збірна точно сильніша й за Австрію, й за Естонію. Проти шведів потрібно викластися на повну. Перша гра - найважливіша. Дай Боже, виграти. Але головне - не програти.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ (колаж)

* Текстові витримки www.sport.segodnya.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер