Харків в очікуванні фіналу

Харків в очікуванні фіналу

 

фото metallist.kharkov.ua

Вранці в день фінального матчу Кубка України між «Шахтарем» і «Динамо» особливого ажіотажу в Харкові не відчувається. У місті поки не зустрінеш ані київських, ані донецьких уболівальників із клубною символікою. Утім, це й не дивно, адже організовані фанати ще не приїхали, а перші любителі футболу з Києва, які добираються до Харкова своїм ходом, тільки-тільки починають збиратись на площі біля залізничного вокзалу у невеликі групки. Час, що залишився до поєдинку, вони обіцяють проводити мирно, спілкуючись із іншими фанатами за пляшечкою пива. На питання про участь у бійках і безладах відповідають негативно, мовляв, ми не за цим сюди приїхали, а задля того, щоб підтримати улюблену команду.

Із Донецька організатори матчу очікують прибуття 14 тисяч уболівальників, із Києва – близько 6. Причому всіх динамівських фанатів, які вирушать на матч організовано, у фан-клубі реєстрували лише за паспортними даними і в автобус допускали після пред’явлення відповідного документу. Такі застережні заходи покликані звести до мінімуму можливість проникнення в ряди справжніх фанатів провокаторів і сторонніх осіб.

Що стосується донецьких уболівальників, вони, вочевидь, за чисельністю дещо перевищуватимуть армію прихильників «Динамо». Адже за неофіційною інформацією, окрім фанатів «гірняків», за «Шахтар» уболіватиме і фан-клуб харківського «Металіста», що значно збільшує контингент донецького «12 гравця» на матчі.

Особливу увагу буде приділено і заходам безпеки на стадіоні. Порядок під час матчу забезпечуватимуть п’ять тисяч правоохоронців, які перебувають у стані підвищеної готовності: в середньому приблизно по одному міліціонеру на 6-7 чоловік. Щоб потрапити на стадіон, уболівальникам доведеться пройти через два кордони. Особам в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння вхід у сектор заборонено. Також не дозволяється проносити і розпивати алкогольні напої. А потенційних хуліганів відслідковуватимуть ще від самого Києва чи Донецька. Причому, як обіцяє перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, правопорушники не відбудуться лише адміністративними санкціями. Застосовуватимуться і більш суворі заходи покарань, впритул до арештів та заведення кримінальних справ.

Окрім того, спортивну арену «Металіст» оснащено відеокамерами, як на самому стадіоні і за його межами. Сучасна система спостереження дозволить не лише зафіксувати правопорушення, але й без труднощів виявити кожного заводія, адже, як жартують її розробники, за допомогою відео спостереження можна встановити навіть колір очей.

Одним словом, в обласній федерації футболу Харкова впевнені, що матч, на якому буде присутній Президент України Віктор Ющенко, пройде на вищому рівні.

Спостерігатимуть за фінальним поєдинком зможуть і харківські вболівальники. Усі квитки, не викуплені командами-учасницями, надійшли у вільний продаж і розповсюджуються серед місцевих шанувальників футболу. Але далеко не кожен може позволити собі придбати завітну перепустку на стадіон, ціна якої коливається від 50 до 250 гривень у залежності від сектору. Найдешевших квитків у касах майже не залишилось. Дивно, але також добре розходяться і квитки за 200 гривень. Попри високу вартість, черги біля кас стадіону «Металіст» не зменшуються, тим паче, що перекупщики вже скинули ціну і продають 100-гривневі квитки за 70. Тож на матчі очкується аншлаг.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер