Важлива перемога у Харкові

Важлива перемога у Харкові

Важлива перемога! І в турнірному, і в психологічному сенсі. Динамівці по всім статтям обходять у Харкові «Металіста» і отримують відрив у чотири очки.

Важнейшая победа! И в турнирном, и в психологическом отношении. Динамовцы по всем статьям обыгрывают в Харькове "Металлист" и уходят в отрыв на четыре очка.

Ще до початку матчу стало відомо, що головний конкурент «біло-синіх» поступився в Маріуполі, і підопічні Анатолія Дем'яненко отримали відмінний шанс збільшити свою перевагу до чотирьох очків. Але для цього довелось дуже навіть постаратись.
З точки зору видовищності матч важко назвати шедевральним. З точки зору надійності та вміння реалізувати моменти, на наш погляд, динамівці заслужили відмінну оцінку. По суті, один із лідерів «другого ешелону» так і не створив жодного моменту біля воріт Шовковського, який можна було б сміливо вважати небезпечним.

Звичайно, були і неприємні хвилини, декілька навісів та прострілів з претензією на небезпеку, пара дальніх ударів, але для влучення у динамівські ворота цього виявилось недостатнім. Приємно зауважити, що дует стоперів у складі досвідченого Ващука та вчорашнього дебютанта Мандзюка виглядав упевнено та зіграно. Не обійшлось без дрібних прогрішків, необов'язкової картки для молодого захисника, але, в основному, враження склались позитивні.

Так само і від гри Гіоане. Тібі буквально літав по «харківській пісочниці» (не хочемо образити господарів поля, але груди піску на штрафних майданчиках та у деяких місцях поля обох команд виглядали досить комічно), його ходи та передачі заганяли суперників у глухий кут. Фактично, румунський хавбек розпочинав не одну атаку, хоча назвати його справжнім плеймекером не можна.

… Коли динамівці вийшли на гру, було помітно, що тренери віддали відпочинок Гусєву та Михалику, а також відділи перевагу застосовувати тактику з одним форвардом. Але це лише на перший погляд. Сергій Ребров не лише виходив на позицію центрального форварда, але й робив це досить ефективно. Спочатку він зміг вистежити м'яч після невдалого виносу одного із захисників, а у другому таймі, виявившись на місці Швацьких, використав точну передачу Макса, який увірвався до штрафної з місця … лівого хавбека. Ось така карусель, що стала рокової для господарів матчу. Два голи динамівського старожила вирішили результат зустрічі на користь київської команди.

Після другого забитого голу підопічні Мирона Маркевича відверто зникли. Ні, вони не перестали шукати свого щастя в атаках, але робили це якось приречено, без особливого запалу. Відіграти два м'яча у динамівців, нехай навіть на своєму полі, справ фактично безнадійна. «Біло-сині» дуже грамотно побудували свої дії в захисті і не дали опонентам жодного шансу на успіх. Засмутила червона картка Юссуфу. Харківський поляк Ганчаржик увесь час влаштовував динамівцям дрібні пакості, фолив, провокував, давив на арбітра, і наприкінці все-таки добився свого. Нігерієць відповів на його провокацію, отримавши друге попередження і достроково покинув поле. Непоганий урок для Аїли.

Проте навіть червона картка Юссуфу не допомогла харьківчанам. У них залишалось занадто мало часу, щоб змінити хід подій на свою користь. Та й навряд це можна було уявити за такої гри…

Хочеться звернути увагу на заповнені трибуни стадіону «Металіст». Майже тридцять тисяч уболівальників прийшли підтримати свої команди. Згуртована і дуже активна група прихильників «Динамо» прибула із Києва і розмістилась у дев'ятому секторі. Пісні та скандування зіграли свою роль та допомогли нашим хлопцям здобути перемогу у непростому матчі. «Велике вам Спасибі!», - дружньо сказали динамівці, підійшовши до фан-трибуни після фінального свистка.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер