Гарний настрій у дитячому будинку «Сонечко»

Гарний настрій у дитячому будинку «Сонечко»

На шосте березня вихованці Васильківського дитячого будинку «Сонечко» чекали з нетерпінням. Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін, футболісти Олександр Алієв, Артем Мілевський і Артем Кравець знайшли час зустрітися з дітлахами, доставивши їм величезну радість і задоволення.

Спершу динамівцям запропонували невелику екскурсію по дитячому будинку, подивитися умови, в яких живе і вчиться дітвора. До речі, юні вихованці охоче показували гостям свій побут, обстановку і, звичайно ж, плакати улюбленої команди, які висіли на стінах. Відвідали тренер із футболістами і в спортивній залі, де проводить тренування місцева футбольна команда, яка вже два роки поспіль посідає перше місце в змаганнях серед команд шкіл-інтернатів і дитячих будинків Київської області. Артем Мілевський поцікавився в одного з хлопців (воротаря команди) про розпорядок дня, на що негайно отримав найповнішу відповідь. А Юрій Павлович звернув увагу на випускників дитячого будинку «Сонечко», фотографії яких були розміщені на стенді. Директор розповів, що деякі вчаться у вищих навчальних закладах, інші встигли утворити свої сім’ї.

Після екскурсії всі зібралися в актовій залі. Тут діти дістали унікальну можливість поставити своїм кумирам питання, що цікавили їх. За кожен з них був приз – м’яч, динамівська футболка, щорічник, динамівська енциклопедія, чи свіжий номер клубного журналу. В основному хлопці цікавилися найближчими матчами з «Металістом» і в скільки років наші гравці почали займатися футболом. Отримали динамівці і запрошення відвідати показовий матч команди дитячого будинку «Сонечко». Слід зазначити, деякі питання дітлахів були достатньо каверзними і відверто ставили у скрутне становище гравців і тренера. Наприклад, один хлопчисько запитав: «Юрію Павловичу, ви більше любите Київ чи свою Москву?». Наставник динамівців дипломатично пояснив, що Москва – його батьківщина, але до Києва він також чудово ставиться, оскільки це чудове місто, і зараз тут його будинок і робота.

Одне з наступних питань вже змусило замислитися футболістів: «Що потрібно зробити, щоб стати таким, як Мілевський, Алієв і Кравець?». За всіх відповів перший: «Потрібно дуже багато і старанно тренуватися, слухати старших, не пропускати повз вуха поради рідних і близьких і, звичайно, добре вчитися». - «А самі ви як вчилися?» - не розгубилася дитина. Футболісти багатозначно промовчали. Довелося відповідати Мілевському і на наступне питання: «Скажіть, ви симулювали, коли отримали червону картку в матчі з «Валенсією»?». - «Іноді бувають моменти, коли необхідно вдаватися до футбольних хитрощів, щоб заробити штрафний удар для наших виконавців, які добре виконують «стандарти», - спробував пояснити Артем. – Але в тому епізоді суддя просто не розібрався – мене справді вдарили, порушення правил було».

Після спілкування з дітьми настав час для головного подарунка, який підніс Юрій Сьомін – великий плазмовий телевізор. Його відразу вирішили поставити в кімнаті у хлопців з футбольної команди. Завершилася зустріч традиційними «фото на пам’ять» і автограф-сесією.

 

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер