Хосеп Гвардіола: «Кожна команда має розраховувати виключно на себе»

На матч із «Динамо» головний тренер «Барселони» Хосеп Гвардіола привіз 19 гравців. Це не враховуючи Дмитра Чигринського, який вирішив відвідати рідну країну, проте не мав права виступати за каталонців у Лізі чемпіонів. На традиційній передматчевій прес-конференції наставник каталонців розповів про завдання команди в зустрічі з чемпіоном України.

- Вас влаштує поразка від «Динамо» з рахунком 1:0?

- Настрій завжди має бути на перемогу. Це не стиль європейських команд, налаштовуватися на поразку.

- «Барселона» - лідер світового футболу, у вашому складі грають найкращі гравці. Така кількість титулів якось впливає на команду?

- Не можна сказати, що зараз ми стрибнули вище голови. Приблизно рік наша команда грає стабільно. Іноді, звичайно, буває краще, іноді гірше.

- Уранці в день гри «Барселона» проведе ще одне тренування. Це традиційна практика для вашого клубу?

- У цьому немає нічого екстраординарного. Звичайне тренування.

- «Динамо» і «Рубін» схожі за стилем гри?

- Так, у цьому в них є багато спільного.

- Чотири команди знаходяться приблизно в рівному становищі. Як оцінюєте гру з «Динамо»?

- Зараз все залежить від нас самих, кожна команда має розраховувати виключно на себе. Оскільки ми є лідерами групи, сподіваємося на найкращий результат турнірної боротьби. Ми не будемо у грі простими спостерігачами дій «Динамо». Ми маємо намір перемогти.

- Ви любили у школі уроки фізичного виховання?

- Так, більше ніж будь-які інші предмети.

- Ця гра найважливіша у групі?

- Були інші важливі ігри, щоб прийти до сьогоднішнього моменту. Зараз уже не можна відступати, ця гра для нас прирівнюється до фіналу.

- Під час кар’єри гравця ви у складі «Барселони» грали проти «Динамо». Пам'ятаєте ці ігри і що знаєте про тренера того «Динамо», Валерія Лобановського?

- Я чудово пам'ятаю ті часи, ті ігри. А Лобановський - найкращий тренер вашої країни, він виховав багато блискучих гравців і заклав хороше майбутнє для футболу України.

Також участь у прес-конференції взяв півзахисник «Барселони» Яя Туре:

- Не хочу давати прогнози на гру. Матч важливий для обох команд, від його результату буде дуже багато чого залежати. У нас складний суперник, а ця гра в даному відрізку сезону стане найголовнішою. «Динамо» складний суперник, двадцять матчів поспіль не знає поразок. Нам дуже важливо налаштуватися на гру. А від оцінки рівня своїх кондицій і прогнозів на гру я утримаюся

- У якому віці ви почали займатися футболом, чи є на вашій батьківщині уроки фізкультури і чи любили ви їх відвідувати?

- Моя країна – батьківщина дуже хороших футболістів (до речі, відповіді на питання українських журналістів Туре давав російською мовою, який вельми непогано знає). Це не тільки мій брат, Дрогба та інші гравці збірної. Зараз на нас чекає виступ у Кубку світу, матч із Бразилією. У нас дуже сильна група, з якої потрібно намагатися вийти. На кого? Це не так важливо. Один тільки факт участі в Кубку світу - позитивний момент для нашого спорту.

- Ви припускаєте, що «Барселону» для виходу з групи влаштує і поразка?..

- Ми маємо обов'язково виграти. Ця гра прирівнюється до фіналу. Якщо «Динамо» виграє з перевагою у два м'ячі, для нас може все закінчитися.

- Своє майбутнє пов'язуєте з «Барселоною»?

- «Барселона» - найкраща команда світу. Я не збираюся розлучатися з нею.

- Ви чекали, що всі чотири команди гідні виходу до наступного раунду?

- У нашій групі грають чемпіони. Один цей факт давав підстави вважати, що доведеться непросто. Гра з «Динамо є для нас життєво важливою.

- У вас хороша російська мова. Ви її вивчили граючи за донецький «Металург»? Які асоціації у вас пов'язані з приїздом до України? Не вплине морозна погода на гру «Барселони»?

- Певний час я півтора роки виступав у Донецьку, це було для мене хорошою школою. До речі, нещодавно дивився гру «Динамо» - «Шахтар». У Барселоні ми звикли грати за 25 градусів тепла, завтра може бути мінус два-три градуси. Нічого, що з цим поробиш. Для нас це буде важливий матч, у ньому потрібна перемога.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер