Київ, Бровари, далі і всюди...

Київ, Бровари, далі і всюди...

12 травня Київський апеляційний суд ухвалив рішення зняти арешт зі 100 відсотків акцій футбольного клубу "Динамо". Але радість вболівальників команди тривала недовго. Цього ж дня акції було заарештовано знову. Новий арешт, вже за новим позовом, зробив Броварський міськрайонний суд Київської області. За кілька днів його приміщення вже пікетували фани команди. Як з"ясувалося – недарма. Нова "судова епопея" має свої приховані сторони.

Чому новий позов проти "Динамо" взяв на розгляд саме Броварський суд? За офіційними документами – тому що саме в Броварах знаходиться представництво однієї з компаній-відповідачів. Як з"ясували юристи "Динамо", цим відповідачем виявилася компанія ... "Пасіфік Інтернешнл Спортс Клаб Лімітед". Той, хто слідкує за цією справою, здивується: адже саме ця компанія, яку пов"язують з російським бізнесменом Костянтином Григоришином, фігурувала у попередній Печерській судовій справі у якості... позивача. Факт такої трансформації зацікавив адвокатів клубу.

З"ясувалось, що за юридичною адресою компанії - проспект Гагарина, 26 у місті Бровари – знаходиться... побуткомбінат. Голова його правління Валерій Дворнік про компанію "Пасіфік Інтернешнл Спортс Клаб Лімітед" ніколи не чув. Представництва такої компанії не має і серед списку орендаторів приміщень побуткомбінату.

"Сплили" і інші цікаві подробиці. Буквально кілька днів тому з побуткомбінатом договір на оренду уклали кілька приватних підприємців. Один з них – пан Авраменко - орендував аж 5 (!) метрів офісної площі. Заплатив за оренду до вересня місяця і пообіцяв своєю присутністю колег-орендаторів не обтяжувати. Як з"ясували адвокати "Динамо", пан Авраменко фігурував у попередній справі як представник компанії... "Пасіфік Інтернешнл Спортс Клаб Лімітед".

Тож існує наступна послідовність дій: на початку травня компанія "Пасіфік Інтернешнл Спортс Клаб Лімітед" спішно поселяє свого представника у Броварах, а через кілька днів - на основі цього поселення - Броварський суд приймає до розгляду справу про акції "Динамо" і знову їх арештовує.

З цього приводу є як мінімум два питання:

1. Чому "Пасіфік" так прагнув, щоб ця справа розглядалась саме в Броварах?

2. Чи знала суддя Костюк, коли приймала справу до розгляду, що в Броварах немає представництва "Пасіфіка", а існує лише приватний підприємець, який з"явився з довіреністю за кілька днів до суду?

Прес-служба не ФК "Динамо" не змогла отримати коментарів судді з цього приводу. Але зрозуміло, що простих відповідей тут чекати не доводиться.

Загалом, судові епопеї навколо "Динамо" за всіма ознаками стає більше схожою на фарс: спочатку був Печерський суд, тепер ось Броварський... В Україні судів багато, і, щоб шантажувати футбольний клуб, варто лише орендувати 5 метрів площі і починати подавати позови. Виникає одне питання: чи можна це назвати правосуддям? Залишається сподіватися, що вищі судові органи країни не залишать без уваги подібну практику роботи місцевих судів.

Прес-служба ФК "Динамо" (Київ).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер