«Динамо» U-15 — срібний призер турніру пам'яті Юрія Морозова

«Динамо» U-15 — срібний призер турніру пам'яті Юрія Морозова

У турнірі брали участь вісім команд, які були розподілені на дві групи. Київське «Динамо» потрапило до квартету «А», де компанію «біло-синім» склали казанський «Рубін», австрійський «Ред Булл» та «Порту».

У стартовому матчі динамівці переграли з мінімальним рахунком «Ред Булл» 1:0, а в другому турі в упертій боротьбі поступилися «Порту» 1:2.

Перегравши «Рубін» у заключному матчі групи, «біло-сині» посіли в ній друге місце та здобули путівку до півфіналу турніру, де зустрілися з переможцем групи «В» санкт-петербурзьким «Зенітом».

Zenit - Dynamo

Незважаючи на статус господарів турніру, пітерці поступилися «Динамо». Єдиний та переможний м'яч наша команда забила на самому початку зустрічі.

У фіналі суперником команди Юрія Дмитруліна став уже добре знайомий «Порту». І знову удача була на боці португальців, які, як і на груповому етапі, знову здобули перемогу над «біло-синіми» з мінімальною перевагою. Зазначимо, що переможцем турніру минулого року також була команда «Порту». Таким чином, київське «Динамо» стало срібним призером престижного міжнародного турніру.

Dynamo - Porto

Результати турніру:

Група А

«Рубін» — «Порту» — 0:1

«Ред Булл» — «Динамо» — 0:1

«Рубін» — «Ред Булл» — 1:2

«Порту» — «Динамо» — 2:1

«Ред Булл» — «Порту» — 0:1

«Динамо» — «Рубін» — 2:0

Підсумкове становище в групі: «Порту» — 9, «Динамо» — 6, «Ред Булл» — 3, «Рубін» — 0.

Група В

«Зеніт» — «Ростов» — 6:0

«Тоттенхем» — ПСВ — 2:2

«Тоттенхем» — «Зеніт» — 1:1

ПСВ — «Ростов» — 2:0

«Зеніт» — ПСВ — 2:1

«Ростов» — «Тоттенхем» — 1:4

Підсумкове становище в групі: «Зеніт» — 7, «Тоттенхем» — 5, ПСВ — 4, «Ростов» — 0.

Матчі за 5-8-ме місця

«Ред Булл» — Ростов» — 2:0

ПСВ — «Рубін» — 1:0

Півфінали

«Зеніт» — «Динамо» — 0:1

«Порту» — «Тоттенхем» — 1:1 (пен. 4:1)

Матч за 7-ме місце. «Ростов» — «Рубін» — 0:2

Матч за 5-те місце. ПСВ — «Ред Булл» — 1:0

Матч за 3-тє місце. «Зеніт» — «Тоттенхем» — 1:1 (пен. 8:9)

Фінал. «Порту» — «Динамо» — 1:0

Додамо, що одного гравця «біло-синіх» відзначили в індивідуальній номінації. Приз найкращому захиснику отримав Мирослав Мазур.

Dynamo - Porto

Старший тренер «Динамо» U-15 Юрій Дмитрулін (раніше тренував гравців 1996 р.н.) поділився враженнями від турніру з кореспондентом офіційного сайту «Динамо»:

- Команду U-15 ми з Артемом Яшкіним прийняли за 20 днів до турніру. До того ж перед турніром троє наших гравців, Сергій Косовський, Данило Лісовий та Євген Смирний, поїхали до розташування юнацької збірної України. Всі троє – основні півзахисники, тому так сталося, що ми поїхали на турнір без центральної осі. Можливо, це й на краще, бо ми отримали можливість перевірити інших хлопців, які претендують на ці позиції.

Ми вийшли до фіналу, де зустрілися з «Порту», якому поступилися в групі. На загальну думку, у португальців була найсильніша команда на турнірі: збалансована в усіх лініях, гравці навчені дуже добре, пристойно працюють із м'ячем, кожен знає, де в якій ігровий момент він має перебувати.

Для нас турнір був дуже показовим у тому плані, над чим нашій команді працювати. Наприклад, ми не поступалися ані у верховій боротьбі, ані в бажанні, ані в русі – в цьому компоненті ми, мабуть, і взагалі були найкращими. Але в таких компонентах, як утримання м'яча в потрібний момент, багатьом ще потрібно попрацювати.

Участь у таких турнірах, безумовно, дає безцінний досвід і нашим юним футболістам, і нам, тренерам. Завдяки участі в них ми, як кажуть, знаємо, хто чим дихає, й над чим працювати надалі.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Фото www.fc-zenit.ru

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер