Київське «Динамо» на першому тренувальному зборі 10 років тому

Київське «Динамо» на першому тренувальному зборі 10 років тому

З 10 до 24 січня двадцяти п'яти гравцям належало інтенсивно попрацювати в Абу-Дабі на базі місцевого клубу «Аль-Джазіра».

Уперше команда вирушила на міжсезонний збір із Анатолієм Дем'яненком, якого наприкінці 2005-го року було затверджено в якості головного тренера «біло-синіх».

Дем'яненко, який працював у тренерському штабі клубу з 1993 року, змінив Леоніда Буряка після того, як команда не змогла пробитися до Ліги чемпіонів. Після цього динамівці з виконуючим обов'язки головного тренера Дем'яненком не програли жодного матчу, і, що найголовніше, спромоглися не лише наздогнати, а й випередити в турнірній таблиці чемпіонату України донецький «Шахтар», завершивши першу половину сезону в якості одноосібного лідера першості.

Отже, вибір тренерського штабу «Динамо», в якому в якості асистентів залишилися Валерій Зуєв та Віктор Кондратов, а за підготовку воротарів, як і раніше, відповідав (і відповідає до цього часу!) Михайло Михайлов, зупинився на наступних гравців:

Воротарі: Олександр Шовковський, Олександр Рибка, Тарас Луценко;

Захисники: Андрій Несмачний, Владислав Ващук, Родольфо, Родріго, Мар'ян Маркович, Віталій Федорів, Денис Дедечко;

Півзахисники: Сергій Ребров, Олег Гусєв, Валентин Белькевич, Мілош Нінкович, Тарас Михалик, Флорин Чернат, Руслан Ротань, Олександр Алієв;

Нападники: Максим Шацьких, Артем Мілевський, Діого Рінкон, Марис Верпаковскіс, Клебер, Володимир Лисенко, Отар Марцваладзе.

Зазначимо, що перший у 2006-му році збір тоді пропустили сербський захисник Горан Гавранчич, який продовжив відновлення після травми, його колега за амплуа Сергій Федоров, який застудився, травмований Кристіан Ірімія, а на нігерійця Айїлу Юссуфа та марокканця Бадра Ель Каддурі чекали виступи за свої збірні на Кубку Африки.

Широким був і список тих, із ким керівництво клубу вирішило розлучитися, виставивши їх на трансфер, а саме хорвати Горан Саблич та Йєрко Лєко, болгарин Георгій Пеєв, серб Ігор Петкович, литовець Едгарас Чеснаускіс та досвідчений ветеран Юрій Дмитрулін.

Було також вирішено, що в київському «Арсеналі» на правах оренди продовжать кар'єру Віталій Рева, Олександр Романчук та Андрій Башлай, а в «Таврії» Олег Герасим'юк, Андрій Кругляк та Олександр Амісулашвілі.

Протягом самого збору динамівці провели три спаринги. 17 січня вони з мінімальною перевагою, завдяки єдиному голу в матчі, забитому на 14-й хвилині Клебером, перемогли ФК «Москва». Потім 20 січня «біло-сині» зіграли внічию 0:0 із «Кайратом» (Алма-Ата), після чого в заключній контрольній грі впевнено здолали швейцарський «Цюрих» (2:0) після м'ячів, які відправили до сітки воріт суперника Діого Рінкон на 15-й хвилині та Тарас Михалик на 77-й.

На другий збір, який відбувся в лютому 2006-го року, команда вирушила до ізраїльскої Герцлії, але це, як говориться, була вже інша історія...

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер