Київське «Динамо» – переможець «Зимового Кубку ДЮФЛУ-2017»

Київське «Динамо» – переможець «Зимового Кубку ДЮФЛУ-2017»

Дві вольові перемоги, напруга від стартового до фінального свистка, голи-красені, вирішальний м’яч на останніх секундах зустрічі – «малий» та головний фінали «Зимового Кубку ДЮФЛУ-2017», які 12 березня пройшли в манежі «Динамо» в Кончі-Заспі, стали справжньою окрасою турніру. А вболівальники та глядачі, серед яких були перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, президент ДЮФЛУ Віталій Борт, наставники юнацьких збірних країни Олег Кузнецов, Сергій Попов, Володимир Єзерський, відомі у минулому футболісти Володимир Безсонов, В’ячеслав Шевчук, Андрій Воробей, Сергій Ковалець отримали справжнє задоволення від безкомпромісної боротьби та видовищного футболу у виконанні найкращих команд турніру.

У вирішальному двобої турніру зустрілися команди київського «Динамо» (гравці 2002 р.н., тренери - Олександр Ситник, Володимир Самборський) та збірна Києва. Передматчева церемонія нічим не поступалася аналогічним заходам перед найкращими поєдинками «дорослого» футболу: вихід юних гравців у супроводі зовсім маленьких футболістів, величезний державний прапор, Гімн України. Не розчарував і сам матч.

Рахунок у зустрічі відкрила столична збірна: Олексій Каїка, скориставшись помилкою голкіпера «Динамо», головою відправив м’яч у сітку. Відігратися динамівцям вдалося ще у першому таймі: відзначився В’юник.

Після перерви перевага «динамівців» стала ще більш відчутною, але засмутити воротаря суперників динамівцям вдалося лише раз – красень-гол на рахунку Віктора Блізніченка. Тож, 2:1 – вольова перемога «Динамо», яке й стало переможцем турніру.

Матч за 7-е місце: УФК «Карпати» - ДЮСШ-15 – 5:1

Матч за 5-е місце: ФК «Дніпро» - ФК «Львів»  – 3:1

Матч за 3-є місце: «Металург» (Запоріжжя) - «Шахтар» (Донецьк) 2002 р.н. – 2:1

Матч за 1-е місце: «Динамо» (Київ) 2002 р.н. - Збірна м. Києва – 2:1

Голи: В'юник (30), Блізніченко (60) — Каїка (17)

На церемонії нагородження тріумфаторів та призерів турніру, а також найкращих гравців змагань перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко високо оцінив рівень підготовки змагань та привітав переможців «Зимового Кубку ДЮФЛУ-2017»: «В першу чергу передаю привітання, найкращі побажання та слова подяки від президента Федерації футболу України Андрія Павелка керівникам футбольних клубів і академій, президентам футбольних клубів, які роблять усе для того, щоб такі чудові змагання відбувалися в нашій країні, - відзначив у своєму виступі Вадим Костюченко. – Хочу висловити подяку футбольному клубу «Динамо», який допоміг у проведенні турніру, а вирішальні матчі пройшли на найвищому рівні у його чудовому манежі. Гравцям же бажаю гарно виступати на дорослому рівні, а сьогодні, хочу це підкреслити, був справжній дорослий футбол, гідно захищати кольори свого клуба, міста. А тим, кому пощастить надягти футболку юнацької збірної України – гідно представляти нашу державу на найвищому рівні. І нехай вам у цьому щастить».

Найкращі гравці «Зимового Кубку ДЮФЛУ-2017»:

Найкращий захисник – Пилип Хамаха («Металург» Запоріжжя)

Найкращий півзахисник – Артем Кулаковський («Динамо» (Київ) 2002 р.н.)

Найкращий нападник – Віктор Блізніченко («Динамо» (Київ) 2002 р.н.)

Найкращий голкіпер – Микита Турбаєвський («Шахтар» 2002 р.н.)

Найкращий гравець турніру – Данило Дем'яненко (збірна м. Києва)

За матеріалами офіційного сайту ФФУ, фото – В.Перегняк

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер