Кирило Петров: «Ішов до «Кривбаса», щоб повернутися до «Динамо»

Кирило Петров: «Ішов до «Кривбаса», щоб повернутися до «Динамо»

За умовами контракту півзахисник Кирило Петров, який виступає на правах оренди за «Кривбас», не має права зіграти проти «Динамо». Тому Кирило провів один тайм у поєдинку молодіжних складів, після завершення якого розповів про гру в Кривому Розі та свої найближчі цілі:

- Кириле, чому, коли були вільним агентом, ви вирішили підписати новий контракт із «Динамо»?

- Я завжди мріяв грати в «Динамо», але оскільки мені потрібно мати ігрову практику, вирішив продовжити кар’єру в «Кривбасі» на правах оренди. Надалі сподіваюся досягти чогось у Кривому Розі й бути на очах у тренерів. Якщо говорити про довгострокову перспективу, хотілося б закріпитися в основі «Динамо».

- Чому ви не скористалися можливістю поїхати грати за кордон? Адже варіанти були?


- Я не знаю, наскільки вірна ця інформація, потрібно запитувати в мого агента. Мені надійшла пропозиція від Ігоря Михайловича, ми з ним поговорили й дійшли згоди.

- Правда, що ви вимагали поліпшення особистого контракту?

- Враховуючи, що попередній контракт із «Динамо» я підписував у 17 років, звичайно, хотілося трохи поліпшити умови, щоб вони відповідали командам Прем’єр-ліги. Але нічого надприродного, жодних зіркових сум, я не вимагав, тому ми знайшли компроміс і дійшли обопільної згоди. До речі, вільним агентом я не був. Цей статус може бути лише після 23-х років. За мене було покладено компенсацію, тому піти просто так не міг.

- Наскільки великою була б сума компенсації?

- Точно не знаю. Я з дитинства в «Динамо» і, можна уявити, скільки в мене вкладали. Думаю, починаючи з дитячо-юнацької школи накопичилася немала сума.

- Вірогідно, молоді українські футболісти мають цінуватися і швидко пробивати собі шлях. Але, наприклад, ваш колишній партнер Парцванія досі грає за «Динамо-2» й молодіжний склад. Із чим, на ваш погляд, це пов’язано?


- Я не знаю, про що думає Темур, а в мене одне бажання – грати. І не в дублі проти дітей. Мені 21 рік, зараз головне ігрова практика, причому неважливо, в якому клубі. Для мене краще грати 90 хвилин у «Кривбасі», ніж виходити на 10-15 хвилин у «Динамо», «Шахтарі» чи «Металісті». З цієї точки зору швидше віддам перевагу середняку Прем’єр-ліги, ніж елітному клубу.

- До «Динамо» прийшов Аруна та багато вболівальників згадали вас, адже нігерієць грає на вашій позиції. Як думаєте, у нього є переваги?


- Я за цим гравцем не стежив, та й зараз у «Кривбасі» в мене нова позиція. Тому про його сильні якості не можу судити.

- В «Динамо» ви були чистим «опорником». А змогли би проявити універсалізм та однаково добре зіграти і в обороні, і в атаці?

- У принципі, зміг би, але знадобився б час для адаптації, згадати всі ігрові схеми та тактики «Динамо». Якщо тренер буде награвати мене і правильно пояснювати свої вимоги, проблем не виникне

- Ви грали за молодіжний склад «Кривбаса», тому що не можете вийти на поле проти «Динамо» за умовами контракту?

- Так. Ані я, ані Денис Бойко проти «Динамо» грати не можемо. Ми просили про це Ігоря Михайловича, але він не дозволив.

- У «Кривбасі» ви як удома, там багато динамівців?

- «Неколишніх» динамівців лише двоє. З Денисом ми ще з Академії разом, потім грали за «Динамо-2», за молодіжну команду. Тому взаєморозуміння в нас хороше.

- Як би ви могли охарактеризувати сьогоднішній матч і гру «Кривбаса»?

- Я, чесно кажучи, не знаю, який максимум у цих хлопців, не в курсі, на що вони здатні. Не всіх навіть за іменами знаю. Грали три людини з першої команди, але іноді ми навіть не знали, яким має бути продовження атаки. Позаду ніби м’яч тримали нормально, але з просуванням уперед були проблеми. Створили лише один момент. Гол я не бачив, тому що мене якраз замінили. Але в цілому можу сказати, що гра була дитячо-юнацького рівня і не йшла в жодне порівняння з поєдинками Прем’єр-ліги.

- Коли можна чекати на ваше повернення до «Динамо»?

- Головне – зацікавленість тренера. Якщо мені дадуть зрозуміти, що тренер на мене розраховує, не буду вагатися ані хвилини. А поки буду робити все можливе, щоб повернутися до «Динамо». Я йшов до «Кривбаса» для того, щоб повернутися. Сподіваюся, за час оренди, яка розрахована до завершення року, зможу довести, що виріс як футболіст.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер