Кирило Петров: «У молодіжній команді хороший підбір гравців»

Кирило Петров: «У молодіжній команді хороший підбір гравців»

Кирило Петров є одним із восьми динамівців, які готуються у складі молодіжної збірної до відбіркового матчу кваліфікації Євро-2011 (U-21) проти Мальти. Півзахисник розповів про перебіг підготовки молодіжної команди, а також поділився враженнями від дебюту в основному складі "Динамо" в матчі останнього туру чемпіонату проти запорізького "Металурга".

- Кириле, в той час, як інші футболісти відпочивають, ви готуєтеся до матчу проти збірної Мальти. Не прикро, що відпустка помітно скоротиться?

- Ні, в цей час збирається більшість збірних, лише деякі гравці роз’їжджаються у відпустку, але таких небагато. Крім того, збірна - це завжди почесно, тому жодного невдоволення з цього приводу не маю.

- В останньому матчі ви дебютували в основному складі "Динамо". До розпорядження збірної поїхали в хорошому настрої?

- Звичайно! Після дебютного матчу в мене залишилися лише позитивні емоції, з ними я й приїхав до розташування збірної.

- З якими почуттями виходив на поле в матчі проти запорізького "Металурга"?

- Самому було дивно, але хвилювання я не відчував. Тому, гадаю, гру команди я не зіпсував, утім, як й інші молоді гравці, які вийшли на поле того вечора.

- Яку установку давав Газзаєв?

- Валерій Георгійович сказав грати на звичному місці - в центрі півзахисту, за нагодою робити переводи м’яча з флангу на фланг. Намагався це виконувати, сподіваюся, склалося.

- Усе те, що хотілося, вдалося зробити на полі?

- Гадаю, зіграв на своєму рівні, тому першим матчем залишився цілком задоволений.

- Як проходить підготовка до матчу з Мальтою? Чим займаєтеся? В якому режимі працюєте?

- Перші дні мали втягуючий характер, але останнім часом навантаження зросли. Переважно проводимо по два тренування на день. Утім, це цілком звичне явище для подібних зборів.

- Як зіграли двохсторонку?

- Моя команда виграла 4:1. Наскільки я знаю, безпосередньо перед виїздом до Мальти запланований ще один контрольний поєдинок.

- У збірній підібралася хороша компанія? Окрім динамівців, ще з кимось спілкуєтеся?

- У молодіжній команді зараз справді хороший підбір гравців і доволі висока конкуренція. Я товаришую з багатьма хлопцями, але більше спілкуюся все ж таки із Зозулею та Ярмоленком. Це старші партнери, які мені в усьому допомагають як у клубі, так і в збірній.

- Мальта є аутсайдером групи. З настроєм проблем не виникне?


- У нас чудовий тренер Павло Яковенко, який завжди може належним чином налаштувати команду навіть на найслабкішого суперника. Отже з цього приводу я абсолютно не переймаюся.

- З однаковою кількістю очок у групі лідируємо ми, французи та бельгійці. На ваш погляд, в якому матчі буде вирішуватися доля путівки до фінальної частини Євро-2011?

- У такій складній групі, як у нас, кожна гра важка. Якщо хоч на секунду розслабитися, проблеми можуть виникнути в будь-якому матчі. Тому визначити вирішальний поєдинок доволі складно. Не буду оригінальним, якщо скажу, що ми граємо за принципом "найважливіша гра - найближча".

- Відпустку вже спланували?

- Так, після поєдинку з Мальтою 31-го травня збираюся з сім’єю летіти до Туреччини.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер