Кирило Осипенко: «Мали забивати більше, ніж один м’яч»

Кирило Осипенко: «Мали забивати більше, ніж один м’яч»

Півзахисник «Динамо» U19 та автор єдиного забитого м’яча у домашньому поєдинку із «Зорею» Кирило Осипенко поділився враженнями від зустрічі, у якій динамівці перемогли з рахунком 1:0:

- Як ви бачили, гра була дуже важкою, ми грали на новому для себе полі, адже вперше проводили матч на синтетичному покритті. Було важкувато, адже ми більше звикли грати на натуральному газоні. Але, на щастя, забили м’яч та довели гру до перемоги – це найголовніше.

- Чи очікували, що «Зоря» чинитиме такий сильний опір протягом першого тайму і частини другого?

- Так, очікували, адже це хороша команда, бойовита, яка має у своєму складі сильних гравців. Але я б не сказав, що «Зоря» чинила опір – суперники більше захищалися, а ми – домінували та мали забивати більше, ніж один м’яч.

- У нашої команди було багато моментів, у тому числі, і в першому таймі, але гравців підводила реалізація?

- Так, десь не вистачало реалізації, десь – концентрації, але добре, що створювали моменти, бо могли взагалі грати без моментів. Головне, що забили й зробили свою справу.

- Розкажіть, як вам вдалося відзначитися?

- Нам тренери казали, що потрібна швидкість на флангах, бо через центр було важко пройти, адже там часто перебувала велика кількість гравців. Ми розіграли м’яч, Олексій Гусєв отримав передачу на фланзі, прострілив між воротарем і захисником, до мене дійшов м’яч, і я забив його у порожні ворота.

- Наприкінці матчу було багато емоцій, останні хвилини виявилися нервовими?

- Так, коли рахунок 1:0, це дуже «слизький» результат, але перемогу потрібно втримати до кінця. Краще забивати більше, щоб не нервувати наприкінці матчу, але добре, що й одного м’яча вистачило для перемоги.

- Цього року ви почали діяти агресивніше та більше забивати – це результат вашого бажання чи настанова тренера?

- У мене завжди було таке бажання, ще у першому колі, але не виходило. Зараз, дійсно, хочеться більше забивати та відзначатися гольовими передачами. Для мене, як для атакувального півзахисника, це важливо. Намагаюся виконувати те, що каже тренер, це виходить, тому і забиваю зараз більше.

- У чемпіонаті U19 буде перерва, пов’язана з матчами збірних, як будете проводити цей час, чи вдасться відпочити?

- Нам дадуть три вихідних, будемо відновлюватися і з новими силами підходити до тренувань. П’ять наших футболістів їдуть до розташування збірної, а ми залишаємося у Києві та продовжуватимемо працювати. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер