Кирило Попов: «Намагаємося не тікати від проблем, а вирішувати їх»

Кирило Попов: «Намагаємося не тікати від проблем, а вирішувати їх»

Форвард «Динамо» U19 Кирило Попов розповів про тренувальний процес на зборі в турецькій Анталії та уроки перших контрольних матчів.

– Після матчу з «Демреспором» у тебе залишився синець під оком. Як самопочуття, чи не турбує цей «бойовий трофей»?

- Почуваюся нормально. У першому матчі ми грали з дорослими мужиками - була відмашка, суперник ударив ліктем. А у другій грі, коли забивав гол, ногою влучили в око. Але нічого страшного, у футболі таке буває.

- У першому матчі Олег Венглинський радив тобі виставляти лікті.

- Все залежить від суперника – трапляються такі, що грають нахабно, жорстко, агресивно. Їм потрібно показувати, що ти не боїшся та не поступаєшся, тоді вони будуть поводитися м'якше. У таких випадках необхідно першому виявляти певну агресію.

- До того ж, потрібно мати і швидкість, щоб у разі чого втекти?

- Ми намагаємось не тікати від проблем, а вирішувати їх за місцем (усміхається). Краще реалізовувати свої моменти у голи та бути спокійним за результат матчу.

- У контрольному матчі з «Антальяспором» ви вийшли на другий тайм із установкою рятувати результат?

- У нас не було такої установки, була установка показати свою гру, дати більш агресивний темп, діяти жорсткіше при відборі та накривати суперника. Вважаю, що ми впоралися з цим завданням і провели другий тайм добре. Якби не сталося сутички наприкінці матчу, думаю, гра була б дуже хорошою.

- Домінування «Динамо» у другому таймі могло втілюватися і в більшу кількість голів?

- Так, ми мали ще достатньо шансів, які не реалізували. Це змазало кінцівку. У мене особисто був ще один стовідсотковий момент, в якому я поспішив. Потрібно було прийняти м'яч, просунутися з ним і пробити, а я вдарив в один дотик.

Було видно, що у другому таймі ми домінували над суперником, з'являлося багато моментів. Над реалізацією ще потрібно попрацювати - думаю, вона прийде, коли ми більше попрацюємо з м'ячами.

– Команда грає на тлі фізичних навантажень. Як почуваєшся, відбігавши 45 хвилин?

 - До вчорашнього дня в мене боліли ноги та спина. Але я сходив на масаж, лікарі та масажисти все зробили чітко – і на гру я був готовий, відбігав 45 хвилин. Зараз ми починаємо виходити на пікову форму, набираємо обертів. Думаю, що до матчу з «Депортіво» підійдемо у повній бойовій готовності.

- Твій перший гол у 2022 році запам'ятається?

- Гол вийшов робочим – не побоявся піти до кінця, зіграв на добиванні. Вважаю, хороший м'яч.

- Розкажи про тактичні заняття. На тренуваннях важливо їх виконувати відповідно до вимог тренерів?

- Це дуже важливо. Якщо ми не будемо правильно виконувати тренерські настанови, то у грі вже не зможемо налагодити взаємозв'язки. Якщо ж тренуватимемося чітко за тактикою, то під час матчу розумітимемо вимоги тренера, адже в голові вони вже відкладуться.

Наразі ми працювали над взаємодіями, налагоджуємо нашу колишню зіграність. Вважаю, що вона потроху вже наближається до тієї, що була раніше.

- Щойно ви проводили тренування у тренажерному залі. Роботи з «залізом» не вистачило у Києві?

- Це не надто важка робота. Швидше для того, щоб у нас м'язи були в тонусі, тому й потренувалися вранці.

– Атлетичний футбол – це про вас?

- Думаю, так. За рахунок фізики ми можемо виграти багато ігор. Усі хлопці у нас сильні. Швидкість та сила – наші сильні сторони.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер