Кирило Рибак: «З дитинства добре граю головою та багато забиваю»

Кирило Рибак: «З дитинства добре граю головою та багато забиваю»

Півзахисник «Динамо» U15 Кирило Рибак за час перебування команд у Німеччині забив вже шість м’ячів. Причому відзначається динамівець у контрольних матчах як за свою команду, так і за старших партнерів з U16, коли кияни грають змішаними складами. Незважаючи на невисокий зріст, Кирило часто забиває головою, також на його рахунку один точний удар з пенальті. Після контрольної зустрічі із «Кельном», в якій «Динамо» U15 здобуло вольову перемогу з рахунком 3:2, Рибак прокоментував поєдинок та розповів про перебування у Німеччині:

- Сьогодні ми грали з командою дуже хорошого рівня. Перший тайм ми провели не дуже добре, а у другому тренер сказав, що покращити, попросив нас зібратися, адже ми могли і мали перемагати «Кельн», що у підсумку і зробили.

- Що не виходило у першому таймі?

- У наших діях було багато помилок, ми часто втрачали м’яч. Тренери сказали, що ми були «сонними», все робили дуже повільно, що потрібно більше грати уперед. Суперник забирав у нас м’яч та проводив швидкі контратаки.

- Чи важко морально виходити на другий там, поступаючись у рахунку 0:2?

- Ми проявили характер та забили три м’ячі. Після першого ми відчули впевненість, і все пішло, як по маслу. У нас було достатньо часу, щоб забити ще та здобути перемогу.

- Ти багато забиваєш у товариських матчах, як тобі це вдається – за рахунок відпрацьованих на тренуваннях комбінацій чи імпровізації?

- Правильно обираю позицію та відчуваю, куди полетить м’яч. Якщо на тренуваннях ретельно відпрацьовую реалізацію моментів, це потім втілюється і в іграх. А в іншому довіряю своєму відчуттю.

- Не дивлячись на невисокий зріст, ти часто забиваєш головою, як тобі це вдається?

- Головою я добре граю з дитинства і багато забиваю. Ще коли тренером був Артем Олександрович Яшкін, ми відпрацьовували удари головою, і в мене добре виходили.

- Команди перебувають у Німеччині вже більше двох місяців, це твій перший досвід бути так довго далеко від дому?

- Звісно, усім хочеться додому, в Україну, але у Києві зараз небезпечно. Тут у нас кращі умови для тренувань і продовження футбольної кар’єри, ми тренуємося та граємо без повітряних тривог та ракетних ударів.

- Як підтримаєш зв'язок із батьками?

- Кожного дня спілкуюся з мамою і татом телефоном, вони запитують, як у мене справи, я відповідаю, що усе добре. Батьки радіють, що я тут забиваю м’ячі, що у нас покращилося харчування, в готелі нормальні умови, хороші тренування. День у мене виходить дуже насиченим, адже ще маю онлайн уроки у школі.

- Як твої успіхи у школі, чи добре навчаєшся?

- Так, у школі отримую «десятки» та «одинадцятки». Дисципліную себе сам. Буває, що не хочеться робити домашні завдання, але доводиться. Приділяю цьому час переважно ввечері. Стараюся бути відповідальним.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер