Ключове протистояння. Браун Ідейє vs Тіаго Сілва

Ключове протистояння. Браун Ідейє vs Тіаго Сілва

У цій передстартовій стратегії і криється наш вибір на користь ключового протистояння зустрічі в особі Брауна Ідейє проти Тіаго Сілви.

Тіаго Сілва і ПСЖ: втома останніх хвилин...

«Парі Сен-Жермен» був чи не найголовнішим джерелом сенсаційних трансферних новин під час купівлі-продажу футболістів влітку 2012 року, придбаши собі класних гравців приблизно на 175 мільйонів євро. Але найдорожчим придбанням французького гранда став зовсім не швед Златан Ібрагімович, як багато хто вважає, а бразильський захисник Тіаго Сілва, за якого «Мілан» отримав 45000000 євровалюти.

Але старт кар'єри в ПСЖ, як відомо, у Тіаго вийшов змазаним через травму, тому дебютувати за новий клуб бразилець зумів лише в середині вересня саме в матчі 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів з... київським «Динамо».

З того часу Сілва не пропустив жодної зустрічі своєї команди як в національній першості, так і на євроарені, відігравши вже 12 матчів. Почнемо з його статистики в Лізі чемпіонів.

На груповій фазі, куди парижани кваліфікувалися автоматично завдяки другому місцю в чемпіонаті Франції в сезоні 2011/12, Тіаго Сілва вже провів чотири матчі (всі по 90 хвилин), відзначився одним голом (якраз у ворота «Динамо») і однієї жовтою карткою (отриманою вже на шостій хвилині зустрічі за підкат ззаду в гостьовій грі з «Порту»).

З ним парижани здобули три перемоги (всі над «Динамо»: одну над київським і дві - над загребським) і зазнали однієї поразки (у гостях від «Порту»). Різниця м'ячів - 10:2.

Що стосується чемпіонату Франції, то тут Тіаго Сілва провів уже вісім поєдинків. З його участю парижани здобули чотири перемоги, два матчі звели внічию та зазнали двох поразок, при різниці забитих і пропущених м'ячів 13-7 (чотири в перших таймах і три - у других). Варто відзначити певну закономірність - оборона ПСЖ найбільш вразлива наприкінці кожного 15-хвилинного відрізка, пропускаючи м'ячі на 14-й і 17-й, 32-й і 35-й, а також 55-й, 60-й і 73-й хвилинах відповідно.

Що стосується Ліги чемпіонів, то обидва своїх м'ячі ПСЖ пропустив у заключну 10-хвилинку. І якщо гол Велозу на 86-й хвилині за рахунку 3:0 мало що вирішував, то точний удар Джеймса Родрігеса в сутичці з «драконами» приніс перемогу саме португальцям. Звернемо на це увагу, адже в заключні 15 хвилин, Тіаго Сілва і його партнери по лінії захисту діють найменш зібрано, що якраз на руку, або правильніше сказати ногу Брауну Ідейє...

Браун і «Динамо»: грати до кінця!

Всі свої м'ячі в нинішній Лізі чемпіонів нігерійський форвард «Динамо» Браун Ідейє забивав у другій половині другого тайму - 69-а, 72-я, 88-а і 90+6-а хвилини. А як ми бачимо з зазначеного вище - саме в цей час оборона ПСЖ найбільш вразлива.

Є надія на те, що саме цим зуміє скористатися головний бомбардир «біло-синіх» в поточному сезоні, який забив у всіх турнірах вже 14 м'ячів.

У Лізі чемпіонів, включаючи кваліфікаційні раунди, кияни за участю Ідейє загалом провели вже вісім поєдинків, чотири з яких завершилися перемогами, один - нічиєю і три - поразками. Різниця м'ячів - 12:11. Важливо відзначити, що третину голів «Динамо» в нинішньому євросезоні забив саме 11-й номер команди.

У чемпіонаті України також левова частка його м'ячів була забита після перерви - сім з десяти (64-а, 72-а, 74-а, 86-а, 90+1-а та 90+2-а (двічі) хвилини). І лише три м'ячі Ідейє відправив у сітку воріт в першому таймі (3-а, 29-а і 34-а хвилини).

Роль протиборства в майбутній зустрічі нашого висунутого на вістря атаки нападника та центрального захисника ПСЖ складно переоцінити, адже нічия динамівців ніяк не влаштує, а це значить, що своє щастя команда Блохіна буде шукати в атаці, в якій і повинен сказати своє вагоме слово не хто інший, як Браун Ідейє... Чи зможе? Гра покаже.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер