Ключове протистояння : Хачеріді vs Девич

Ключове протистояння : Хачеріді vs Девич

Євген Хачеріді: сконцентруватися на надійності

Як тільки з'явилася звістка про те, що літнє трансферне вікно закрилося, з полегшенням зітхнули не лише вболівальники «Динамо», а й, напевно, сам Євген. Куди його тільки не відправляли! І до Англії, і до Італії, і до Росії. Найактивнішим у цьому плані був найбільш принциповий суперник «біло-синіх» на внутрішній арені – «Шахтар», який будь-що мав намір отримати футболіста «Динамо» та національної збірної України. Незважаючи ні на що, Євген залишився вірним «біло-синьому» ромбу та продовжує віддавати всі сили в поєдинках за киян.

Новий сезон, набирання обертів у якому все ще триває, дається «Динамо» дуже непросто.

Хачеріді, який у минулому сезоні встигнув пограти в центрі пліч-о-пліч із Михаликом, Бетао та Відою, тепер же шукає спільну мову з новачком Александаром Драговичем, перед цим у перших матчах відпрацювавши із Селіним та Відою.

У сімох матчах чемпіонату, в яких брав участь Євген (597 хвилин), зберегти свої ворота «сухими» вдалося лише одного разу в зустрічі з ФК «Севастополь». В інших же у воротах «Динамо» побувало вісім м'ячів. Ще в двох поєдинках у Лізі Європи навіть відверто скромному казахстанському «Актобе», незважаючи на те, що пропустив все ті ж вісім голів, вдалося забити тричі!

Тим не менш, в останніх матчах за національну збірну, які якраз передували зустрічі з «Металістом», Євгену вдалося продемонструвати свої найкращі якості. Спочатку в матчі зі збірною Сан-Марино Хачеріді, діючи на позиції центрбека, оформив дубль. А потім не дозволив грізній збірній Англії створити якусь небезпеку біля воріт України.

У поєдинку проти «Металіста» Євгену доведеться впоратися не лише з головною ударною силою харків'ян Марко Девичем, але й із харківськими аргентинцями, які також є дуже небезпечними в атаці.

За всю свою кар'єру Хачеріді за «Динамо» тричі грав проти «Металіста» в чемпіонаті (2:1, 1:3, 0:2), провівши на полі 202 хвилини, та одного разу в Кубку України (90 хвилин, 1:0), заробивши в усіх матчах дві жовті картки.

Марко Девич: легкою ходою

Що ж до харківського сербо-українця Марко Девича, то нинішній сезон є чи не найкращим для футболіста в його кар'єрі. Мало того, що форвард багато й регулярно забиває, так він це робить ще й ефектно. Багато в чому саме завдяки голам Девича «Металіст» поки й лідирує в чемпіонаті України, випереджаючи найближчого переслідувача на один пункт.

Марко взяв участь у всіх восьми турах у нинішньому сезоні, награвши 688 хвилин та записавши на свій рахунок вісім влучних ударів. У воротах «Іллічівця», «Волині» та «Севастополя» Девич розписувався двічі.

Трохи більше місяця тому, в серпні 2013-го, м'яч, який він забив у ворота свого колишнього клубу «Волині», став для нападника сотим у кар'єрі в турнірах на найвищому рівні. Варто також додати, що Марко, якому 29 років, є найкращим бомбардиром «Металіста» не лише в чемпіонатах України, а й за всю історію клубу.

На відміну від Хачеріді, який узяв участь у двох останніх матчах нашої збірної, Марко зіграв лише у Львові проти Сан-Марино, відкривши рахунок у поєдинку. Проти Англії в столиці Девич так і не зіграв через застуду.

Проти «Динамо» Марко Девич награв чимало – 18 матчів у чемпіонаті, Кубку та євроарені. У 16-ти з них Марко виходив на поле в якості гравця «Металіста». Ще по одному він награв, виступаючи за «Волинь» та «Шахтар».

Загалом, в активі Девича 1190 хвилин проти «біло-синіх», шість голів, три жовтих та одна червона картка.

Обличчям до обличчя

Доля могла звести Марко Девича та Євгена Хачеріді в вже в 2006 році. Але не один проти одного, а, навпаки, в одній команді – «Волині». Проте, коли Девич вирішився змінити клуб та перейти до «Волині», Хачеріді тільки-тільки приїхав до Луцька під крило до Віталія Кварцяного.

Незважаючи на те, що обидва футболісти вже достатньо давно виступають на високому рівні, обличчям до обличчя на полі вони сходилися зовсім нечасто. Якщо конкретніше, то лише чотири рази.

Варто відзначити, що в цих матчах двічі Девич відправляв м'ячі до сітки воріт «Динамо» (06.11.11 у матчі, що завершився перемогою «біло-синіх» у гостях із рахунком 2:1, Хачеріді вийшов на 68-й хвилині, а Девич забив на 75-й; 04.05.13, коли «Металіст» виграв 2:0, Хачеріді провів на полі всі 90 хвилин, Девич же забив на 35-й, після чого його замінили на 83-й). Ще двічі Марко віддавав гольові передачі.

Пряма мова

Євген Хачеріді: «Обстановка та настрій у хлопців хороший. Усі з нетерпінням чекають на матч із «Металістом».

Марко Девич: «Ми показуємо дуже непоганий футбол, і маємо намір продовжувати це робити надалі».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер