Ключова дуель. Сергій РИБАЛКА vs ФЕРНАНДІНЬЙО

Ключова дуель. Сергій РИБАЛКА vs ФЕРНАНДІНЬЙО

Динамівець Сергій Рибалка та його візаві з табору «городян» Фернандіньйо є справжніми системоутворюючими гравцями у своїх клубах. Вони безпосередньо впливають на ігровий ритм та тактичні перебудови своїх команд із більшою свободою дій на половині поля суперника, у всім нам добре знайомого бразильця та сфокусованого на широкий спектр оборонних завдань киянина.

Рибалка власне й став найяскравішим втіленням тактичних новацій Сергія Реброва, який розгледів у ньому футболіста, здатного невтомно закривати широкі зони в центрі поля та, що найголовніше, починати атаки «біло-синіх». Лише за один чемпіонський для «Динамо» сезон 2014/15 Сергій перетворився на гравця, із яким команда найкращим чином зберігала рівноцінний баланс у лініях. Із кожною грою зростала і його майстерність у відборі м'яча, яка за підсумками сезону вивела його в лідери з триразовою перевагою порівняно з партнерами по середній лінії Денисом Гармашем та Сергієм Сидорчуком.

Уже в цьому сезоні відсутність Рибалки в домашньому матчі чемпіонату з донецьким «Шахтарем» стала тим лакмусом, що показав усе його значення в ігровій побудові нинішнього «Динамо». Швидкі гравці «гірників», не маючи звичного бар'єру в особі 17-го номера «біло-синіх», доволі легко проходили в опорній зоні тихохідного Мігеля Велозу, що в значній мірі й стало однією з причин несподіваної поразки з великим рахунком чинного чемпіона України.

Головним же, на даний момент, підтвердженням ефективності дій Сергія служить той факт, що київське «Динамо» з ним у складі не програло жодного матчу в єврокубках на своєму полі, довівши серію матчів без поразок до дев'яти зустрічей!

6 червня 2013 року придбаний за 30 мільйонів фунтів у донецького «Шахтаря» півзахисник Фернандіньйо буквально з перших матчів у складі «Манчестер Сіті» дав зрозуміти, що команда отримала гравця, здатного серйозно покращити ігрову варіативність.

Він блискуче відбирав м'ячі й завдяки чудовому розумінню гри часто закривав проблемні зони, що виникали після висунення до воріт суперника Яя Туре. Власне Ферна працював в обороні за двох, а тим часом потужний івуарієць наводив жах на суперників у передній лінії, знаючи, що його вчасно підстрахує всюдисущий бразильський боєць.

Його ігрові козирі: чудова техніка, тактична навченість та величезна працездатність. Погодьтеся – відмінний набір якостей для опорного півзахисника найвищого рівня.

Фернандіньйо не з чуток знає, проти якого клубу він вийде на поле 24 лютого. Загалом у різних турнірах він провів у складі «Шахтаря» проти київських динамівців цілих 26 матчів, в яких 11 разів відчув радість перемог, у дев'яти випадках поступився, при шести нічиїх, із різницею голів 34-32 на користь своєї команди: «У складі «Динамо» є багато хороших гравців, тож нам потрібно бути доволі уважними. Ми маємо бути дуже дисциплінованими. Ще один фактор – концентрація, яка має бути на найвищому рівні, якщо ми хочемо повернутися додому з хорошим результатом», – впевнений стрижневий гравець «городян».

Сергій Рибалка, у свою чергу, вважає, що «Манчестер Сіті» – команда топ-рівня, але й у неї є помилки в обороні: «Я би відзначив Агуеро та всю атакуючу лінію, в якій будь-який гравець може забити. Але невразливих команд не буває. Ми ретельно готуємося, а тренери нам підкажуть, як краще використовувати слабкі якості суперника, особливо в його захисній лінії».

Отже, в середу на нас чекає футбольний бій великих майстрів. У протистоянні їхніх команд і буде вирішено результат інтригуючого матчу, на який ми всі так чекаємо!

Олег Задерновський

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер