КМ. «Динамо» — «Чукарички» — 3:2. Звіт про матч

КМ. «Динамо» — «Чукарички» — 3:2. Звіт про матч

У середу, 2-го лютого, київське «Динамо» провело другий спаринг у рамках другого тренувального збору, що проходить у Туреччині. Нагадаємо, у попередньому спарингу кияни впевнено перемогли болгарський «Лудогорець» (4:1). Цього разу суперником підопічних Мірчі Луческу стала сербська команда «Чукарички». Гра вийшла цікавою, напруженою і результативною та завершилася вольовою перемогою «біло-синіх» з рахунком 3:2. Обидва свої м’ячі серби забили у першому таймі, а українці відігралися та вийшли уперед у другому.

Динамівці активно розпочали поєдинок. Спочатку Кулач отримав м'яч у штрафному майданчикувід Тимчика та зробив пас п’яткою на Гармаша, який завдав удару по воротах, але голкіпер не дрімав. А через кілька хвилин Антюх пробив з лінії штрафного майданчика – воротар знову на місці, а добивання від Тимчика було заблоковане захисником.

А ось суперник двома своїми моментами скористалися більш ефективно, забивши два м’ячі з різницею у хвилину. Спочатку Савич виконав навіс до штрафного майданчика з лівого флангу, де Раконьяк виграв верхову боротьбу у Сироти та головою переправив м’яч у сітку. А у наступній атаці Раконьяк виступив вже у ролі асистента: він вивів на ударну позицію Чоловича, який після невеликого рикошету спрямував м’яч у сітку, подвоївши рахунок.

Серби високо пресингували динамівців, перехоплювали м’яч та не давали можливості киянам підібратися занадто близько до своїх воріт. Удари Гармаша та Антюха блокувалися, а Кулач не завжди міг дістатися м’яча після навісів з флангу. Але і біля воріт киян небезпека не виникала, тож до перерви рахунок на табло не змінився.

У другому таймі кияни ледь не скоротили відставання у рахунку після того, як Циганков виконав кутовий, а Сидорчук потужно пробив з-за меж штрафного майданчика – воротар зміг зреагувати та врятував свою команду. Згодом штрафний зліва виконав Циганков, та Ванат головою пробив вище воріт. Але і гравці «Чукаричок» не відсиджувалися біля власних воріт, щоправда, з навісами до штрафного майданчика вдало справлялися динамівські захисники. Але у середині тайму кияни ледь не пропустили втретє – нашу команду врятувала стійка, яка прийняла на себе удар Раконьяка після передачі Ковача.

Українці відповіли більш, ніж гідно: із різницею у дві хвилини вони двічі вразили ворота суперника та зрівняли рахунок. Спочатку Роганович порушив правила у власному штрафному майданчику проти Циганкова, і арбітр призначив пенальті. Із першою спробою Шапаренка воротар «Чукаричок» впорався, а ось після добивання м’яч таки перетнув лінію воріт, перш ніж голкіпер забрав його у руки.

Одразу після цього Вітіньйо зліва здорово прострілив до штрафного майданчика зліва, і Буяльський у дотик метрів з 13-ти переправив м’яч у ворота – 2:2. А ще через дев’ять хвилин перемогу своїй команді приніс Вітіньйо, який отримав м’яч на лінії штрафного майданчика, змістився у центр та із району одинадцятиметрової позначки пробив повз воротаря.

Із приємних моментів також відзначимо появу на полі Бєсєдіна, який тривалий час відновлювався після травми та отримав перші ігрові хвилини на полі. До фінального свистка міг ще відзначитися Караваєв, але цього разу Петрович виручив свою команду.

Контрольний матч

«Динамо» (Київ) – «Чукарички» (Белград, Сербія) – 3:2 (0:2)

2.02.2022. Mardan Stadium

«Динамо» (1-й тайм): 71. Бойко, 24. Тимчик, 6. Бурда, 34. Сирота, 44. Дубінчак, 8. Шепелєв, 9. Бражко, 14. де Пена, 99. Антюх, 19. Гармаш, 28. Кулач.

«Динамо» (2-й тайм): 1. Бущан, 94. Кендзьора, 25. Забарний, 89. Боль, 20. Караваєв, 5. Сидорчук, 10. Шапаренко, 29. Буяльський, 22. Вітіньйо, 15. Циганков, 17. Ванат (41. Бєсєдін, 83).

«Чукарички» (стартовий склад): 1. Петрович - 6. Стеванович, 26. Дрежгич, 65. Шапич, 86. Роганович - 77. Ковач, 22. Міяйлович, 23. Чолович, 88. Лукич, 27. Савич - 7. Раконьяк.

Голи: Шапаренко (70, з пен.), Буяльський (72), Вітіньйо (83) – Раконьяк (16), Чолович (17)

Попередження: Бражко (28) – Дрежгич (63), Роганович (69), Ковач (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер