КМ. «Динамо» – «Лієпая» – 2:0. Звіт про матч

КМ. «Динамо» – «Лієпая» – 2:0. Звіт про матч

У десятому контрольному матчі на зимовому зборі в Туреччині суперником нашої команди став 4-й колектив Вищої Ліги Латвії – «Лієпая» з однойменного міста.

Після безвиграшного періоду у січні (дві поразки та нічия) підопічні Мірчі Луческу вийшли на переможну стежку, продемонструвавши протягом лютого серію з п’яти вікторій, однак у попередньому спарингу мінімально поступилися узбекистанському «Пахтакору».

Порівняно зі стартовим складом, який з’явився на полі проти «Пахтакора», сьогодні в основі сталося п’ять замін, серед яких привертало увагу повернення до складу Віталія Буяльського, Кахіма Перріса та Владислава Ваната.

Уся трійка відзначила своє повернення на поле забитим м’ячем – на 22-й хвилині Кабаєв запустив Ваната до штрафного «Лієпаї», той віддав передачу назад на Буяльського, а Віталій прострілив у район 11-метрової позначки на Кахіма Перріса, який у дотик пробив у протихід голкіперу – 1:0!

Загалом, у першому таймі динамівці застосовували високий пресинг, щоб змусити суперників помилятися, та проводили тривалі атаки. Дальніх ударів по воротах Лазаревса завдали Попов і Перріс – постріл Дениса парирував воротар, а спроба представника Ямайки вийшла неточною. Головою після подачі кутового пробивав Дячук – його несильний удар став легкою здобиччю для Лазаревса.

А наприкінці тайму гострий момент біля воріт суперників створив Кабаєв – Владислав прийняв м’яч у штрафному та пробив із гострого кута, після чого ігровий снаряд зачепив ногу захисника та транзитом через поперечину пішов на кутовий.

Після перерви «Динамо» продовжувало володіти ігровою перевагою, однак до небезпеки біля воріт «Лієпаї» справа доходила нечасто. На 63-й хвилині Вівчаренко пробивав із гострого кута, проте не зміг переграти воротаря, як і Беніто та Караваєв, які завдавали ударів із напівкола штрафного.

Мабуть, найкращий гольовий шанс другого тайму втратив Назар Волошин. Хавбек прийняв м’яч майже на лінії воротарського майданчика та пробив із розвороту, однак влучив прямо у голкіпера.

Під час фінального відрізку матчу динамівці активно атакували та притиснули «Лієпаю» до воріт, однак збільшити рахунок ніяк не вдавалося – зокрема, Лазаревс парирував удар Супряги з 10-метрової дистанції в ближній кут.

Однак компенсований час все-таки приніс динамівцям забитий гол: за втрачений момент реабілітувався Волошин. У падінні Назар заштовхав м’яч у ворота «Лієпаї» після подачі Владислава Дубінчака з лівого краю штрафного – 2:0.

Наступний контрольний матч в ігровій програмі «Динамо» запланований на 20 лютого, коли наша команда зустрінеться з ще одним латвійським клубом – ризьким «Сконто».

Контрольний матч

«Динамо» (Київ) – «Лієпая» (Латвія) – 2:0 (1:0)

«Динамо»: Нещерет - Караваєв, Дячук (Сирота, 76), Попов, Вівчаренко (Дубінчак, 70) - Сидорчук, Шепелєв (Яцик, 58), Перріс (Н.Волошин, 58), Буяльський (Царенко, 76), Кабаєв (Беніто, 65) – Ванат (Супряга, 58).

«Лієпая» (стартовий склад): Лазаревс - Грачов, Станич, Мате, Тінденберг, Лукман, Куція, Капун, Манкенда, Норданус, Додо.

Гол: Перріс (22), Н.Волошин (90+1).

Попередження: Караваєв (89).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер