КМ. «Динамо» — «Лудогорець» — 4:1. Звіт про матч

КМ. «Динамо» — «Лудогорець» — 4:1. Звіт про матч

У понеділок, 31 січня, київське «Динамо» провело перший спаринг у рамках другого тренувального збору, що розпочався для «біло-синіх» у Туреччині.

Суперником підопічних Мірчі Луческу став чинний чемпіон Болгарії – «Лудогорець». Як і динамівці, клуб із Разграду припинив виступ у єврокубках у нинішньому сезоні й готується до другої частини чемпіонату країги, який поновиться для «Лудогорця» вже 13 лютого поєдинком із «Ардою».

Суперник нашої команди активно розпочав поєдинок. Зокрема, Бущан упорався з непростим ударом Соузи з 20-ти метрів, а Сотіріу втік у контратаку правим флангом та прострілював у штрафний майданчик, де Забарний вибив м’яча, не дозволивши Десподову замкнути.

Динамівці же ледь не перший свій момент утілили в гол. Вербич прокинув собі м’яч на правому куті штрафного майданчика та був збитий Шоу. Арбітр призначив пенальті, а також вилучив гравця «Лудогорця», який отримав друге для себе попередження. До 11-метрової позначки підійшов Гармаш та впевнено розвів м’яча та воротаря по різних кутах – 1:0.

За кілька хвилин склади були рівними, оскільки за взаємною домовленістю команд у разі вилучення на поле у болгарської команди вийшов запасний гравець. Але динамівці продовжували володіти ініціативою – щоправда, без особливих моментів. Однак все ж до перерви підопічним Мірчі Луческу вдалося подвоїти свою перевагу. Після розіграшу кутового на правому фланзі Караваєв навісив до штрафного майданчика, захисники не змогли вибити, м’яча підхопив Вербич та виконав силовий простріл. Вітіньйо підставив ногу, аби зупинити сферу, але від бразильця м’яч перетнув лінію воріт – 2:0.

Другий тайм «Динамо» розпочало в повністю оновленому складі. Зокрема, у центрі поля вийшов 19-річний Яцик, який готується разом із командою U19 до матчу плей-оф Юнацької Ліги УЄФА з «Депортиво». І «біло-сині» доволі швидко забили третій гол у матчі. Шапаренко викотив м’яча на Вівчаренка, удар Костянтина заблокували, але сфера відскочила знову до Миколи, який, недовго думаючи, пробив точно в кут – 3:0.

Програвати із великим рахунком аж ніяк не входило у плани болгарської команди. Після навісу зі штрафного Пластун зіграв на випередження та пробив головою, але м’яч пролетів над поперечиною, Десподов ще з одного стандарту з півкола перед штрафним майданчиком пробив у стінку, а Сотіріу, замикаючи навіс із правого флангу, не зміг пробити головою з меж воротарського майданчика.

«Біло-сині» також не відсиджувалися на свої половині поля. Зокрема, в одному з епізодів після прострілу Кендзьори не зміг пробити Буяльський, а удар Вівчаренка, як і в епізоді із забитим м’ячем, було заблоковано – от тільки на добиванні нікого з партнерів не виявилося. А на 74-й хвилині ще один м’яч побував у воротах «Лудогорця». Після прострілу Кендзьори з правого флангу м’яч транзитом через Буяльського та Циганкова опинився у Шкуріна, який пробив із центру штрафного майданчика точно в кут – 4:0.

І все ж болгари забили гол престижу цього вечора. Вівчаренко помилився, віддаючи поперечну передачу з лівого флангу до центру, м’яч перехопив Десподов, і Яцик збив його у власному штрафному майданчику. Сам же постраждалий підійшов до 11-метрової позначки та чітко виконав вирок, пробивши повз Бойка, – 4:1.

До фінального свистка особливих моментів команди більше не створили, і в підсумку гра завершилася впевненою перемогою «Динамо». Другий тренувальний збір починаємо з позитивними емоціями!

Тренувальний збір у Туреччині, перший контрольний матч

«Динамо» (Україна) — «Лудогорець» (Болгарія) — 4:1

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Сирота, Забарний, Дубінчак – Шепелєв, Сидорчук, Караваєв, Вербич, Вітіньо – Гармаш.

«Динамо» (другий тайм): Бойко – Кендзьора, Бурда, Боль, Вівчаренко – Яцик, Шапаренко, Буяльський, де Пена, Циганков – Шкурін.

«Лудогорець» (стартовий склад): Падт — Ікоко, Пластун, Карничик, Пінас — Шоу, Янков, Соуза — Десподов, Рік, Сотіріу.

Голи: Гармаш (16, пен.), Вітіньйо (38), Шапаренко (47), Шкурін (74) – Десподов (78, пен.).

Вилучений: Шоу (15).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер