КМ. «Динамо» – «Пахтакор» – 0:1. Звіт про матч

КМ. «Динамо» – «Пахтакор» – 0:1. Звіт про матч

У вівторок, 14 лютого, київське «Динамо» провело черговий спаринг на навчально-тренувальному зборі в Туреччині. Суперником «біло-синіх» став чинний чемпіон Узбекистану – ташкентський «Пахтакор».

Принциповості даному поєдинку додавав той факт, що найкращий клуб Узбекистану тренує легенда «Динамо» Максим Шацьких. За десять років виступів у складі «біло-синіх», з 1999-го по 2009-й, форвард провів у всіх турнірах 328 матчів та забив 142 голи, при цьому по п’ять разів став чемпіоном та володарем Кубка України, двічі виграв Суперкубок країни, тим самим заслуживши на любов та повагу київських уболівальників.

Уже на другій хвилині динамівці заробили небезпечний штрафний, коли у 20-ти метрах від воріт збили Супрягу. Дубінчак невдало виконав стандарт, пробивши у стінку, але м’яч відскочив до Яцика, який метрів із 25-ти класним ударом поцілив у поперечину.

Жвавий початок не знайшов свого продовження, і до середини першого тайму команди обходилися без небезпечних моментів – боротьба точилася між двома штрафними майданчиками без особливого загострення. Динамівці діяли активніше, час від часу змушуючи суперників порушувати правила, і після однієї з подач зі штрафного добре пробивав головою Дячук – воротар спіймав м’яча.

Ще один чудовий момент, аби відзначитися, мав Яцик. Олександр зіграв у стінку із Супрягою у штрафному майданчику, намагався вийти на ударну позицію, виконавши фінт «а-ля Зидан», але при цьому далеко відпустив м’яч та не зміг пробити по воротах. Також партнери класним пасом урозріз вивели до воріт Волошина, але Назар пробив у сітку із зовнішнього боку.

Натомість «Пахтакор» ледь не першу свою осмислену атаку втілили в забитий гол. На 35-й хвилині гравці узбецького клубу змогли прорватися по лівому флангу, пішла подача до штрафного майданчика, де Дубінчак не зміг завадити Хамдамову підставити голову та переправити м’яча у ворота – 0:1.

Із поновленням гри після перерви малюнок гри не змінився. Динамівці більше володіли м’ячем, чинили тиск на суперника, натомість футболісти «Пахтакора» зосередили основні сили на захисті власних воріт. Кілька нагод відзначитися мав Караваєв – в одному епізоді Олександру не вистачило самої малості, аби на куті воротарського майданчика замкнути передачу партнера з глибини, а ще в одному епізоді півзахисник пробив неточно із меж штрафного майданчика. Ще один момент мав Сидорчук, але його удар заблокував захисник.

На 65-й хвилині у «Динамо» повністю оновився склад, і відразу зрівнювати рахунок міг Царенко, однак із лінії штрафного майданчика пробив у руки воротарю. Трохи згодом Беніто прорвався до володінь суперника з правого флангу, віддав під удар Гармашу, але Денис пробив вище воріт. Незадовго до фінального свистка Беніто заробив перспективний штрафний, але з подачею Андрієвського захисники «Пахтакора» впоралися без особливих проблем.

Більше того, вже в компенсований час динамівці могли пропустити другий м’яч, але в ході однієї атаки Моргун парирував небезпечний удар із меж штрафного майданчика, а гравець «Пахтакора», який зіграв на добиванні, пробив поруч зі стійкою.

У підсумку, 0:1 – мінімальна поразка «Динамо», яке продовжує через контрольні поєдинки готуватися до поновлення сезону. Наступний суперник по спарингу – латвіська «Лієпая», з якою «біло-сині» зіграють 17 лютого.

Контрольний матч

«Динамо» (Київ) – «Пахтакор» (Ташкент, Узбекистан) – 0:1

«Динамо»: Нещерет (Моргун, 65) – Малиш (Гусєв, 65), Попов (Сирота, 65), Дячук (Боль, 65), Дубінчак (Вівчаренко, 65) – Сидорчук (Андрієвський, 65), Яцик (Царенко, 65), Шепелєв (Лонвейк, 65), Караваєв (Беніто, 65), Волошин (Кабаєв, 65) – Супряга (Гармаш, 65).

«Пахтакор» (стартовий склад): Суюнов – Алійонов, Сайфієв, Азміддінов, Турсунов – Хамдамов, Хамробеков, Сабірходжаєв, Тургунбаєв – Серан, Банашак.

Гол: Хамдамов (35).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер