КМ. «Динамо» – «Уніон» – 2:3. Звіт про матч

КМ. «Динамо» – «Уніон» – 2:3. Звіт про матч

У п’ятому спарингу на тренувальному зборі в Австрії київське «Динамо» зустрілося з представником німецької Бундесліги – берлінським «Уніоном».

Обидві команди розпочали поєдинок доволі активно. Першими забити у ворота суперника вдалося динамівцям. На 11-й хвилині підопічні Олександр Шовковського розіграли класну комбінацію в дотик у штрафному майданчику, яку завершив точним ударом по воротах метрів із 13-ти, але арбітри не зарахували взяття воріт, зафіксувавши офсайд у Буяльського, який брав участь у атаці.

А за кілька хвилин після вкидання з ауту біля володінь «Динамо» Малиш збив Госенса в межах карного майданчика й арбітр призначив пенальті. До м’яча підійшов Голлербах, пробив невдало – Бущан парирував, але відбив перед собою, й той же Голлербах встигнув на добивання, все ж спрямувавши м’яча до сітки воріт – 0:1.

У подальшому суперники зменшили темп – певні корективи внесла й спека, через в середині тайму арбітр зупиняв гру, аби футболісти могли попити води. Але на 34-й хвилині динамівці все ж зрівняли рахунок. Після подачі з кутового Караваєв переправив м’яча на Попова, Денис пробив по воротах, захисник виніс із лінії, але у воротарському чатував Ванат і з кількох метрів доправив сферу за призначенням – 1:1.

До перерви більше м’ячем володіли динамівці, намагаючись знайти підступи до володінь суперника, але при цьому й берлінці мали нагоду вдруге вийти вперед, але після подачі з кутового Пртайїн пробив головою поруч зі стійкою. Тож на перерву команди пішли за нічийного результату.

Після перерви продовжився обмін моментами. Зокрема, партнери вивели Караваєва фактично віч-на-віч із воротарем, але захисник берлінців наздогнав Олександра та заблокував удар із убивчої позиції, біля протилежних воріт небезпечного удару завдав Бедіа, який вийшов на заміну в перерві, але Бущан був на місці.

Утім, на 68-й хвилині наш голкіпер не зміг врятувати. Після закидання зі своєї половини поля Бедіа виграв позиційну боротьбу в Малиша, за рахунок більших габаритів вийшов на ударну позицію та точно пробив у кут воріт – 1:2.

Трохи згодом ще один м'яч побував у воротах «Динамо», які вже захищав Нещерет, але арбітр відмінив взяття воріт, зафіксувавши гру рукою в нападника перед результативним ударом. А от біля протилежних воріт «біло-синім» вдалося витиснути максимум. Причому гол організували гравці, які вийшли на заміну: Лонвейк вивів на ударну позицію Діалло, й Самба класним обвідним ударом пробив повз воротаря – 2:2.

Здавалося, що матч так внічию й завершиться, але в компенсований час після помилки Себальйоса біля власного штрафного майданчика партнер вивів Сібачо віч-на-віч із Нещеретом, і нападник пробив під Русланом – 2:3.

Цей поєдинок став для «біло-синіх» останнім перед стартом у кваліфікації Ліги чемпіонів – уже наступного тижня, 23 липня, на нашу команду чекає номінально домашній матч проти сербського «Партизана». Гра відбудеться в польському Любліні, початок – о 20:00 за місцевим часом (21:00 за київським).

Австрія-2024. Контрольний матч

«Динамо» – «Уніон» (Німеччина) – 2:3

«Динамо»: Бущан (Нещерет, 70) – Вівчаренко, Попов, Малиш, Караваєв (Себальйос, 80) – Бражко, Кабаєв (Діалло, 80), Піхальонок (Лонвейк, 70), Волошин (Ярмоленко, 46), Буяльський (Шапаренко, 70) – Ванат (Шепелєв, 80).

«Уніон» (стартовий склад): Штайн – Фогт, Жекель, Лейте, Госенс, Пртайїн, Голлербах, Хаберер, Скарке, Тріммель, Тусар.

Голи: Ванат (34), Діалло (83) – Голлербах (14), Бедіа (68), Сібачо (90+1).

Нереалізований пенальті: Голлербах (14).

Попереджений: Попов (84).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер