КМ. «Динамо» – «Валмієра» – 1:1. Звіт про матч

КМ. «Динамо» – «Валмієра» – 1:1. Звіт про матч

У неділю, 26 лютого, київське «Динамо» провело 14-й і заключний контрольний матч на зборах у Туреччині в рамках підготовки до поновлення сезону. Фінальним випробуванням для нашої команди став діючий чемпіон Латвії – «Валмієра» з однойменного міста.

Перший тайм гри пройшов без голів, проте з кількома гострими моментами біля обох воріт. Кияни володіли територіальною перевагою, і вперше м’яч опинився у сітці наших суперників вже на 5-й хвилині, однак арбітри не зарахували це взяття воріт, зафіксувавши офсайд у Ваната після прострілу Кабаєва.

На 16-й хвилині вже «Валмієра» створила небезпеку біля володінь Моргуна – Желізко завдав удару зі штрафного поруч із каркасом воріт. За кілька хвилин Ванат прийняв передачу від Гармаша у карному майданчику та вийшов практично один на один із голкіпером, однак пробив прямо у Олсеса.

Перед перервою поперечину воріт «Валмієри» потурбував Буяльський, ефектно пробивши з меж штрафного майданчика та намагаючись перекинути голкіпера.

А після повернення команд на поле каркас тих самих воріт зіграв вже за «Динамо»: Гуйє випередив на м’ячі Дячука та струснув поперечину. Динамівці відповіли ударом Караваєва, який зльоту замкнув відскок від суперника – вище воріт.

На 54-й хвилині динамівці повели в рахунку, проте «Валмієрі» знадобилося всього три хвилини, щоб знову встановити паритет. У першому моменті Кабаєв пройшов із м’ячем лівим флангом та віддав на Дубінчака, який прострілив до штрафного. Буяльський у підкаті завершив передачу, відправивши м’яч у ближніт кут. Голом за латвійців відзначився Гуйє, який із лінії воротарського майданчика точно замкнув простріл від лицьової лінії.

У подальшому неодноразово вступати в гру довелося Валентину Моргуну – спочатку голкіпер «Динамо» перевів м’яч на кутовий після удару Желізко зі штрафного у ближній кут, а трохи згодом – парирував постріл Каїрмані майже з лінії штрафного та удар Діопа у протихід.

Протягом фінальної десятихвилинки команди створили ще по моменту: Буяльський обіграв суперника біля штрафного та цілився в ближню дев’ятку, проте схибив. А небезпеку біля динамівських воріт розрядив Сирота, який став на заваді удару суперника з меж штрафного – після рикошету від захисника м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Київське «Динамо» завершує збір мировою з чемпіоном Латвії – 1:1. Вже завтра наша команда вирушить до Києва, де продовжить підготовку до поновлення сезону. Нагадаємо, друга частина української Прем’єр-ліги розпочнеться для «біло-синіх» домашнім матчем із «Інгульцем», який заплановано на суботу, 4 березня.

Контрольний матч

«Динамо» – «Рига» – 1:1 (0:0)

«Динамо»: Моргун – Дубінчак, Сирота, Дячук, Караваєв – Сидорчук (к) (Андрієвський, 65), Гармаш, Буяльський, Кабаєв, Н.Волошин – Ванат (Царенко, 75).

«Валмієра» (стартовий склад): Олсес, Бірка, Вейпс, Балодіс (к), Тонішевс, Жаунземс, Желізко, Каїрмані, Діоп, Варславанс, Гуйє.

Голи: Буяльський (54) – Гуйє (57).

Попереджені: Сидорчук (53), Кабаєв (68) – Каїрмані (24), Желізко (40).

Вилучений: Сидорчук (64, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер