КМ. «Динамо» - БАТЕ – 5:2. Звіт про матч

КМ. «Динамо» - БАТЕ – 5:2. Звіт про матч

«Біло-сині» розпочали гру активно і навіть доволі агресивно попереду, з перших хвилин створюючи пресинг на половині поля білорусів та тиск на їхні ворота.

Оборона БАТЕ недовго трималася, не даючи киянам завдавати удари по воротах. На шостій хвилині Віктор Циганков усе ж небезпечно пробив із меж штрафного майданчика, але після рикошету м’яч вилетів на кутовий.

Та вже за хвилину динамівці досягли свого й забили швидкий м’яч. Андрієвський розгорнув атаку, перевівши м’яч з лівого флангу на правий на Караваєва, який був на куті штрафного майданчика. Той у дотик покотив м’яч у центр у район півкола перед штрафним, звідки Віктор Циганков майстерним ударом з розвороту немов рукою поклав м’яч у нижній правий від голкіпера кут воріт.

Кияни могли відразу ж збільшувати свою перевагу в рахунку – Бєсєдін відгукнувся на навіс зі штрафного та пробив головою з кількох метрів, але м’яч просвистів над поперечиною.

Загалом у стартові 20 хвилин динамівці затисли суперника на чужій половині поля, не даючи навіть продихнути. Білоруси часто переривали атаки киян ціною жорстких і навіть грубих порушень, отримавши кілька жовтих карток уже за першу половину тайму.

Після чергового такого порушення динамівці покарали своїх суперників. Карлос де Пена бездоганно виконав штрафний удар метрів із 20-ти, фірмовим ударом лівою поклавши м’яч точнісінько у ближню дев’ятку.

Чергову класну атаку кияни організували на 24-й хвилині. Циганков та Караваєв швидко розіграли комбінацію, проте Віктор трохи не дотягнувся до м’яча, щоб завдати завершального удару. Утім, за нього це зробив захисник БАТЕ Борис Копитович, спрямувавши м’яч у власні ворота.

На 35-й хвилині ще один подібний контрвипад «біло-синіх» ледь не завершився черговим м’ячем у ворота БАТЕ, однак Андрієвському забракло влучності. Ще одну хорошу нагоду мав Караваєв – обидва Олександри пробивали з близької відстані від воріт. До перерви рахунок уже не змінився, однак і без того тотальна перевага «Динамо» в першій половині грі чітко відобразилася на табло – 3:0.

У перерві у складі «Динамо» змінилися голкіпер (традиційно для матчів на зборах) та половина польових гравців. Але на малюнок гри це жодним чином не вплинуло – з перших хвилин кияни заволоділи м’ячем та продовжили атакувати ворота білорусів.

У перші хвилини тайму динамівці отримали достатньо нагод, аби попрактикувати кутові з обох флангів. Гравці БАТЕ, здавалося, ще більше зосередилися на обороні власних воріт, граючи на відбій та не надто активно виходячи в атаки.

Перший небезпечний момент білоруси створили лише на 66-й хвилині гри, коли Умаров гостро прострілював уздовж воротарського майданчика, проте надійно зіграв Миколенко, вибивши м’яч.

Поступово темп гри зменшився, динамівці перестали так активно насідати на ворота суперників, як вони це робили в першому таймі. Утім, гольові моменти продовжували виникати. Чудову нагоду відзначитись забитим м’ячем мав Супряга, який вискочив на рандеву з голкіпером після проникливої передачі Кендзьори, але після удару Влада м’яч трохи розминувся зі стійкою.

А от суперники своїм рідким шансом скористалися сповна. На 78-й хвилині Умаров забив гол потужним прямим ударом зі штрафного метрів із 28-ми. За кілька хвилин оборона «Динамо» залишила без уваги форварда БАТЕ Сороку у власному штрафному, і скоротити рахунок до мінімуму тому завадив лише сейв Нещерета.

Цей момент змусив динамівців знову активізуватися, і вони організували четвертий гол. Родрігес протягнув м’яч лівим флангом через півполя, після чого викотив під удар Дуелунду, який приблизно з лінії штрафного розстріляв ворота БАТЕ.

Однак уже за хвилину свій гол забив і Сорока. Скориставшись вдалим відскоком м’яча, він добряче приклався з меж штрафного по воротах молодого динамівського голкіпера Моргуна, який щойно вийшов на поле.

Загалом завершальна частина гри видалася видовищно та багатою на голи. П’ятий м’яч у ворота БАТЕ забив Родрігес, якому асистував Дуелунд, у такий спосіб віддячивши Жерсонові за гольовий асист кількома хвилинами раніше.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 5:2 – такою гольовою феєрією «біло-сині» завершили збір. Уже цього тижня для команди Мірчі Луческу поновляться офіційні матчі сезону, найближчий із них – у суботу з «Олімпіком».

Контрольний матч

«Динамо» - БАТЕ – 5:2 (3:0)

«Динамо»: Бущан (Нещерет, 46, Моргун, 85) – Караваєв (Кендзьора, 46), Забарний (Шабанов, 58), Попов (Сирота, 72), Миколенко (Сідклей, 68) – Шепелєв (Сидорчук, 46), Андрієвський (Шапаренко, 46), Буяльський (Дуелунд, 72) – Циганков (Лєднєв, 62), де Пена (Родрігес, 46) – Бєсєдін (Супряга, 46)

БАТЕ (стартовий склад): Чичкан, Копитович, Філіпович Олександр, Філіпович Яків, Малькевич, Носко, Яблонський, Умаров, Нехайчик, Драгун (к), Скавиш.

Голи: Циганков (7), де Пена (20), Копитович (24, автогол), Дуелунд (85), Родрігес (88) – Умаров (78), Сорока (86)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер