КМ. «Динамо» - «Легія» (Варшава) - 1:1. Звіт про матч

КМ. «Динамо» - «Легія» (Варшава) - 1:1. Звіт про матч

Стартовим суперником “біло-синіх” стали лідери чемпіонату Польщі - варшавська “Легія”, яка вже встигла провести один спаринг і переграла в ньому “Ботошані” з рахунком 2:1.

На перший тайм сьогоднішньої зустрічі “Динамо” вийшло в наступному складі: Бойко - Піварич, Забарний, Шабанов, Кендзьора - Сидорчук, Шепелєв, Шапаренко, Цитаїшвілі, Вербич - Соль.

Незважаючи на те, що обидві команди лише розпочали підготовку, стартові хвилини матчу суперники провели у високому темпі. Трохи згодом “Легія” перехопила ініціативу та заволоділа м’ячем, і ця перевага втілилася у гол поляків. На 13-й хвилині півзахисник “Легії” Домагой Антолич отримав м’яч у штрафному майданчику “Динамо” і точно пробив по воротах, перегравши Дениса Бойка - 0:1.

Невдовзі ігровою перевагою заволоділи вже динамівці - наша команда мала кілька шансів, щоб вразити ворота суперників після стандартів. Спочатку штрафний заробив Цитаїшвілі, але Вербич пробив у стінку, після цього стандарт невдало виконав Піварич, а Сидорчук пробив неточно після навісу з кутового.

Згодом уже сам Цитаїшвілі мав шанс зрівняти рахунок, однак, пробивши головою після навісу від Вербича, не влучив у площину воріт. Наприкінці першого тайму Георгію все-таки вдалося забити: на 45-й хвилині він у дотик відправив м’яч у нижній кут воріт “Легії” після точного пасу від Шепелєва - 1:1.

Потрібно відзначити, що і “Легія” мала моменти біля наших воріт перед перервою: Росолек намагався поцілити в “дев’ятку”, однак був неточним, а Канте вибігав сам-на-сам проти Бойка, проте Денис вийшов із воріт і завадив удару.

На другий тайм “Динамо” вийшло в іншому складі: Бущан - Миколенко, Кадар, Кадірі, Караваєв - Андрієвський, Дуелунд, Буяльський, Каргбо, Де Пена - Русин. Новачок команди, Ібрагім Каргбо, грав на лівому фланзі півзахисту, де Пена - праворуч, а на вістрі атаки розташувався Русин.

Після перерви динамівці почали діяти активніше, однак і “Легія” не забувала про контратаки, команди діяли на зустрічних курсах. На початку другої 45-хвилинки з дальньої відстані пробивав де Пена - голкіпер польської команди витягнув м’яч із кута воріт, а трохи пізніше воротар встиг зреагувати вже після пострілу Дуелунда.

А на 62-й хвилині прийшов час Георгія Бущана показати себе в грі - наш голкіпер у стрибку врятував команду після небезпечного удару. Відповідь “Динамо” не забарилася: Буяльський головою відправив м’яч у поперечину після навісу від Миколенка.

Ближче до завершення зустрічі “Легія” знову почала грати першим номером і окупувала володіння киян, а Бущану ще не раз довелося вступати в гру та парирувати гострі удари супротивників. Георгій діяв надійно та не дозволив суперникам знову поцілити у ворота “Динамо”.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 1:1 - кияни стартують на зимовому зборі з нічиєї. Наступний матч “біло-сині” проведуть уже завтра - о 16:00 за Києвом проти азербайджанського “Нефтчі”.

Контрольний матч

19.01.2020. Cornelia Belek, Белек, Туреччина

“Динамо” (Київ) - “Легія” (Варшава) - 1:1 (1:1)

“Динамо”: (1 тайм) 71. Бойко - 94. Кендзьора, 19. Забарний, 30. Шабанов, 23. Піварич - 5. Сидорчук (К), 8. Шепелєв, 10. Шапаренко, 11. Цитаїшвілі, 7. Вербич - 9. Соль.

(2 тайм) 1. Бущан - 20. Караваєв, 6. Кадірі, 44. Кадар, 16. Миколенко - 18. Андрієвський, 29. Буяльський (К), 99. Дуелунд, 14. де Пена, 32. Каргбо - 17. Русин.

“Легія”: (1 тайм) Цежняк, Вешович, Левчук, Ветеска (К), Карбовник, Гвілія, Антолич, Новіковас, Лукіньяс, Росолек, Канте.

Голи: Цитаїшвілі (45) - Антолич (13)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер