КМ. «Динамо» — «Нефтчі» (Баку) — 2:1. Звіт про матч

КМ. «Динамо» — «Нефтчі» (Баку) — 2:1. Звіт про матч

Спаринг розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про жертв «Чорного січня» — саме таку назву отримала акція придушення політичної опозиції підрозділами Радянської Армії в ніч на 20 січня 1990 року в столиці Азербайджанської РСР Баку.

З перших хвилин у «Динамо» на поле вийшли ті футболісти, які завершували вчорашній спаринг із варшавською «Легією» (1:1), і досить швидко забезпечили собі комфортну перевагу. Спочатку Миколенко підключився до атаки і з меж штрафного майданчика замкнув простріл де Пени з лівого флангу, а трохи пізніше де Пена замикав навіс Караваєва з правого флангу, захисник вибив м'яча з лінії воріт, але прямо на Русина, який із кількох метрів пробив під поперечину.



Через кілька хвилин динамівці пропустили випад Дабо, який ледь не втік до наших воріт по лівому флангу, але захисники «біло-синіх» відіграли з фактурним нападником до кінця й не дозволили завдати точного удару. А незадовго до перерви Кадірі ледь не організував для Алескерова вихід віч-на-віч із Бущаном, віддаючи пас назад, але наш голкіпер вчасно залишив штрафний майданчик та підстрахував партнера.

Після перерви у «Динамо» вийшов склад, ідентичний до того, який починав учорашній спаринг, але з однією заміною  Забарного в центрі захисту змінив Сирота. Другий тайм суперник почав активно, і Бойко двічі довелося рятувати свої ворота. У відповідь біля володінь бакинців небезпечним ударом із лінії штрафного відзначився Цитаїшвілі  голкіпер із труднощами парирував м'яча в правому від себе куті.



Ще один реальний шанс скоротити відставання в рахунку втратив Дабо на 66-й хвилині, коли, вийшовши віч-на-віч із Бойком по лівому флангу, пробив у стійку. Але за кілька хвилин «Нефтчі» таки домігся свого  Плателлас пробив з-за меж штрафного майданчика, Бойко, здавалося, контролював ситуацію, але м'яч усе ж залетів у нижній кут воріт.

Шанс відновити перевагу у два м'ячі втратив Соль, замикаючи простріл із правого флангу, але нападник із меж воротарського спрямував м'яча набагато вище воріт. Ще одна можливість забити була у Цитаїшвілі, коли Георгій вирішив пробити по воротах зі штрафного з гострого кута, але голкіпера підстрахував партнер по команді.



Утім, до фінального свистка рахунок більше не змінювався, і в підсумку «Динамо» здобуло першу перемогу у 2020 році!

Контрольний матч

20.01.2020. Белек (Туреччина), Gloria Sports Arena Belek

«Динамо» (Київ)  «Нефтчі» (Баку)  2:1

«Динамо» (1 тайм): 1. Бущан  20. Караваєв, 6. Кадірі, 44. Кадар, 16. Миколенко  29. Буяльський (К), 18. Андрієвський, 99. Дуелунд, 32. Каргбо, 14. де Пена  43. Русин.

«Динамо» (2 тайм): 71. Бойко 94. Кендзьора, 34. Сирота, 30. Шабанов, 23. Піварич  5. Сидорчук (К), 8. Шепелєв, 10. Шапаренко, 11. Цитаїшвілі, 7. Вербич  9. Соль.

«Нефтчі» (стартовий склад): 1. Агаєв, 3. Мбодж, 6. Станкович, 7. Алескеров, 8. Махмудов, 9. Дабо, 11. Плателлас, 15. Наріман, 18. Ахундов, 77. Герьє, 93. Мустівар.

Запасні: 12. Ібрагимов, 30. Мамедов, 17. Гаджиєв, 26. Булуда, 27. Сілла, 33. Валізаде, 36. Кане, 40. Гасанов, 55. Алієв, 56. Алібейлі, 74. Бачиров, 75. Курбанли, 80. Зульфугарли.

Голи: Миколенко (12), Русин (19)  Плателлас (69).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер