Коли престиж понад усе

Коли престиж понад усе

Кияни навесні продовжать свої єврокубкові виступи в Лізі Європи, а хорватська команда після вильоту може зосередитися виключно на іграх внутрішньої першості. До того ж, ось-ось розпочнеться зимова перерва, і хтось із гравців, можливо, вже подумки перебуває у відпустці. Тим не менш, обидві сторони налаштовуються на цей матч більш ніж серйозно і рішуче, адже, мабуть, більш важливим фактором, ніж боротьба за турнірні очки, для обох команд зараз є гра за престиж клубу. Обом командам довести, що вони на плаву, зараз дуже необхідно.

Зробити це в останньому матчі перед тривалою зимовою паузою важливо в першу чергу для психології гравців. У внутрішній першості «біло-сині» в останніх двох турах добилися двох перемог, завдяки чому скоротили відставання від «Дніпра», що йде другим, до одного очка. Тепер у заключному матчі календарного року залишилося, перервавши шестиматчеву безвиграшну виїзну серію у Лізі чемпіонів, підтримати престиж клубних кольорів в Європі.

Для загребського «Динамо» цей матч також важливий. Хоча хорвати і втратили всі шанси на потрапляння у весняну частину єврокубкового сезону, для них важливо зіграти в цьому матчі якнайкраще. Команда напевно не захоче завершувати єврокубкову осінь із нулем у графі набраних очок і без єдиного забитого м'яча. Більш того, у разі поразки в матчі з київським клубом, загребське «Динамо» повторить антирекорд бельгійського «Андерлехта», який в Лізі Чемпіонів програв 12 матчів поспіль.

Крім того, як це найчастіше буває, мотивації гравцям повинна надати зміна головного тренера. Напевно, футболісти будуть намагатися якомога краще зарекомендувати себе в очах нового наставника. Крунослав Юрчик минулого тижня замінив на тренерському містку команди Анте Чачича. Як це не дивно, але головною причиною звільнення Чачича, який прекрасно працював у минулому сезоні, став, за словами спортивного директора клубу Зорана Мамича, зовсім не провал у Лізі чемпіонів, а три поразки в поточній першості Хорватії та виліт із національного Кубка, і це при тому, що в національному чемпіонаті на даний момент загребці випереджають найближчого конкурента на 10 очок! Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння керівництва, стала поразка в дербі від аутсайдера «Загреба».

Свій перший матч після зміни наставника динамівці виграли, з мінімальним рахунком здолавши «Локомотив» 1:0. До речі в минулому сезоні реанімованому нині Юрчичу вказали на двері з протилежної причини, саме після того, як під його керівництвом «Динамо» завершило груповий етап Ліги Чемпіонів, не набравши в ньому жодного очка.

Що й казати, майбутній поєдинок обіцяє бути цікавим, адже командам є, що доводити, перш за все, своїм уболівальникам, керівництву і новим наставникам, а це, що називається, завжди «горюча суміш»...

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер