Кого привезе «Мілан»?

Кого привезе «Мілан»?

У четвер «Динамо» зіграє в товариському матчі із найсильнішою командою Європи «Міланом» у рамках святкування 80-річчя київського клубу.

Італійці із низки об’єктивних причин не зуміють зіграти сильнішим складом – у світі проходять відбірні та товариські матчі на рівні збірних. Але тим не менш, «россо-нері» привезуть цілий ряд дуже цікавих персонажів.

Давайте познайомимось із ними ближче.

Воротарі


Валеріо Фіорі (38 років)
Унікальний гравець! Із 1999 року знаходиться в системі «Мілана», але з тих пір у серії А за «россо-нері» провів усього лише матч (плюс ще один вихід на заміну в Кубку Італії). Стабільний другий, а то і третій номер. До «Мілана» виступав у «Лодіджіані», «Лаціо», «Кальяні», «Мезене», «Фіорентині», «П’яченці». В основі був лише в «Лаціо» (та і то не в усіх сезонах), «Кальяні» і «П’яченці». Окрім футболу захоплюється ще й юридичною наукою і не так давно отримав відповідну освіту.

Желько Калач (34 роки)
Австралієць хорватського походження із кличкою «Павук». Дев’ять років виступав за австралійські клуби, після чого перебрався до Голландії (устигнув провести один матч в англійському «Лестері»), де блискуче грав у «Роді». Там його і пригледіли скаути «Перуджі», де він став одним із лідерів команди. Після трьох сезонів відважився на перехід до «Мілана», хоча початково йшов роль другого номера. За збірну Австралії провів понад 50 матчів, конкуруючи з відомим майстром Марком Шварцером.

Із виступом Желько в Англії пов’язаний один трагікомічний випадок. У 1996 році у вирішальному матчі за вихід до Прем’єр-ліги грали «Лестер» і «Крістал Пелес». На останній хвилині наставник «Сіті» Мартін О’Ніл випустив Калача замість основного стража воріт із надією, що австралієць зі зростом 202 см допоможе його команді виграти серію пенальті. Але Желько вмудрився пропустити гол через 20 секунд після своєї появи на полі і на цьому його англійський етап у кар’єрі був завершений.

Захисники

Кафу (37 років)

Без сумніву – жива легенда сучасного футболу. Фантастичний майстер, один із кращих правих захисників світу останніх 15 років. Двократний чемпіон світу, рекордсмен за кількістю матчів у збірній Бразилії (142/5, у тому числі і в фінальних турнірах Кубка світу – 21). У принципі, важко щось розповідати про футболіста, який входить у число кращих у світі. Одна цікава деталь – повне ім’я хлопця Маркос Євангеліста де Мораєш, а Кафу це прізвисько, дане футболісту за неймовірну швидкість. Чому саме Кафу? Це похідна від Кафуринга, одного із найшвидших форвардів в історії бразильського футболу, який виступав у 70-х роках.

Джузеппе Фаваллі (35 років)
Ще один знаменитий захисник-ветеран. Свої кращі роки провів у «Лаціо», за який у серії А зіграв майже 300 матчів. Виграв із римлянами скудетто в 2000 році, а після знаменитого фінансової кризи «Орлів» перебрався до «Інтера», де виглядав на рівні, але не більше того. У минулому сезоні перейшов до «Мілана», де вмудрився забити два голи в одинадцяти зустрічах, а до цього в «Інтері» не зміг відзначитись у 49 зустрічах. Міг стати і величиною на міжнародному рівні, але в збірній Італії ліва брівка була закріплена за Паоло Мальвіні. У підсумку "Фаваліньо" з 1994 року зіграв у "Скуадрі Адзуррі" усього шість матчів.

Даніеле Бонера (26 років)
Колись один із найперспективніших захисників Італії. Був безсумнівним лідером «Парми», а після приходу до «Мілана» не може найти свою кращу гру. Намагався закріпитись на правому фланзі, але після купівлі Массімо Оддо відправився конкурувати з центральними захисниками. Колишній лідер молодіжної збірної Італії, інколи викликається до національної команди.

Алессандро Неста (31 рік)
Із цим усе ясно – легенда «Лаціо», легенда збірної Італії, ще пару сезонів і стане в ряд із кращими захисниками в історії «Мілана». Багато спеціалістів називають його найсильнішим стопером у світі останнього десятиліття. Минулого літа завершив свою блискучу кар’єру в збірній Італії (78 матчів).

Дігао (21 рік)
Молодший брат феномального Кака. На жаль, талантом рівня свого родича не наділений, хоча володіє прекрасними фізичними даними як для центрального захисника – 194 см, 93 кг. Два сезони провів в оренді за «Ріміні» і дуже сумнівно, що в нинішньому сезоні зможе пробитись до основи «россо-нері».

Півзахисники

Емерсон (31 рік)

Знаменитість, непрохідний опорний захисник із прізвиськом «пума». Був тіньовим лідером «Байєра» і «Роми», на рівні виглядав у Ювентусі, а от минулий сезон у «Реалі», будемо відверті, провалив. Недивно, що вслід за Фабліо Капелло покинув Мадрид і відправився до «Мілана», де йому під силу конкурувати за місце основного опорного хавбека. Володіє для цього усіма якостями та просто неймовірним досвідом, у тому числі і 73 матчі за збірну Бразилії.

Крістіано Броккі (31 рік)
Справжній солдат, боєць та майстер своєї справи. Був лідером «Верони», потім не зумів закріпитись в «Інтері», перебрався до «Мілана». У сезоні 2005/06 видав низку відмінних ігор в «Фіорентині», за яку виступав на правах оренди. «Россо-нері» повернули його і тепер Крістіано з’являється в складі частіше. Зіграв один матч за збірну Італії, але в силу його віку та рівня конкуренції можна припустити, що поєдинком із турками все обмежиться.

Нападаючі

Альберто Джилардіно (25 років)

Джила дуже талановитий хлопець, здатний видавати голи пачками і мовчати кілька матчів. За «П’яченцу» і «Верону» практично не забивав, але його дар роздивились у «Пармі», де він швидко перетворився ледь не у культову фігуру. За три роки зіграв майже 100 матчів і забив 50 м’ячів. Але пармезанці збанкрутували і дуже вигідного продали свого лідера в «Мілан», де Альберто практично іде за цим же графіком – гол на два матчі. Минулого сезону із 12-ма голами став кращим бомбардиром команди, хоча не завжди потрапляв до стартового складу.

На рівні збірних виграв бронзу Олімпіади-2004, «золото» молодіжного Євро-2004 та Кубка світу-2006, відзначившись у матчі з американцями. Джила пишається тим фактом, що народився в день, коли «Скуадра Адзурра» отримала одну з найважливіших перемог в історії, перегравши 5 липня 1982 року збірну Бразилії 3:2.

Алешандро Пато (18 років)
Запам’ятайте це ім’я! Талант, один зі найобдарованіших бразильських гравців «нової хвилі». Із трьох років «Качка» (прізвисько Алешандре Родрігеса да Сілви від назви його рідного міста Пато Бранко) почав виступати в міні-футбольних командах. Із часом отримав безліч пропозицій, але за наполяганням батьків в 11 років підписав контракт із «Інтернасіональ» (колишній клуб Діого Рінкона). Своєю грою з 17-ти років причарував усю Бразилію та скаутів провідних європейських клубів. Боротьбу за хлопця виграла «россо-нері», які заплатили «Інтреру» $20 млн. Європа отримала новий мегаталант. А дебют Алешандро в футболці «Мілана» відбудеться саме в Києві.

Віллі Аубамейанг (20 років)
Обдарований форвард із футбольної сім’ї. Народився в Парижі в сім’ї колишнього гравця Габона. Один із трьох (!!!) братів, які виступали в системі «Мілана». Старший, Катиліна, грав із «россо-нері» із 2004 по 2006 роки, але роздавався в оренду п’яти італійським клубам, після чого повернувся на батьківщину. Зараз виступає в ФК «Париж».
Наймолодший, П’єр-Емерік, зараз разом із Віллі періодично тренується з основою «Мілана» і також приїжджає до Києва. У серпні цього року став кращим бомбардиром юніорського Кубка чемпіонів, який пройшов у Малайзії.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер