Колишні динамівці в Європі. Як вони?

Колишні динамівці в Європі. Як вони?

З точки зору результату найбільшого успіху домоглися зі своїми нинішніми клубами колишні балканські легіонери «Динамо».

Нев'янучий 35-річний опорний півзахисник Йєрко Леко виграв із «Динамо» (Загреб) черговий титул чемпіона Хорватії, зігравши 25 матчів та забивши один гол.

Мілош Нінкович із белградською «Црвеною Звєздою» став чемпіоном Сербії. Випереджаючи найближчого переслідувача, земляків із «Партизана», на три очки, за будь-якого результату в останньому турі його команда вже недосяжна. Колишній півзахисник «біло-синіх» є одним із лідерів колективу, провівши 26 матчів та забивши п'ять голів.

Значного успіху з лісабонським «Спортингом» досяг бразильський півзахисник Жерсон Маграо. Він провів у чемпіонаті Португалії дев'ять матчів та зробив значний внесок у здобуття своїм клубом срібних медалей та путівки до Ліги чемпіонів.

Бронзові медалі чемпіонату Росії та місце в Лізі Європи – такий підсумок сезону для Тараса Михалика. Загалом за московський «Локомотив» він зіграв у першості 12 поєдинків та забив один гол.

Досяг із «Борусією» з Менхенгладбаха місця в другому за значенням європейському клубному турнірі бразильський півзахисник Раффаель, який відмінно провів чемпіонат Бундесліги. Він зіграв усі 34 матчі першості та забив 15 голів.

Друга молодість, як показав минулий сезон, прийшла до 36-річного болгарського півзахисника Георгія Пеєва. У неофіційній номінації найкращих бомбардирів серед колишніх динамівців він став другим, забивши за свій пермський «Амкар», який фінішував у чемпіонаті російської Прем'єр-ліги 10-м, у 27-ми матчах 12 голів.

Також 27 ігор записав на свій рахунок за казанський «Рубін» Роман Єременко, забивши при цьому три голи. Проте у нього, як і в усієї команди, яка завершила першість на незвично низькому для себе 9-му місці, сезон виявився не особливо примітним.

Там же в чемпіонаті нашого сусіда після зимової перерви за махачкалинський «Анжі» виступав півзахисник Олександр Алієв, який провів сім матчів. Йому з партнерами по команді, серед яких був ще один екс-динамівець Андрій Єщенко (провів 16 зустрічей), так і не вдалося залишитися у Прем'єр-лізі.

Не втрималися в російській еліті й самарські «Крилья Совєтов», за які в якості захисника 28 матчів (один гол) провів Олександр Амісулашвілі.

Більш вдалим виявився «Газіантепспор», за який у першій частині турецької Суперліги шість матчів (один гол) провів нападник Артем Мілевський. Узимку екс-динамівець залишив турецький клуб, якому вже без нього вдалося вирішити головне завдання сезону за збереження прописки в елітному дивізіоні.

Другу частину поточного чемпіонату Польщі у складі «Корони» (Кельце) проводить захисник Кирило Петров. На даний момент він узяв участь у семи матчах своєї команди, яка претендує на одне з призових місць.

Нарешті, в білоруській Вищій лізі за ФК «Мінськ» грає нападник Дмитро Коркішко. З восьми проведених поки турів він зіграв у шістьох (голів не забивав), а його клуб із 10-ма очками посідає п'яте місце в турнірній таблиці, відстаючи від лідируючого БАТЕ на дев'ять пунктів.

Із тренерів згадаємо про Юрія Сьоміна, Юрія Калитвинцева та Андрія Гусіна. Перший із них в якості головного тренера привів «Габалу» до бронзових нагород чемпіонату Азербайджану та вийшов до фіналу Кубка цієї країни.

Два інших, навпаки, опинилися серед невдах. «Волга» Калитвинцева рзалишила російську Прем'єр-лігу, а Гусін в якості асистента Гаджи Гаджиєва з уже згадуваним «Анжі» також був змушений розпрощатися із російським елітним дивізіоном.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер