Коментар прес-служби ФК «Динамо» до питання про терміни розгляду «маріупольської справи»

Коментар прес-служби ФК «Динамо» до питання про терміни розгляду «маріупольської справи»

Проте, ФК «Динамо» в повному тексті апеляційної скарги повторно детально роз'яснив необхідність отримання рішення КАС в максимально короткий термін, а саме до 20 лютого 2018 року. При цьому «Динамо» запропонував суду видати сторонам до цієї дати короткий текст рішення (тобто резолютивну частину).

Але ФФУ, вочевидь, не бачила необхідності швидкого вирішення «маріупольської справи», а тому наприкінці грудня вирішила отримати продовження терміну, що суд не міг не зробити, згідно з вимогами Кодексу КАС. Таким чином, з ініціативи ФФУ був установлений новий термін - до 23 січня 2018 року.

Проте, ФК «Динамо» 3 січня 2018 року висловив КАС свою стурбованість тим, що ФФУ намагається затягнути розгляд справи, що може призвести до неможливості виконання рішення (якщо таке буде на користь Динамо), а також поставить під сумнів легітимність результатів турніру, якщо «шістки» будуть неправильно сформовані.

Відповідаючи на цей лист «Динамо», КАС погодився з такими аргументами і чітко змалював ситуацію:

«Повідомляємо апелянтів [Динамо], що КАС докладе всіх зусиль, щоб надати рішення до 20 лютого 2018 року. Проте, Відповідач [ФФУ] заперечив проти прискореної процедури, яка була запрошена апелянтом, і Судовий офіс КАС не може застосувати такої прискореної процедури без прямої згоди сторін».

Водночас, ФФУ продовжила затягувати розгляд справи і попросила КАС про чергову відстрочку, пов'язану з травмою адвоката, яку він отримав під час катання на лижах. При цьому представники федерації у своєму запиті на продовження терміну подали ситуацію так, ніби швидкий розгляд справи хвилює лише Динамо, а ФФУ просто не заперечує проти цього:

«... якщо Панель вирішить проводити слухання, то ми не будемо заперечувати проти призначення їх на дату, яка передує останньому, 22-му, туру першого етапу Чемпіонату (тобто до 3 березня 2018 рік), ані проти видачі лише резолютивної частини рішення, для того, щоб забезпечити спокійну видачу рішення до початку другого етапу Чемпіонату, що є основною причиною занепокоєння апелянтів, в частині термінів виробництва».

Після цього, 23 січня 2018 року, КАС запропонував сторонам 12 лютого 2018 року в якості дати слухань і поцікавився, чи немає у сторін заперечень, про що вони повинні повідомити до 26 січня. «Динамо» в той же день повідомив суду, що дякує за таке швидке призначення слухань, а також, що не заперечує проти вказаної дати.

Представники ФФУ, в свою чергу, 25 січня відповіли, що в цілому не заперечують проти призначення слухань на 12 лютого, але за однієї умови:

«Федерація футболу України вважає, що в цій справі немає необхідності проводити слухання, і, отже, пропонує прийняти рішення на основі документів, які знаходяться в розпорядженні КАС».

Таким чином, цілком очевидно, що ФФУ жодного разу протягом тривалого часу не показала своєї зацікавленості в тому, щоб справа була розглянута в максимально стислі строки і з мінімальними збитками для змагання. У той час, як для «Динамо» стабільність змагань і можливість виконання рішення КАС була важливіша за власний комфорт. Хоча обставини складаються таким чином, що на вивчення відповіді ФФУ у клубу буде максимум 5 днів (оскільки ФФУ подасть суду свої заперечення 5-го лютого, на наступний день суд відправить їх апелянтові, і лише 7-го лютого «Динамо» отримає документи поштою).

Ще один важливий факт, який яскраво характеризує опонентів «Динамо». Згідно Кодексу КАС, судові витрати, встановлені судом, повинні виплачуватися в рівній мірі двома сторонами до слухань. Але ФФУ не заплатила своєї частини судових витрат, про що Суд повідомив у листі від 26 січня 2018 року. І тепер клубу доведеться нести фінансові витрати в т.ч. і за ФФУ.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер