Контрольний матч. «Динамо-2» – «Нива» (Вінниця) – 1:1

Контрольний матч. «Динамо-2» – «Нива» (Вінниця) – 1:1

Готуючись до виступу на Кубку Співдружності, «Динамо-2» провело контрольний поєдинок у манежі бази в Кончі-Заспі проти вінницької «Ниви». Спочатку планувалося провести два матчі різними складами, але гру проти ФК «Біла Церква» довелося скасувати.

Команда з Вінниці виявилася непростим суперником. Після першої частини сезону «Нива» посідає сьоме місце в турнірній таблиці першої ліги, «Динамо-2» розташувалося двома рядками нижче. Недивно, що ніхто із суперників не хотів поступатися навіть у товариській грі. Поєдинок розпочався з неприємності для динамівців: уже на 18-й хвилині травму отримав Кушніров і був вимушений поступитися місцем на полі Сухоцькому, а за кілька хвилин підопічні Андрія Гусина пропустили гол у свої ворота. Бовтрук підхопив м’яча на лівому фланзі і гарматним ударом у дальній кут вивів свою команду вперед. Стало зрозумілим, що відігратися буде не так просто.

Почувши в перерві зауваження від тренера, у другому таймі динамівці забігали активніше. Найближче до взяття воріт динамівці були на початку тайму, коли Арабулі з подачі Рибалки головою все ж таки спрямував м’яча до воріт, але суддя зафіксував офсайд. А незабаром спрацювала заміна Гусина – Боровець, опинившись перед воротами трохи лівіше від центру, не залишив шансів воротарю. Щоправда, у цьому випадку варто зазначити блискучий пас Макаренка з глибини поля, який помітив відразу двох динамівців, які перебували на вигідній позиції. Грузинський форвард Арабулі, котрий перебуває на перегляді, передбачливо пропустив м’яча, і Максиму залишалося лише переграти воротаря.

Андрій ГУСИН, старший тренер «Динамо-2»:

- Сьогоднішній контрольний матч мені сподобався більше, ніж перший. Однак, поки лише епізодами. У нас ще немає цілісної картини. До перерви грали добре, було багато верхової боротьби, а в другому таймі суперник трохи підсів. Ми краще контролювали м’яча, тому і здавалося, що в нас була перевага, створювалися непогані моменти. Свою роль зіграли і заміни. Я хотів, щоб нам підібрали сильного суперника, адже на Кубку Співдружності команди будуть ще серйознішими, ніж «Нива» – чемпіони своїх країн. Я отримав масу інформації, яку мені потрібно обдумати і донести до хлопців. Те, що необхідно виправити: когось похвалити, когось посварити. Враховуйте, що в нас було не так багато часу на підготовку, футболісти перебувають «під навантаженнями», тому їхні кондиції не оптимальні. Але зараз мене цікавлять ігрові зв’язки – як ми переміщуємося, рухаємося, обороняємося. А фізичну форму наберуть, час для цього є.

- Сьогодні Морозенко грав на позиції опорного півзахисника, що раніше було йому не властиво…

- У нас будуть ситуації, коли футболістам доведеться виступати не на своїх позиціях. Морозенко гнучкий гравець і може принести користь навіть на тій позиції, де раніше не виступав. Він достатньо розумний, уміє швидко орієнтуватися. Мені такі гравці імпонують. У нас є футболісти з хорошими фланговими завдатками, але їм бракує кмітливості. Вони ж не по рейках мають бігати. Мені необхідно бачити, що на тренуваннях вони міняються позиціями. Є хлопці, які мають хороші якості, але які не можуть себе змусити, пересилити. Коли їм важко, бережуть себе. А це не дуже добре для молодих футболістів, вони зобов’язані зі шкіри геть лізти, щоб грати. Але це можна виправити.

- Чому була скасована друга гра, проти команди з Білої Церкви?

- Із різних причин ми втратили чотирьох захисників і не змогли набрати повноцінний склад. Плюс, тільки но травмувалися Щедрий та Кушніров. У Артема – проблема з бічною зв’язкою коліна, можливо, надовго. А зіткнення Дмитра сталося на протилежному фланзі, тому доки точно нічого сказати не можу. Будемо робити знімок.

- Як можете оцінити Арабулі, який перебуває на перегляді?

- Йому лише 16, часто має моменти, як у матчах, так і на тренуваннях. Він добре відкривається, відчуває момент й опиняється в потрібній ситуації перед воротами. Після Кубка Співдружності ми будемо переглядати багатьох футболістів із регіонів. Найкращі з них залишаться. На рахунок цього я отримав чітку установку від президента. Спробуємо «вивчити» ринок України, щоб узяти як можна талановитіших хлопців, надати їм шанс і тим самим підвищити в команді конкуренцію.

- Коли ви визначитеся зі складом?

- Я його собі вже уявляю. Якщо Юрій Павлович (Сьомін, – прим.ред.) не внесе жодних змін, хлопці, на яких я розраховую, залишаться.

«Динамо-2» – «Нива» (Вінниця) – 1:1.

«Динамо-2»:
Загладько, Люлька, Парцванія, Рижук, Кушніров (Сухоцький, 18), Новак, Допілка (Боровець, 46), Рибалка, Макаренко (Щедрий, 72; Коваль, 90), Морозенко, Сокол (Арабулі, 46).

Голи: Боровець (70) – Бовтрук (20).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер