Контрольний матч. «Динамо» - «Десна» - 1:0

Під час двотижневої паузи в чемпіонаті України до розташування національних і молодіжних збірних різних країн світу поїхали майже два десятки гравців «Динамо». Футболісти, які залишилися в Києві, після чотирьох днів відпочинку проводили щоденні тренування, а щоб підлаштуватися під ігровий графік «збірників», у середу провели контрольний поєдинок. Суперником команди Валерія Газзаєва виступила чернігівська «Десна». Звертає увагу повернення до гри воротаря Олександра Рибки і захисника Андрія Несмачного, які більше двох місяців відновлювалися після травм. Вони нарівні з іншими вже готуються до майбутніх офіційних матчів.

Місце у воротах зайняв Рибка, справа розташувався Сахневич, зліва – Несмачний. Пару центральних захисників склали Саблич та Алмейда. Бетао спробував себе в ролі опорного півзахисника, на флангах діяли Коркішко та Теміле. Кравченко і Маграо атакували з центру поля, а Кравець вийшов на вістрі атаки.

Як і передбачалося, «Динамо» з перших хвилин заволоділо ініціативою. Сахневич навісив з правого флангу, але Коркішко головою пробив неточно. Трохи повз стійки відправив м'яча Кравченко. Потім Кравець, отримавши пас від Маграо, обігрався з Коркішком, але добре вдарити в Артема не вийшло. Гості ж нечасто переходили на половину поля динамівців, але коли це робили, біля воріт Рибки виникала небезпека. В одному з епізодів суперник добре пройшов по правому флангу, але Алмейда встиг вчасно кинутися під м'яч. В цілому, в першому таймі Рибка вступав у гру лічені рази. Але й гості в захисті не розслаблялися, господарям так і не вдалося поцілити у ворота до перерви, хоча моментів для цього було більш ніж достатньо. Кравченко отримав м'яча від Сахневича, але пробив у сантиметрах вище за поперечину. Коркішко подав із флангу, Бетао бив під поперечину, але воротар витягнув.

Після перерви гра продовжилася в тому ж дусі. Коркішко небезпечно виконував штрафний удар – вище. А буквально за кілька хвилин Кравець добре пройшов з правого флангу, змістився до центру й добре пробив повз воротаря – 1:0. Збільшити перевагу могли Сахневич і Кравченко, але воротар гостей з ударами впорався. У чернігівців небезпечні моменти з'явилися лише наприкінці поєдинку, але не пощастило.

Андрій Сахневич, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Була звичайна тренувальна гра в рамках підготовки до поєдинку з «Оболонню». Нашим завданням було грати у свою гру. Гадаю, ми непогано впоралися, тримали м'яча. «Десна» - хороша команда, середняк першої ліги. До перерви у нас не все виходило, траплялися обрізки й невимушені помилки. У другому ж таймі грали краще, більше контролювали м'яча. Ще відзначу, що гол ми забили завдяки відкриттю за спину, Кравець обіграв воротаря і поцілив у ближній кут. Якби таких відкриттів було більше, можливо, й результат був більш упевненим.

- Як тобі гралося з футболістами основного складу?

- Мені приємно поряд із ними грати. Таким чином, я здобуваю досвід, оскільки хочу зростати та прогресувати.

- Сьогодні тобі довірили капітанську пов'язку...

- Про це сказав перед грою Валерій Газзаєв. Гадаю, тренер хотів мене підтримати та якось заохотити. Звичайно, у зв'язку з капітанською пов'язкою в мене з'явилося більше обов'язків, але я не загострював на цьому уваги.

- Разом з основним складом вже працюють Коркішко, Гармаш і Петров. Як розцінюєш свої шанси на потрапляння до основи?

- Для цього потрібно багато працювати на тренуваннях і показувати в іграх. Можу сказати, що моя мета потрапити до основного складу.

Контрольний матч

«Динамо» - «Десна» - 1:0 (0:0).


«Динамо»: Рибка, Несмачний, Алмейда, Саблич, Сахневич, Бетао, Теміле (Дієго Суарес, 46), Коркішко (Есеола, 80), Маграо, Кравченко, Кравець.

Гол: Кравець (52).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер