Контрольний матч. «Динамо» U19 – «Банік» (Острава, Чехія) – 2:3

Контрольний матч. «Динамо» U19 – «Банік» (Острава, Чехія) – 2:3

У другому контрольному матчі на тренувальному зборі, який «Динамо» U19 проводить поруч із основною командою в Туреччині, підопічні Ігоря Костюка зустрілися з чеською командою «Банік» з Острави. 

Чеський клуб на гру з динамівськими юнаками виставив основну команду, яка готується до поновлення чемпіонату Чехії вже 10 лютого і на даний момент перебуває у «чемпіонській групі» першості – першій шістці. До слова, за три дні до сьогоднішньої гри «Банік» тим же складом переміг основний склад іншого українського клубу – «Оболоні». 

Перші хвилини виявилися непростими для динамівських юнаків, яким найбільше клопоту завдав 25-річний нігерійський форвард Абдул Танко, який має досвід ігор за португальські клуби. Вже на 8-й хвилині він відкрив рахунок, реалізувавши вихід сам-на-сам з Сергієм Кіблицьким. 

За 10 хвилин Танко забив вдруге, поціливши у верхній кут воріт ударом з лінії штрафного з-під захисника. 

Ще за 5 хвилин рахунок став розгромним. Форвард національної збірної Словаччини Ладіслав Алмаші вивів на зручну ударну позицію Томаса Ріго, і той відправив м’яч у кут воріт. 

Після холодного душу «біло-сині» отямилися і перехопили ініціативу, що швидко призвело до голу у відповідь. Дмитро Кремчанін з правого флангу навісив до штрафного майданчика, де Віталій Лобко вів боротьбу на другому поверсі. М’яч було відкинуто на Богдана Редушка, який класним ударом правою ногою з лету майже з лінії штрафного переграв воротаря «Баніка». 

Після перерви динамівці вийшли на поле ще з більш бойовим настроєм та створили декілька дуже хороших нагод біля воріт чеської команди. 

«Біло-сині» добре комбінували у нападі, проте втілити у гол вдалося лише один момент. Класний удар вдався Назару Янчишину, який вийшов на поле у другому таймі. 

До звершення гри залишалося зовсім небагато часу, проте у ці сім хвилин динамівці притиснули суперників до воріт. Кілька хороших нагод кияни мали після стандартних положень, які виконував Кирило Пашко, утім зрівняти рахунок до завершення основного часу динамівцям не вдалося. 

Тим не менше, якісна та достойна гра у матчі проти дорослої команди «Баніка» є непоганим підсумком роботи команді на зборі. Попереду у юних динамівців заплановано ще чотири спаринги.

Контрольний матч. «Динамо» U19 – «Банік» (Острава, Чехія) – 2:3 

30.01.2024. Белек. Susesi Sports Center

«Динамо» (основний склад): Кіблицький, Гусєв, Балаба (к), Захарченко, Рибак, Озимай, Осипенко, Редушко, Кремчанін, Маткевич, Лобко.

На заміну виходили: Гудименко, Калин, Янчишин, Пашко, Люсін, Білий, Іщенко, Котуха, Сизонюк, Коломієць, Король.

«Банік» (основний склад): Кубний, Крупічка, Мішкович, Ріго, Григар, Фрідріх, Танко, Блажек, Мекота, Мадленяк, Алмаші.

Запас: Летачек, Малек, Боула, Шін, Шехіч, Шудак. 

Голи: Танко (8, 18), Ріго (23) – Редушко (28), Янчишин (83)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер