Контрольний матч. «Динамо-2» - «Динамо» (Мінськ, Білорусь) - 1:1

Контрольний матч. «Динамо-2» - «Динамо» (Мінськ, Білорусь) - 1:1

Не важко здогадатися, для кого зустріч з мінчанами була найбільш важливою і знаковою. Нинішній наставник другої команди киян починав і завершував свою ігрову кар'єру саме в мінському «Динамо», а також працював головним тренером цього колективу, тому з багатьма працівниками і футболістами він знайомий не з чуток.

Місце у воротах довірили Євгену Волинцю. Пару центральних захисників сформували Антон Братков та Віталійс Ягодінскіс, в той час як лівому і правому флангах розташувалися Бадрі Акубардія та Олександр Чорноморець відповідно. У центрі поля діяли Олександр Цибульник і Ахлетдін Ісраїлов. Зліва в атаці -Віталій Гемега, а праворуч - Віталій Каверін. Пара форвардів - Олег Маїк та Роман Яремчук.

Що стосується наших суперників, то весь перший і половину другого тайму проти «біло-синіх» грав своєрідний сплав молодості і досвіду. Номінальна ж «основа» з'явилася на поле лише в останні 30 хвилин гри.

Перший можна записати в актив безпосередньо «Динамо-2». Команда добре рухалася і комбінувала, провела багато швидких і небезпечних атак. Головною ж заковикою залишається реалізація власних моментів.

Рахунок же був відкритий на 17-й хвилині. Каверін підхопив м'яч на правому фланзі, пройшов двох і увірвався в штрафну. Замість прострілу у воротарський Віталій прийняв рішення віддати пас на лінію штрафного на Ісраїлова. Ахлетдін, опинившись у потрібний момент і в потрібному місці, вже замахнувся щоб ударити, але в останній момент його зніс захисник, за що рефері без вагань вказав на грубе порушення правил. Сам постраждалий, який в «Динамо» є штатним виконавцем стандартних положень, точним ударом зі штрафного, елегантно перекинувши стінку, відправив м'яч у сітку - 1:0.

Кияни продовжували атакувати. Мінська команда, в основному, захищалася і грала на контратаках, що у них не особливо виходило. Проблемною була середина поля, де білоруські півзахисники ніяк не могли зачепитися за м'яч. Тому й перший удар по воротах Волинця трапився лише на 40 -й хвилині, а сам голкіпер без проблем впорався з дальнім пострілом.

Підопічні Олександра Хацкевича мали всі шанси піти на перерву з перевагою в два м'ячі. Ісраїлов навісив з кутового на ближню штангу, куди вбіг, позбувшись опіки суперника, Маїк . Олег головою підрізав м'яч у дальній кут, але воротар все ж зумів парирувати. Відзначимо, що подібна комбінація є одним з плодів тренувань «біло-синіх».

У другій половині зустрічі сторони помінялися ролями. Після більш-менш рівного початку тайму, своєрідний перелом у грі стався на 60-й хвилині. Наставник мінського колективу Володимир Журавель справив відразу 10 замін, повністю поміняв польових гравців. Воротарі ж у рамці воріт «Динамо» (Мінськ) змінювалися двічі.

Фактично основний склад бронзових призерів чемпіонату Білорусії відразу взявся за справу, почавши активні дії чужій половині поля. На відміну від своїх партнерів, у номінальною «основи» куди краще виходили швидкі переходи з оборони в атаку, а діяли вони першим номером.

Хацкевич відповів своєму візаві спершу шістьма замінами, а потім ще двома. Кияни дуже непогано тримали оборону. Попереду намагався чіплятися за м'ячі Маїк, але от до серйозної небезпеки біля воріт суперника справа не доходила.

Зрівняти рахунок білорусам вдалося на 71-й хвилині. У ході хорошої атаки на лінії штрафної м'яч дістався Артему Бикову. Опинившись по центру воріт практично без опіки, форвард завдав сильний і точний удар акурат у нижній лівий кут. Голкіпер дотягнутися до м'яча не зумів, хоча варто відзначити і помилку Сергія Мякушко, який не допрацював до кінця зі своїм опонентом і не заблокував цей постріл.

Ще через 10 хвилин той самий Биков здійснив епічний промах, який міг би претендувати на місце в хіт-парадах найбільш курйозних футбольних невдач. Після удару головою з меж штрафного когось з гравців мінського клубу, м'яч, здавалося б, напевно залетить у ворота . Замість цього на допомогу нашому воротареві прийшов Биков, який вибив його за межі поля практично з лінії воріт.

До кінця тайму білоруси мали ще кілька хороших можливостей, щоб все ж вирвати перемогу, але у вирішальний момент їм або заважали захисники, або банально підводила точність. Підсумок зустрічі - бойова нічия «Динамо-2 » і мінського «Динамо», що завершилася з рахунком 1:1.

Мінчани продовжують підготовку до старту першості свій країни, яка стартує 30 березня. Крім того додамо, що в новому сезоні цьому колективу належить зіграти і в Лізі Європи.

Що стосується «Динамо-2» , то перш потрібно згадати про невелику рокіровку в команді. Рано вранці в суботу, як і було заплановано, до Києва з Туреччини повернулися помічники Олександра Хацкевича - Сергій Шматоваленко та Сергій Процюк. На їх місце приїхали оператор наукової групи «Динамо» Руслан Кінашенко і захисник В'ячеслав Лухтанов. Останній продовжує відновлюється після травми. У Туреччині він працюватиме за індивідуальною програмою.

Вечір суботи для «Динамо-2 » - вільний час, а неділя - вихідний. Свій наступний контрольний поєдинок «біло-сині» проведуть у вівторок, 18 березня. Ім'я суперника уточнюється.

Контрольний матч

15.03.2014 . м.Белек . Тренувальне поле готелю «Соrnelia golf club»

«Динамо» (Мінськ, Білорусь) - «Динамо-2 » - 1:1 (0:1)

«Динамо» (М) (стартовий склад): Гущенко, Політевич, Концевий, Назаренко, Корзун, Фігередо, Яроцький, Белевич, Рассадкін, Нікітін, Хващінський.

«Динамо-2»: Волинець, Акубардія (Трубочкін, 65), Братков (Рижук, 73), Ягодінскіс (Скидан, 73), Чорноморець (Спичка, 65), Цибульник (Карп, 65), Ісраїлов (Савченко, 65), Каверін (Мякушко, 65), Гемега, Яремчук (Шваб, 65), Маїк.

Голи: Биков (71) - Ісраїлов (17)

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер