Контрольний матч. «Динамо» – «Етуаль» – 2:0. Звіт про матч

Контрольний матч. «Динамо» – «Етуаль» – 2:0. Звіт про матч

У цьому матчі стартовий склад «Динамо» сформували збірники, які нещодавно приєдналися до клубного розташування на зборі після участі на Євро-2020. Завершивши тривалий період відновлення, до основи повернувся і Беньямін Вербич, який сьогодні діяв на вістрі атаки.

Поєдинок зі швейцарцями вийшов в’язким і не ряснів яскравими моментами, натомість команди більше уваги приділяли єдиноборствам і відборам, що подекуди виливалося навіть в агресію з боку суперників, не властиву духу товариської гри.

Узявши м’яч під свій контроль, динамівці, тим не менш, досить довго не могли підібратися до володінь Мусси Діалло. Перший гольовий момент було створено на екваторі першого тайму, коли дуже близьким до того, щоб вивести «Динамо» вперед, був Вербич. Шапаренко розігнав атаку киян, здійснивши передачу ліворуч на Антюха, Денис прострілив у центр штрафного – однак на заваді удару Вербича став захисник «Етуаля». Пізніше Лєднєв виводив словенця сам на сам із воротарем, однак Беньямін опинився в офсайді.

Але перший тайм динамівці все ж завершили з перевагою в рахунку. На 33-й хвилині Богдану Лєднєву вдалося зачепитися за м’яч поблизу штрафного «Етуаля» після навісу з глибини від Олександра Караваєва – хавбек переграв голкіпера суперників і спокійно переправив ігровий снаряд у ворота – 1:0.

Після перерви малюнок гри не змінився – команди продовжували жорстко вести боротьбу в центрі поля, майже не створюючи гостроти біля воріт одна одної. Будь-які спроби виходу динамівців в атаку високо зустрічалися та зупинялися фолами. Події на полі пожвавилися після серії замін, які Мірча Луческу провів у другому таймі. Так, Беніто відзначився потужним ударом із лінії штрафного, однак йому трохи забракло точності.

У заключній 15-хвилинці динамівці активізувалися, притиснувши швейцарців до їхніх воріт. Після розіграшу чергового стандарту «Динамо» Кулач і Лєднєв обігралися на вході до штрафного майданчика, але подальший загострюючий навіс на Беніто не знайшов свого адресата. Пізніше нігерієць втратив ще один шанс, не дотягнувшись до м’яча після діагональної передачі у штрафний від Гармаша.

А на 83-й хвилині Денис Гармаш узяв відповідальність на себе та завдав прямого удару зі штрафного метрів із 30-ти, який став сюрпризом для голкіпера «Етуаля» та ефектною крапкою в матчі – 2:0!

Наступним суперником «Динамо» на швейцарському зборі стане «Атлетік Більбао», з яким «біло-сині» зустрінуться 20 липня.

Швейцарський збір-2021. 5-й контрольний матч

«Динамо» - «Етуаль» - 2:0 (1:0)

18.07.2021. «Стад де Арбер». Мерен, Швейцарія

«Динамо»: Бущан – Караваєв (Вівчаренко, 72), Забарний, Попов (Шабанов, 61), Миколенко (Сідклей, 61) – Сидорчук (к) (Коробенко, 61), Шапаренко (Гармаш, 64), Лєднєв, Антюх (Кулач, 64), Циганков (Беніто, 64) – Вербич (Ванат, 46).

«Етуаль» (стартовий склад): Діалло – Гоміс (к), Каслей, Чаппуйс, Буссаха, Зукіт, Діа, Фернандес, Тіті, Бадді, Конан.

Голи: Лєднєв (33), Гармаш (83).

Попереджені: Циганков (42) – Діа (14), Буссаха (45), Мангана (88).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер