ТМ. «Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі) – 2:0

ТМ. «Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі) – 2:0

Окрім того, що обидва клуби носять одне ім’я, тбіліське «Динамо», як і київське, є найтитулованішою командою своєї країни, а також діючим чемпіоном. Хоча, звісно, історія стосунків двох славетних клубів зараз була не на першому місці, адже гра товариська, і метою її передусім є підготовка власної команди, а не визначення сильнішого у поєдинку з хорошим суперником. До речі, для тбіліського «Динамо» ця гра була останньою контрольною на австрійському зборі, і в жодній грузини не перемогли.

Команда Сергія Реброва провела цей матч уже на наступний день після поєдинку проти «Лудогорця», що, звісно ж, вплинуло на стартовий склад «біло-синіх». Лише дві позиції залишилися незмінними – у стартовому складі, як і вчора, ми побачили Павла Лук’янчука та Сергія Сидорчука.

Крім Сидорчука, який завчасно перервав свою відпустку, у стартовому складі опинилися ще двоє учасників Євро-2016 – Андрій Ярмоленко та Сергій Рибалка, який, щоправда, у жодному з трьох матчів так і не вийшов на поле. Також був присутній на грі у Єнбаху австрійський збірник Алекс Драгович, який, утім, не потрапив до заявки на гру і обмежився роздаванням автографів співвітчизникам.

На незвичній та новій для себе позиції на правому фланзі оборони розпочав гру Микита Корзун, єдиний легіонер серед стартової 11-ки.

Гра розпочалася у неспішному темпі, що є досить типовим явищем для контрольних матчів під час зборів. Певною перевагою з перших хвилин володіли динамівці, і це невдовзі втілилося у забитий м’яч. Його автором у своєму дебютному матчі на цьому зборі став Андрій Ярмоленко, який вивів команду на поле з капітанською пов’язкою.

Голу передувала довга перепасовка динамівців, у якій не взяв участь, напевно, лише голкіпер. Врешті, Андрієвський наважився на удар з-за меж штрафного, голкіпер відбив м’яч у сторону, але недалеко, і його добив у ворота Ярмоленко, який опинився першим на підборі.

До перерви обидві команди створили ще принаймні по одному гольовому моменту. Однак обидва рази голкіперів підстраховував каркас воріт. Спершу поперечина прийняла на себе потужний постріл Сидорчука з меж штрафного майданчика. На це грузини відповіли небезпечним ударом Чантурішвілі головою після навісу з лівого флангу – цього разу штанга…

Ще у першому таймі Сергій Ребров провів першу заміну у грі. Ще один збірник, Денис Гармаш, який з’явився на полі замість Андрієвського, одразу міг забити другий гол «біло-синіх», проте не переграв голкіпера ударом з вигідної позиції.

У перерві Сергій Ребров змінив практично півкоманди. Динамівці продовжували домінувати на полі, створювали небезпечні моменти, однак тбілісці мали неймовірну нагоду аби зрівняти рахунок, коли на 59-й хвилині помилився Бущан, але той таки Чантурішвілі не влучив у порожні ворота.

А от підопічні Реброва помилкою суперників скористалися сповна. На 76-й хвилині Буяльський перехопив м’яч иа вивів на ударну позицію Теодорчика. Лукаш міг бити сам, але віддав несподіваний для оборонців пас наліво на Мораеса, який розстріляв ворота, встановивши остаточний рахунок у грі – 2:0.

Отже, київське «Динамо» здобуває третю перемогу у трьох матчах на цьому зборі.

Австрійський збір 2016. 3-й спаринг

04.07.2016. м. Єнбах. «Єнбах штадіон»

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі) – 2:0 (1:0)

«Динамо» (Київ): Рибка (Бущан, 46) – Корзун, Лук’янчук (Хачеріді, 63), Очигава, Макаренко (Антунеш, 63) – Рибалка (Федорчук, 46, Морозюк, 77) – Ярмоленко (к) (Мякушко, 46), Андрієвський (Гармаш, 40, Мораес, 71), Сидорчук (Буяльський, 46), Бєсєдін (Громов, 63) – Гладкий (Теодорчик, 46).

«Динамо» (Тбілісі) (стартовий склад): Шкрібе, Амісулашвілі, Шпічіч, Лобжанідзе, Чантурішвілі, Джигаурі, Парунашвілі, Цінцадзе, Кур’є, Вєлєв, Квілітая.

Голи: Ярмоленко (21), Мораес (76, гольовий пас – Теодорчик).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер