Контрольний матч. «Динамо» - «Полісся» - 5:1. Звіт про матч

Контрольний матч. «Динамо» - «Полісся» - 5:1. Звіт про матч

Суперником підопічних Мірчі Луческу став новачок Першої ліги – житомирське «Полісся».

У перші хвилини динамівці на правах господарів більше контролювали м’яч, але це відбувалося в центрі поля, тож до реальних загроз справа не доходила. Але на розкачку нашій команді знадобилося 12 хвилин, після чого господарі повели в рахунку. Кендзьора чудовою дальньою передачею знайшов у штрафному майданчику Супрягу, той прийняв м’яч та справа послав його точно в дальній кут, а по дорозі сфера ще й зачепила стійку.

Надалі кияни продовжували контролювати гру та регулярно створювати моменти біля чужих воріт. Де Пена із Супрягою виводили до воріт Буяльського, але йому трохи забракло влучності, згодом де Пена вже сам виходив на ударну позицію, але пробив неточно. А ось наступна спроба динамівців виявилася більш вдалою: Супряга, отримавши пас від Цитаїшвілі, віддав м’яч у центр штрафного майданчика на Буяльського, і Віталій із району одинадцятиметрової позначки точним ударом спрямував м’яч у сітку.

До великого рахунок довів Супряга, оформивши дубль. Владислав скористався передачею Тимчика ледь не з центра поля на лінію штрафного майданчика і звідти в боротьбі із захисником переправив м’яч у ворота. Було помітно, що гра нашій команді давалася, динамівці атакували багато та різноманітно, награючи схеми та комбінації.

До свистка на перерву господарі відзначилися ще раз: прямим ударом зі стандарту з району півкола перед штрафним майданчиком четвертий м’яч забив Шапаренко, і одразу після цього команди пішли на перерву.

У другому таймі гра проходила в тому ж ключі: динамівці більше атакували, а «Полісся» захищалося. Але в одному з епізодів гості таки змогли знайти шпарину в захисті киян і скоротили відставання в рахунку. З першим ударом із меж штрафного майданчика впорався Бущан, а ось добивання у виконанні Галенка виявилося точним. Згодом ледь знову не відзначився Супряга з передачі Цитаїшвілі, але удар Владислава головою Маханьков перевів вище поперечини.

Вочевидь гра проходила під диктовку нашої команди, тому моменти біля воріт суперника не були рідкістю. Не завжди гравцям вистачало влучності, як, наприклад, Дуелунду, який на дальній стійці замикав подачу Тимчика, але небезпека виникала регулярно. Тому гол Дуелунда став логічним підсумком ігрової переваги динамівців, а організували його гравці, які вийшли на заміну: Соль увірвався до штрафного майданчика, Булеца дотепно пропустив передачу на Дуелунда, і Міккель впевнено переправив м’яч у сітку, встановивши остаточний рахунок – 5:1.

Відзначимо, що за тиждень стартує чемпіонат України, і 21 серпня відбудеться перший офіційний матч киян під керівництвом Мірчі Луческу проти донецького «Олімпіка».

Контрольний матч

«Динамо» (Київ) – «Полісся» (Житомир) – 5:1 (4:0)

«Динамо»: Бойко (Бущан, 46), Сирота, Кендзьора (Забарний, 65), Тимчик, Сидорчук, Буяльський (Лєднєв, 65), Шапаренко (Андрієвський, 74), Цитаїшвілі (Булеца, 74), де Пена (Дуелунд, 46), Караваєв (Вівчаренко, 79), Супряга (Соль, 65).

«Полісся» (стартовий склад): Маханьков, Бринько, Швець, Прокопчук, Власюк, Чернецький, Даудов, Савошко, Повалій, Галенков, Галенко.

Голи: Супряга (12, 37), Буяльський (24), Шапаренко (45), Дуелунд (78) – Галенко (52).

Попередження: Дуелунд (71) – Галенков (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер