Контрольний матч. «Динамо» U19 - «Алтинорду» U19 – 1:1

Контрольний матч. «Динамо» U19 - «Алтинорду» U19 – 1:1

Юнацька команда клубу з Ізміра грає в елітному дивізіоні чемпіонату Туреччини у своїй віковій групі, на відміну від дорослої команди «Алтинорду», яка виступає в першій лізі. У минулому сезоні «Алтинорду» U19 став чемпіоном у дивізіоні Еліт Б, вийшовши до дивізіону Еліт А. Зараз сезон у цьому дивізіоні в розпалі, і наразі після 19-ти турів команда посідає 8-му позицію.  

Для динамівців, у яких триває міжсезоння, цей матч став одним із важливих етапів підготовки до гри Юнацької Ліги УЄФА проти загребського «Динамо».

Перший тайм значно активніше провели кияни, які більшу частину часу володіли ініціативою та створювали небезпечні моменти біля воріт турецької команди. Найкращий момент на 25-й хвилині гри мав Дячук, який метрів із 10-ти головою розстрілював ворота після навісу Вікентія Волошина з кутового, але голкіпер у високому стрибку перевів м’яч на черговий корнер.

Ще один чудовий момент відкрити рахунок динамівці отримали наприкінці тайму, і теж після стандарту. Після навісу Вікентія Волошина зі штрафного з правого флангу Ісаєнко випередив високих захисників і м’яко головою переправляв м’яч у ворота з близької дистанції, однак воротар встиг зреагувати, відбивши м’яч кінчиками пальців. Загалом «біло-сині» до перерви мали відчутну ігрову перевагу, лише зрідка дозволяючи суперникам наближатися до свого штрафного майданчика.

Наші суперники значно активізувалися на початку другого тайму та заробили три поспіль кутових, з якими втім оборона киян без проблем упоралася.

Однак вже на 52-й хвилині гравці «Алтинорду» підібрали ключ до воріт Моргуна, який по перерві замінив Нещерета. Після вертикального пасу низом з середини поля Кенан Факілі у швидкісному забігу випередив Біловара та пробив з-під Яроша, який стелився у підкаті, низом у дальній кут, відкривши рахунок у грі.

Після пропущеного м’яча динамівці відразу прискорили темп своїх атак. Вікентій Волошин прорвався майже до воріт «Алтинорду» та впав на газон у штрафному після контакту з двома захисниками, але арбітр на цей епізод не зреагував. Ще за кілька хвилин «біло-сині» заробили небезпечний штрафний удар, який не реалізував Скорко, пробивши вище воріт. Згодом Скорко виконував ще один перспективний штрафний, але знову спрямував м’яч над поперечиною. Гостро прострілював увздовж лінії воротарського Ісаєнко, але Назарій Волошин на дальній стійці до м’яча зовсім трохи не дотягнувся.

У середині другого тайму Ігор Костюк вирішив освіжити гру в атаці, провівши подвійну заміну. Поле залишили Вікентій та Назарій Волошини, замість яких вийшли Блізніченко та Ванат.

Невдовзі у результаті сутички, у якій взяли участь багато гравців, арбітр вилучив по одному футболісту у складі обох команд – Біловара та Дестана. За обопільною домовленістю, команди продовжили гру у повних складах, у «Динамо» на поле вийшов Окоро.

Кияни й надалі володіли ініціативою та створювали моменти біля воріт суперників. На 77-й хвилині після розіграшу кутового м’яч відскочив до Білошевського, який з лінії штрафного майданчика ударом лівою поцілив точно в нижній кут воріт, зрівнявши рахунок у матчі.

Після цього «біло-сині» не збавили обертів і продовжували атакувати, маючи нагоду вирвати перемогу. Чудовий момент стати героєм матчу мав Бодня, який ефектним ударом головою переправляв м’яч у дев’ятку після навісу Блізніченка з правого флангу, однак голкіпер «Алтинорду» здійснив черговий сейв. У підсумку гра так і завершилася внічию.

Контрольний матч. «Динамо» U19 - «Алтинорду» U19 - 1:1

28.01.2020. Белек. Спортивний Центр Каліста

«Динамо»: Нещерет (Моргун, 46) – Скорко (Мащенко, 81), Дячук, Біловар (Джозеф Окоро, 68), Ярош – Білошевський, В.Волошин (Блізніченко, 64), Бодня, Н.Волошин (Ванат, 64), Шулянський (Велетень, 74) – Ісаєнко.

«Алтинорду» (стартовий склад): Емір Байрам Кан, Севінк, Солаклі, Рахмі Кайя, Селві, Косаер, Узун, Мустафа Кайя, Факілі, Вурал, Дестан.

Голи: Білошевський (77) - Факілі (52)

Попередження: В.Волошин (48) – Косаер (45), Сентюрк (80)

Вилучення: Дестан (68) – Біловар (68)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер