Контрольний матч. «Інтер» - «Динамо». Прев’ю

Контрольний матч. «Інтер» - «Динамо». Прев’ю

У суботу, 14 серпня, київське «Динамо» проведе товариську зустріч із чинним чемпіоном Італії – міланським «Інтером».

Гра відбудеться на U-Power Stadium у Монці та розпочнеться о 19:30 за київським часом.

Трансляція – «2+2», Youtube-канал «Динамо Київ»

Підготовка команд і старт сезону

«Інтер»

Зустріч із «Динамо» стане для міланців заключним етапом підготовки до початку сезону в Серії А, де «нерадзуррі» стартують 21 серпня домашньою зустріччю з «Дженоа». У рамках передсезонної роботи володарі золотих медалей чемпіонату Італії планували провести турне по США, взявши участь у міні-турнірі Florida Cup, однак відмовилися від заокеанського вояжу через продовження пандемії коронавірусу.

Отже, ставши до роботи 8 липня під керівництвом нового наставника – Сімоне Індзагі, «Інтер» розпочав програму спарингів із зустрічі з командою 7-го італійського дивізіону – «Сарніко» з Бергамо, якій відвантажив 16 м’ячів без відповіді. У наступній зустрічі з суперником більш серйозного рівня – швейцарським «Лугано» – підопічні Сімоне Індзагі змогли відігратися з рахунку 0:2 до 2:2 та перемогли в серії пенальті. Далі «Інтер» легко впорався зі своїми співвітчизниками «Верчеллі» (4:0), «Перголеттезе» (8:0), «Кротоне» (6:0) та «Пармою» (2:0). Найкращим снайпером міжсезоння у «нерадзуррі» є Мартін Сатріано, який записав на свій рахунок 9 голів (із урахуванням надрезультативного спарингу з «Сарніко», де він оформив пента-трик).

Із чемпіонського складу «Інтер» попрощався, зокрема, з головним бомбардиром команди Ромелу Лукаку, котрого придбав «Челсі», та одним із найкращих асистентів Ашрафом Хакімі, який перейшов до «ПСЖ». Натомість «нерадзуррі» підписали контракти з захисником Маттео Дарміаном (викуплений після оренди з «Парми»), атакувальним хавбеком Хаканом Чалханоглу (із «Мілана»), воротарем Алексом Кордазом (із «Кротоне»), а також перевели з молодіжної команди до першої вже згаданого Мартіна Сатріано.

«Динамо»

За період передсезонної підготовки підопічні Мірчі Луческу провели 12 контрольних матчів, у яких здобули 5 перемог («Дівон» – 5:0, «Сьон» – 2:0, «Евіан» – 3:0, «Етуаль» – 2:0, «Газіантеп» – 3:2), стільки ж зустрічей завершили внічию («Базель» – 4:4, «Лозанна» – 1:1, «Люцерн» – 3:3, «Серветт» – 1:1, «Уніон» – 1:1) та двічі поступилися суперникам («Ніцца» – 1:2, «Атлетик» Більбао – 0:1), різниця м’ячів – 26:16. Найкращим бомбардиром команди під час підготовчого періоду став Богдан Лєднєв, який забив 5 м’ячів.

У літнє міжсезоння «Динамо» поповнилося кількома новачками. Контракти були підписані з атакувальними гравцями Владиславом Кулачем і Денисом Антюхом, які пройшли всі збори разом із командою, а також двома легіонерами-нападниками – білорусом Іллею Шкуріним і венесуельцем Еріком Раміресом.

Старт «Динамо» в УПЛ виявився ударним - уже на 6-й хвилині домашньої зустрічі з «Вересом» «біло-сині» вели в рахунку завдяки голам Дениса Попова та Дениса Гармаша, а пізніше довели результат до розгромного (4:0) зусиллями Олександра Тимчика та Віктора Циганкова, який відзначився з пенальті. На жаль, автор першого динамівського гола сезону Денис Попов отримав травму у згаданому матчі, був прооперований і приєднався в лазареті до Артема Бєсєдіна та Владислава Супряги. 

Минулої неділі кияни грали в Запоріжжі, де перемогли луганську «Зорю» з рахунком 2:1. Динамівців уперед вивів результативний удар головою після подачі кутового від Олександра Сироти, для якого цей м’яч став першим у офіційних матчах за «Динамо». За 10 хвилин до завершення основного часу рахунок подвоїв Віталій Буяльський, скориставшись передачею від Віталія Миколенка. Були у матчі й два нереалізовані пенальті: удар із 11-метрової позначки не вдався як Карлосу де Пені, так і Денису Фаворову – в обох випадках виручили воротарі. «Зоря» зуміла відквитати один м’яч перед фінальним свистком, коли в воротах Георгія Бущана розписався Фрімпонг Овусу. 

За три дні на НСК «Олімпійський» у перенесеному матчі 1-го туру був переможений і «Минай» – в середині першого тайму рахунок відкрив Віталій Буяльський, скориставшись скидкою від дебютанта команди Еріка Раміреса. А перед самою перервою венесуелець відзначився самостійно, замкнувши передачу від Олександра Караваєва. Перемога над «Минаєм» дозволила киянам очолити турнірну таблицю УПЛ, випередивши за додатковими показниками «Десну».

Статистика зустрічей

Київський і міланський клуби зустрічалися протягом своєї історії чотири рази – усі в рамках групового етапу Ліги чемпіонів. Динамівцям ще жодного разу не вдалося здолати «Інтернаціонале» у найпрестижнішому турнірі Старого Світу: двічі були зафіксовані перемоги «нерадзуррі» та ще двічі команди розходилися миром. Різниця м’ячів складає 7:5 на користь «Інтера».

30.09.2003. «Інтер» - «Динамо» - 2:1

Голи: Адані (23), Вієрі (90) – Федоров (34)

10.12.2003. «Динамо» - «Інтер» - 1:1

Голи: Рінкон (85) – Адані (68)

20.10.2009. «Інтер» - «Динамо» - 2:2

Голи: Станкович (35), Самуель (47) – Михалик (5), Лусіо (40, автогол)

4.11.2009. «Динамо» - «Інтер» - 1:2

Голи: Шевченко (21) – Міліто (86), Снейдер (89)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер