Контрольний матч. «Динамо-2» - «Кизил-Жар» (Казахстан) - 2:1

Контрольний матч. «Динамо-2» - «Кизил-Жар» (Казахстан) - 2:1

Почнемо зі стартового складу. У заявку на матч Олександр Хацкевич включив всього 15 футболістів. Місце у воротах зайняв Георгій Бущан. Дует центральних захисників склали Валерій Скидан і Олександр Цибульник. На флангах оборони розташувалися два номінальних лівих захисника Олександр Чорноморець та Іван Сірник. Ліворуч і праворуч кожен з них провів по тайму.

В центрі поля розмістилися Євген Морозенко та Ахлетдін Ісраїлов, а на флангах - Сергій Мякушко та Віталій Гемега. В атаці діяли два нападники - Дмитро Хльобас і Володимир Шваб, один з яких час від часу грав трохи з глибини. Олег Маїк, який вийшов на поле у перерві замість Мякушко, відправився на вістрі, а на фланг півзахисту змістився Шваб.

Основну ж небезпека для «Динамо» у складі «Кизил-Спека» ніс досить досвідчений грузинський нападник Давид Чагелишвили, який підсумки і забив єдиний м'яч своєї команди.

З перших хвилин «біло-сині» взяли високий темп, практично не залишаючи чужу половину поля і нагнітаючи обстановку біля воріт суперника. Найбільшу гостроту несли швидкі забігання по флангах і простріли безпосередньо в штрафну площу або на її лінію. Казахи відверто не встигали за молодими динамівцями, що призводило до частих порушень правил.

Вже на третій хвилині Гемега прорвався по флангу і прострілив, але удару Шваба не вистачило точності. Ще за п'ять хвилин точність підвела вже самого Віталія. Хльобас накрутив на лівому фланзі захисника і відпасував на лінію штрафного. Гемега пробив у протихід воротарю, але влучив у штангу.

Надалі динамівці продовжували терзати оборону суперника. Прекрасними можливостями відзначитися не скористалися всі ті ж Хльобас, Шваб і Гемега. Голкіпер «Кизил-Спека» стояв досить впевнено, а в інших епізодах хлопців підводила точність.

Олександр Хацкевич весь час підказував своїм підопічним з лавки, а з іншої половини поля, піднявшись на вежу для камер, слушні поради давав футболістам Тарас Луценко. Також свою оцінку отримували і не найвдаліші, але потенційно небезпечні і цікаві комбінації «біло-синіх», як, зокрема, перехід з оборони в атаку в три торкання.

В перерві, як вже говорилося, у «Динамо-2» відбулася одна заміна - Мякушко поміняв Маїк, що призвело до мінімальних перестановок в лінії атаки. Хльобас, за рахунок швидкості і спритності, нерідко опускався за м'ячем ледь не до власного штрафного майданчика і перегравав суперника один в один, а Маїк, завдяки габаритам, непогано вибирав позицію, відкривався і грав на другому поверсі.

Гол у ворота номінальних гостей, який відверто назрівав ще в першому таймі, відбувся на 55-й хвилині. Ісраїлов добре розгорнув атаку, віддавши на хід забегающему зліва Сірнику. Іван, увірвавшись в штрафну, сильно прострілив на дальню штангу, а Гемега, позбувшись від опіки, переправив сферу у ворота, закріпивши на ділі напрацьоване на тренуваннях.

Правда, варто відзначити, що до гола «біло-сині» не скористалися, як мінімум, ще двома можливостями забити - Шваб перевірив на міцність штангу, а після удару Хльобаса з кута воротарського майданчика м'яч пролетів трохи вище поперечини.

В середині тайму швидкості впали. Своє місце, крім природної втоми, зіграла і спекотна сонячна погода. Тренер казахів постійно вимагав від своїх гравців, щоб ті якомога швидше переводили м'яч з оборони в атаку, з чим у них явно були проблеми. Свіжий Маїк, в свою чергу, підхоплював м'яч в центрі поля і на всіх парах мчав вперед. Після одного з таких переходів в атаку забивати повинен був Хльобас, але, отримавши м'яч перед штрафною і прибравши захисника, Дмитро пробив прямо в руки воротарю.

Заключна десятихвилинка видалася насиченою на події. В першу чергу дала збій оборона «Динамо-2», яка до цього діяла без серйозних помилок. Чорноморець невиправдано завалив на газон суперника в штрафному майданчику, за що рефері призначив 11-метровий, який чітко реалізував Чагелишвили. Гол явно надихнув казахстанський клуб, а футболісти, найімовірніше, задовольнилися б і нічиєї.

Вирішальний епізод стався на 86-й хвилині. Ісраїлов навісив з кутового у штрафну. Захисник невдало виніс м'яч, зрізавши його точно на ногу Швабу. Володимир, який перебував приблизно за 17 метрів від воріт, зважився на потужний постріл низом, і не прогадав, вразивши нижню шістку воріт!

Таким чином, у стартовому контрольному поєдинку на навчально-тренувальному зборі в Белеку «Динамо-2» здобуває свою першу перемогу, перегравши казахстанський «Кизил-Жар» з рахунком 2:1.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 березня, о 17:00 у нашої команди запланований ще один матч, який пройде в місті Сіде. Суперником колективу Олександра Хацкевича буде білоруський «Торпедо-БелАЗ» (Жодіно).

Контрольний матч

11.03.2014. г.Белек. Тренувальне поле готелю «Spice Hotel & Spa Belek»

«Динамо-2» (Київ) - «Кизил-Жар» (Петропавловськ, Казахстан) - 2:1 (0:0)

«Динамо-2»: Бущан, Сірник, Цибульник, Скидан, Чорноморець, Морозенко, Ісраїлов, Мякушко (Маїк, 46), Гемега, Хльобас, Шваб.

«Кизил-Жар» (стартовий склад): Ніклевіч, Шматків, Стахів, Нуржигит, Сейдахметов, Устинов, Згура, Чагелишвили, Малков, Аитов, Талазбаев.

Голи: Гемега (55), Шваб (86) - Чагелишвили (80, з пенальті).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер