Контрольний матч. «Динамо» – «Естеглаль» (Іран) – 1:2

Контрольний матч. «Динамо» – «Естеглаль» (Іран) – 1:2

У цьому матчі тренерський штаб задіяв тих гравців, які отримали менше практики в матчах «Об'єднаного турніру» проти «Спартака» та «Зеніта», а також найближчий резерв основної команди. Грою змішаного складу керував новий старший тренер «Динамо-2» Олександр Хацкевич.

Місце у воротах довірили Бущану, справа в захисті вийшов Сухомлинов, ліворуч – Чорноморець, пару центральних захисників склали Рижук та Юссуф, який повернувся з оренди. У півзахисті зі старту грали (справа наліво) Буяльський, Макаренко, Безус та Цуріков. Тандем нападників склали Рубен та Кравець, який уперше вийшов у статусі капітана «Динамо».

Ігрові аспекти

Взявши менше п'яти хвилин на те, аби придивитися один до одного, динамівці кинулися до воріт гостей. По черзі моменти виникали в кожного з гравців атаки. Спочатку Безус вдало розгойдав захисника на лінії штрафного майданчика й викотив м'яча на хід Кравцю, який трохи не добіг до сфери, аби завдати акцентованого удару. За хвилину захисники гостей заблокували удар уже самого Безуса після прострілу зі штрафного з правого флангу.

Потім Рубен увірвався до штрафного майданчика гостей правим флангом, вискочивши на побачення з голкіпером, однак Хосейні вчасно вийшов, скоротивши кут для удару, та відбив м'яча. Знову Безус бив із лінії штрафного майданчика, цього разу в падінні спіймавши м'яча на льоту, але на останньому рубежі вчасно опинився захисник «синіх», вибивши м'яча із стрічки воріт, коли воротар уже був безсилим.

Гості в стартові хвилини відповіли лише несильним ударом головою у виконанні Борхані.

Гол у ворота «Динамо» на 13-й хвилині був несподіваним та нелогічним. Бейкзаде промчав правим флангом та практично від кутового прапорця прострілив в район воротарського майданчика, де спритнішим за всіх виявився Борхані, який випередив Бущана.

Динамівці доволі швидко відігралися. Буяльський віддав пас урозріз із глибини на Рубена, який чітко реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером гостей.

За кілька хвилин «біло-сині» ледь не вийшли вперед. Іранці почали пасувати один одному в своєму штрафному майданчику, м'яч опинився в голкіпера, пресингувати якого пішов Кравець. Артем змусив Хосейні помилитися, м'яч відскочив до Рубена, але на його удар під поперечину воротар встигнув зреагувати. Відразу після навісу з кутового вище воріт пробив Юссуф.



Після стартової надзвичайної активності гра поступово заспокоїлася. Іранці почали часто порушувати правила в центрі поля, часом граючи відверто грубо. Після одного з порушень гру не зміг продовжити Рубен, якого замінив Каверін.

Гра остаточно заспокоїлася до кінця першого тайму, й у такому ж темпі продовжилася в таймі другому. Варто відзначити два моменти у Кравця. Наприкінці першої половини він завершував контрвипад «біло-синіх» чотири в три, але не зміг переграти голкіпера, а на початку другого тайму добивав м'яча у ворота після дальнього удару Макаренка, але цього разу гостей урятував захисник, який стояв на лінії.

У середині другого тайму у складі «Динамо» відбулася ціла низка замін. Амір Галеної на той момент зробив лише одну заміну, але саме вона виявилася результативною. Мадриді, вийшовши на поле, скористався помилкою в обороні «Динамо», вискочив віч-на-віч із Бонем правим флангом та спрямував переможного м'яча у ворота «біло-синіх».

У час, що залишився, динамівці неодноразово брали в облогу ворота чемпіонів Ірану, але до реальних гольових можливостей справа так і не дійшла.


 
Найбільше матч запам'ятався не стільки самою грою, скільки активною підтримкою вболівальників на трибунах упродовж усіх 90 хвилин. Матч привернув велику кількість динамівських уболівальників, які вщент заповнили центральну трибуну, а також «ультрас».

Також чисельною, а головне гучною була підтримка й у найкращої іранської команди. Фанати «Естеглаля» весь матч підтримували свою команду співом, розмахували національними прапорами, а наприкінці проскандували «Спасибі, «Динамо»!», подякувавши, таким чином, клубу й місту за теплий прийом.

Ключовий момент

Ніщо не передбачало поразки «біло-синіх», але на 69-й хвилині в простій ситуації послизнувся Віталій Болденков, який вийшов за кілька хвилин до цього епізоду на заміну. Помилкою відразу скористався форвард іранської команди, який переграв Боня.

Топ-персона

Героєм матчу став джокер Аміра Галеної, Фархад Маджиді. З'явившись на полі на 56-й хвилині, за 13 хвилин він уже вписав своє ім'я на табло стадіону «Динамо», ставши автором вирішального голу.

Товариський матч

09.07.2013. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 1,200 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Естеглаль» (Тегеран, Іран) – 1:2 (1:1)

«Динамо»: Бущан (Бонь, 46) – Сухомлинов (Бурда, 81), Юссуф, Рижук, Чорноморець – Буяльський (Болденков, 61), Макаренко (Балан, 61), Безус (Савченко, 61), Цуріков – Кравець (к) (Маїк, 61), Рубен (Каверін, 33).

«Естеглаль»: Хосейні, Садені, Омранзаде, Бейкзаде, Борхані (Монтазері, 81), Акбарпур, Ноорі, Газі, Ловрен (Кислий, 75), Назарі (Маджиді, 56), Нікбахт.

Голи: Рубен (18) – Борхані (13), Маджіді (69).

Попередження: Безус (53), Цуріков (80) – Назарі (27), Омранзаде (31), Акбарпур (34).

Вилучення: Акбарпур (90, повторне попередження).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер