Контрольний матч. «Динамо» (Київ) - «Динамо» (Бухарест). Прев'ю

Контрольний матч. «Динамо» (Київ) - «Динамо» (Бухарест). Прев'ю

Субота, 27 березня. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок о 17:00. Матч без глядачів.

Трансляція: «УНІАН», Youtube-канал «Динамо»

Підготовка до заключного відрізку сезону

Для підопічних Мірчі Луческу міжнародний спаринг із бухарестським «Динамо» стане ігровим етапом підготовки до вирішальних матчів сезону, у якому динамівці після 19-ти турів очолюють турнірну таблицю УПЛ, набравши 46 очок і маючи перевагу в 7 балів над другою позицією. У наступному турі чемпіонату кияни 4 квітня вирушать у гості до «Олександрії».

Оскільки в розташуванні клубу зараз відсутній ряд гравців, викликаних до збірних, у завтрашньому спарингу Мірча Луческу зможе перевірити найближчий резерв команди та футболістів, які отримували менше ігрової практики. Нагадаємо, дев'ять динамівців викликані під прапори національної збірної України (Георгій Бущан, Ілля Забарний, Олександр Караваєв, Віталій Миколенко, Олександр Сирота, Олександр Тимчик, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Володимир Шепелєв), троє знаходяться на зборі в Туреччині у складі молодіжної збірної України (Владислав Супряга, Володимир Бражко та Костянтин Вівчаренко), а Жерсон Родрігес вирушив до національної команди Люксембургу.

НАШ СУПЕРНИК

Історія клубу

Дата заснування: 14 травня 1948 року

Президент: Костянтин Ефтімеску

Головний тренер: Георге Мултеску

Домашня арена: стадіон «Динамо» (15 032 місця)

Рейтинг УЄФА: 293-тє місце

Поточне місце в чемпіонаті Румунії: 14-те

Середній вік гравців: 25,5 років

Досягнення

«Динамо» (Бухарест) є одним із найтитулованіших клубів Румунії, поступаючись за кількістю завойованих трофеїв лише «Стяуа»:

Чемпіон Румунії (18 титулів);

Володар Кубка Румунії (13);

Володар Суперкубка Румунії (2) і Кубка Ліги Румунії (1);

Півфіналіст Кубка європейських чемпіонів (1984 рік);

Півфіналіст Кубка володарів кубків УЄФА (1990).

Поточний сезон

Команда зі столиці Румунії після 28-ти турів йде на 14-й позиції в турнірній таблиці національного чемпіонату, набравши 27 очок. На рахунку «червоно-білих» - 7 перемог, 6 нічиїх і 15 поразок (різниця м'ячів 25:37).

У Кубку Румунії наші суперники виступають значно успішніше - стартувавши зі стадії 1/16 фіналу, команда вийшла до півфіналу турніру, де у квітні поміряється силами з «Астрою».

Найкращий бомбардир «Динамо» (Бухарест) у сезоні і, за сумісництвом, капітан команди - 23-річний правий вінгер Деян Сореску, на рахунку якого чотири результативні удари, а також шість гольових передач.

Переходи-2021

Цієї зими бухарестське «Динамо» провело трансферну ротацію на всіх позиціях, відпустивши ряд досвідчених і вікових гравців на правах вільних агентів, і при цьому підписавши кількох виконавців - також безкоштовно. Команду покинули голкіпер Рене Роман, захисники Андрей Сін, Ісма Лопес, Александер Гонсалес і Абдулає Ба, півзахисники Алеш Гарсія та Борха Вальє. Водночас контракти з «червоно-білими» уклали норвезький воротар Гудмунд Конгсхавн, лівий захисник Стеліано Філіп, флангові хавбеки Джонатан Морсей, Андрей Блейдеа та Геваро Непомусено, а також форвард Гіані Стере.

Склад

Делегація бухарестського «Динамо», яка вирушила до Києва, включає 20 гравців.

Воротар: Александер Мітрович.

Захисники: Марко Еманн, Рікардо Грігоре, Флорін Бежан, Каталін Хілдан-молодший;

Півзахисники: Крістіан Іонеску, Александру Раута, Клаудіу Стан, Андрей Блейдеа, Антоніо Бордусану, Деян Сореску, Валентин Борча, Дієго Фаббріні, Геані Крету, Ахмед Бані, Януш Гол, Андреас Міхаю, Джонатан Морсей;

Нападники: Каталін Мегуряну, Роберт Молдовяну.

Лівий вінгер румунського клубу Гевара Непомусено отримав виклик до збірної Кюрасао, а голкіпер Міхай Есану - до молодіжної збірної Румунії. Захисник Анте Пульїч ізольований у зв'язку з позитивним результатом тесту на коронавірус COVID-19, а через травми спаринг із київським «Динамо» також пропустять воротар Гудмунд Конгсхавн, захисники Стеліано Філіп і Андрей Раду, півзахисники Пол Антон і Іонуц Сербан, форвард Адам Немец. Не приїде до Києва і один із найрезультативніших гравців команди - сенегальський форвард Магає Гує, відсторонений від футболу на два роки через позитивну допінг-пробу.

Статистика зустрічей

Динамівці з Києва та Бухареста зустрічалися лише один раз - також у товариському матчі. Під час зимових зборів у Марбельї на початку 2014 року кияни під керівництвом Олега Блохіна обіграли суперників із рахунком 3:1, забивши три м'ячі у другому таймі. Серед футболістів, які сім років тому виходили на цю гру у складі нашого клубу, за київське «Динамо» продовжують виступати Сергій Сидорчук і Денис Гармаш, а Олег Гусєв і Огнєн Вукоєвич входять до тренерського штабу команди.

1.02.2014. КМ. «Динамо» (Київ) - «Динамо» (Бухарест) - 3:1

Голи: Гармаш (47), Мбокані (54), Ленс (77) - Грігоре (80, пен.)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер