Контрольний матч. «Динамо» - «Стяуа». Прев'ю

Контрольний матч. «Динамо» - «Стяуа». Прев'ю

Профайл:

Головний тренер: Міхай Тея;

Президент: Валеріу Аргасале;

Капітан: Богдан Планіч;

Прізвисько команди: «Червоно-сині», «Армійці»;

Домашній стадіон: «Лія Маноліу», 55,634 глядачі;

Кольори: Червоний, синій, білий;

Трансферна вартість складу: 28,5 мільйонів євро;

Середній вік гравців команди: 25,8 років;

Історія:

Клуб «Стяуа» був заснований 7 червня 1947 року, як «Спортивна Асоціація Армії» («Asociaţia Sportivă a Armatei»), а нинішня назва «Стяуа» («Зірка») закріпилася в 1961 році.

За свою тривалу історію клуб 26 разів ставав чемпіоном Румунії (в останній раз в сезоні 2014/15), 16 разів здобував срібло і 9 - бронзові нагороди. Крім того, «Стяуа» 22 рази завойовувала Кубок Румунії і 6 разів - Суперкубок. У всіх трьох змаганнях «Стяуа» є рекордсменом за кількістю завойованих титулів. Також, в скарбничці клубу ще два Кубка Ліги Румунії.

На міжнародній арені «Стяуа» також відзначилася. У 1986 році вона здобула перемогу в Лізі чемпіонів, а в 1989 році була близька до повторення успіху, але поступилася у фіналі. Також в 1986 році «Стяуа» завоювала Суперкубок УЄФА. Найвищий результат на європейській арені в ХХI столітті - півфінал Кубка УЄФА в 2006 році.

Сучасність:

Після 21-го туру чемпіонату Румунії, «Стяуа» набрала 40 балів і розташувалася на другій сходинці в турнірній таблиці. Відставання від лідера «Клужа» становить всього шість балів. Найближчим переслідувачем по таблиці є «Університатя», яка набрала 38 очок після аналогічного числа поєдинків.

Головною ударною силою «Стяуа» є 30-річний французький нападаючий Арлем Гноере. У нинішньому сезоні на його рахунку 11 голів і 3 гольові передачі в 17 поєдинках. Крім того, по 7 точних ударів на рахунку Флоріна Тенасе і Флорінела Комана.

Ще два провідних виконавця «Стяуа» - голкіпер Крістіан Балградеан і капітан команди, захисник Богдан Планіч - по 20 матчів в чемпіонаті.

Флоріан Тенасе, який забив 7 голів, також входить в четвірку кращих асистентів поточного чемпіонату Румунії, віддавши 5 результативних передач.

Матч «Динамо» - «Бохум» розпочнеться о 17:00 за київським часом. Матч покаже наш клубний YouTube-канал.

Останній матч:

Ліга Європи. 6-й тур групового етапу

11.12.2014. м.Бухарест, стадіон «Арена Націонале». 8,340 глядачів

«Стяуа» – «Динамо» – 0:2 (0:0)

«Стяуа»: Арлаускіс, Шукала, Папп, Варела, Чипчу, Филип (Латовлевічі, 79), Танасе (к) (Попа, 78), Препелице, Сенмертян, Бурчеану (Русеску, 61), Кешеру.

«Динамо»: Шовковський (к), Бурда, Хачеріді, Драгович, Гусєв, Мігель (Сидорчук, 65), Рибалка, Беланда (Буяльський, 81), Ленс, Ярмоленко, Кравець (Мбокані, 79).

Голи: Ярмоленко (71), Ленс (90+4).

Попереджені: Папп (45)  Драгович (25), Мігель (52), Бурда (81).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер