Командна перемога в Одесі!

Командна перемога в Одесі!

У той час як футболісти «Чорноморця» могли спокійно готуватися до зустрічі, 13 гравців основного складу «Динамо» грали за національні та молодіжні збірні своїх країн, повернувшись до Києва лише в середині тижня.

Обидва тренери задіяли в матчі найсильніших на даний момент виконавців. У «Динамо» був відсутній лише хорватський півзахисник Ніко Кранчар, травмований у поєдинку за свою національну команду. Зате до стартового складу повернувся Олег Гусєв, який зайняв звичне місце з капітанською пов'язкою на фланзі атаки. В одеситів уперше в сезоні з перших хвилин на поле вийшов екс-динамівський голеадор Максим Шацьких.

Ігрові аспекти

Центральна гра туру пройшла у відповідній цьому статусу атмосфері. Трибуни домашньої арени «моряків» були практично заповнені, а суперники налаштовані по-бойовому. Підняло настрій й тепле весняне сонце, за яким так скучили в цьому році як глядачі, так і футболісти.

Із перших хвилин поєдинку стало зрозуміло, що динамівці не дадуть господарям легкого життя на всіх ділянках поля. Високий пресинг та мобільна лінія півзахисту, в якій особливою активністю виокремлювалися Денис Гармаш та Лукман Аруна, придушили перший стартовий порив команди Григорчука та самі створювали хороший атакуючий плацдарм атакуючому тріо, представленому у вигляді флангів, які були зайняті Андрієм Ярмоленком та Олегом Гусєвим, а також Брауном Ідейє, який був висунутий на вістрі.

На 30-й хвилині динамівці мали блискучу нагоду відкрити рахунок. Аруна головою скинув м'яча до штрафного майданчика, в якому Гармаш, який опинився на позиції центрфорварда, без перешкод пробивав по воротах із 10-ти метрів, але влучив шкіряною сферою в Безотосного, який вискочив прямо на нього.

Другий тайм розпочався з нових хвиль атак «біло-синіх», одна з яких призвела до забитого м'яча. Аруна тонкою передачею знайшов Гусєва, який відкрився у штрафному майданчику, й Олег із-під ноги захисника точно пробив повз воротаря!

Гол трохи змінив диспозицію на полі. Динамівці, не зменшуючи активності в середній лінії, стали ще уважніше грати в обороні, не забуваючи проводити гострі контратаки, а господарі, яких підтримувала публіка, спробували створити щось гостре у володіннях Максима Коваля.

Небезпека для «Динамо» насамперед виходила після кутових – хороші моменти для взяття воріт втратили Шацьких та Фонтанелло.

Незважаючи на активність «моряків», нитки гри впевнено тримали у своїх ногах гості, що дозволило їм забити другий м'яч після комбінації Гармаш-Ярмоленко, остаточно розставивши в цій зустрічі всі крапки над «і» та здобувши тим самим третю перемогу поспіль у весняній частині сезону .

Топ-персона

Головною дійовою особою в цій зустрічі виступила вся команда, а не один із її ключових гравців.

Хороший баланс між обороною та атакою, впевнений контроль м'яча та високі швидкості принесли важливу перемогу, яка незадовго до зустрічі з донецьким «Шахтарем» напевно порадувала не лише тренерський склад, але й додала здорового оптимізму численній армії вболівальників клубу.

Ключовий момент

Ключовим у матчі став не лише перший гол, який забив Олег Гусєв, але й промах колишньої зірки «Динамо» Шацьких на 60-й хвилині гри. Максим, вигравши верхову дуель в Ідейє, схибив, дозволивши тим самим проходити грі звичним курсом, який накреслили підопічні Олега Блохіна. Важливим моментом стала й дисциплінованість наших гравців, що дозволила їм уникнути попереджень та зберегти повний боєкомплект перед майбутньою битвою з командою Луческу.

Прем'єр-ліга. 22-й тур

31 березня 2013. Одеса, стадіон «Чорноморець». 34,164 глядачів

«Чорноморець» – «Динамо» – 0:2 (0:0)

«Чорноморець»:
Безотосний (к), Зубейко, Бергер, Фонтанелло, Сантана (Кутас, 82), Політило, Ковальчук (Бобко, 80), Де Матос (Діденко, 78), Рієра, Шацьких, Бурдужан.

«Динамо»: Коваль, Тайво, Хачеріді, Віда, Данило Сильва, Велозу, Гармаш (Сидорчук, 90+4), Аруна (Безус, 87), Гусєв (к) (Мехмеді, 90), Ярмоленко, Ідейє.

Голи: Гусєв (47, гольовий пас Аруна), Ярмоленко (71, гольовий пас Гармаш).

Попереджений: Де Матос (68).

Статистика матчу (в  дужках - дані за перший тайм)

«Чорноморець»

Статистика

«Динамо»

0 (0)

Голи

2 (0)

6 (2)

Усього ударів

15 (6)

1 (0)

Удари в площину воріт

5 (1)

5 (2)

Удари повз воріт

10 (5)

0 (0)

Стійки та поперечини

0 (0)

2 (0)

Кутові

4 (2)

4 (1)

Офсайди

0 (0)

1 (0)

Жовті картки

0 (0)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

16 (12)

Скоєно фолів

20 (10)

40

Відсоток володіння м'ячем

60

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер