Красиві голи прикрасили впевнену перемогу!

Красиві голи прикрасили впевнену перемогу!

Як правило, всі команди, що підвищилися в класі в перших турах, на хвилі свого попереднього тріумфу представляють собою «твердий горішок», розколоти який не дуже просто. У випадку з гостями був ще й додатковий ресурс у вигляді творчої роботи з колективом молодого білоруського фахівця Олега Кононова, який уже добре зарекомендував себе.

Динамівці, у свою чергу, продовживши значне зміцнення свого складу в літнє міжсезоння, досягли головного – конкуренції на кожній позиції за місце в основі. Олег Блохін отримав можливість ротації складу, скориставшись цим і цього разу. У першу чергу йому знадобилося замінити опорного півзахисника Дениса Гармаша, який серйозно травмувався, внаслідок чого на поле з перших хвилин вийшов португалець Мігель. В обороні пару в центрі імениннику Євгену Хачеріді в цій грі склав його тезка Селін, який замінив Домагоя Віду. Місце лівого захисника зайняв абсолютний дебютант Бенуа Тремулінас і, нарешті, на лівому фланзі півзахисту замість Олега Гусєва з'явився голландець Джермейн Ленс.

Аспекти гри

Перші хвилини поєдинку показали, що зростаюча боротьба за потрапляння до числа перших 11 і навіть до заявки дала свій ефект. «Біло-сині» активно почали пресингувати суперника й одразу ж взяли кермо правління до своїх рук, не даючи гостям можливості, перш за все, налагодити контратакуючу гру. Відмінно працювали фланги команди Блохіна, особливо лівий, на якому француз Тремулінас почувався як риба у воді. Його ефектні й, що найголовніше, ефективні дії постійно тримали в напрузі оборону гостей. Поступово став підключатися до атак і Данило Сильва, створюючи загрози справа. Раз по раз накручував своїх візаві Аруна.

Саме він і відкрив рахунок у матчі. На 15-й хвилині отримавши м'яча від Тремулінаса, він, перебуваючи достатньо далеко від воріт суперника, красивим ударом спрямував шкіряну сферу в лівий від Литовки кут.

Добре діяв і Беланда.

Його робота на полі, як і Велозу, не так кидалася в очі, але обидва, перекривши середину поля, нічого не дозволили створити доволі мобільному півзахисту севастопольців. Кращим підтвердженням цього став той факт, що потужний форвард гостей Кузнецов уперше отримав можливість завдати удару по воротах Коваля лише на 54-й хвилині.

До того часу динамівці вже вели з перевагою у два м'ячі. Гол також став таким, який запам'ятовується. Беланда віддав м'яча Дьємерсі Мбокані, і конголезець, проявивши чудову індивідуальну майстерність, вирішив епізод так, що весь стадіон здійнявся на ноги від захоплення.

Створивши серйозну перевагу, Олег Блохін отримав можливість для чергового варіювання складом. Спочатку Андрій Ярмоленко, в якого гра не пішла, поступився місцем на полі й капітанською пов'язкою Олегу Гусєву. Замінивши Мбокані, вперше в цьому сезоні вийшов на поле найкращий бомбардир «Динамо» минулого сезону Браун Ідейє. Поява Віди замість Тремулінаса взагалі спричинила серйозні перестановки. Хорват вирушив до центру оборони, а Селін, який займав до цього цю позицію, перейшов на лівий фланг оборони.

Залишок матчу «біло-сині» провели на класі, впевнено довівши гру до перемоги, вперше в сезоні не дозволивши собі забити.

Ключовий момент

На 50-й хвилині стався гол-шедевр. Мбокані, отримавши м'яча на лінії штрафного майданчика, легко розібрався на п'ятачку з цілою групою захисників, вийшов віч-на-віч із воротарем та пробив повз нього. Блискуче!

Топ-персона

Цього разу на п'єдестал крокують відразу двоє гравців – Лукман Аруна та Дьємерсі Мбокані, які й грали чудово, й забили блискучі голи! До речі, обидва претендують на звання найкращого гравця «Динамо» в липні місяці. Хто з них стане No.1, вирішать їхні оцінки від уболівальників команди саме за цей матч.

Прем'єр-ліга. 3-й тур

28.07.2013. м.Київ. НСК «Олімпійський». 28,314 глядачів

«Динамо» – ФК «Севастополь» – 2:0 (1:0)

«Динамо»:
М.Коваль, Тремулінас (Віда, 70), Хачеріді, Селін, Данило Сильва, Мігель, Аруна, Беланда, Ярмоленко (к) Гусєв, 59), Ленс, Мбокані (Ідейє, 66).

ФК «Севастополь»:
Литовка, Міколюнас, Симоненко, Чижов, Неплях, Левандовські (к), Фарлей, Карноза, Кожанов (Караваєв, 75), Ковпак (Вол.Коваль 82), Кузнецов (Жабокрицький, 68).

Голи: Аруна (15, пас Тремулінас), Мбокані (50, пас Беланда).

Попередження: Фарлей (69), Карноза (74).

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

ФК «Севастополь»

2 (1)

Голи

0 (0)

15 (6)

Загалом ударів

11 (4)

7 (2)

Удари в рамку воріт

5 (2)

7 (3)

Удари повз ворота

4 (0)

1 (0)

Стійки/поперечини

0 (0)

1 (1)

Блоковані удари

2 (2)

54 (56)

Володіння м'ячем (%)

46 (44)

8 (4)

Кутові

3 (1)

6 (4)

Офсайди

4 (0)

16 (8)

Порушення правил

17 (9)

0 (0)

Жовті картки

2 (0)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер