Гарний подарунок тренеру на День народження!

Гарний подарунок тренеру на День народження!

На поєдинок з харків'янами динамівці вийшли з подвоєною мотивацією. Мало того, що кияни хотіли реабілітуватися за поразку в минулому турі від дніпропетровського «Дніпра» з рахунком 2:3, так ще й прагнули зробити подарунок старшому тренеру Олександру Хацкевичу, який у день матчу святкував своє 39-річчя. Забігаючи наперед, відзначимо, що порадувати наставника «біло-синім» вдалося сповна.

Динамівці з перших хвилин кинулися в атаку. Особливо активним був прудкий бразилець Дуду, який діяв на лівому фланзі атаки. Спершу він, увірвавшись в штрафний майданчик, пробив, але влучив у захисника, а на 13-й хвилині після його скидки трохи вище воріт з лінії карної зони пробив Богданов.

Команда Олександра Хацкевича, повністю контролюючи хід гри, комбінуючи в центрі поля і на підступах до штрафного майданчика, закономірно втілила свою перевагу в гол на 16-й хвилині. Активний Дуду прорвався по флангу і прострілив у штрафний майданчик. Захисники не дозволили Аруні завдати удару, але це вдалося зробити Хльобасу, який відправив сферу точно в нижній кут - 1:0. Через три хвилини Дмитро головою замкнув подачу Ягодинскіса з лівого флангу, але рефері вгледів у епізоді порушення правил, тим самим скасувавши взяття воріт.

У середині тайму одна з небагатьох контратак «Металіста» ледь не завершилася голом. Юрій Чонка, який прорвався до воріт, несильно покотив м'яч повз Бойка, який вибіг на перехоплення, але голкіпера встиг підстрахувати Акубардія, який виніс сферу з лінії воріт.

Ближче до кінця першої 45-хвилинки ситуація на полі дещо вирівнялася. По жовтій картці встигли заробити Аруна, який сфолив на супернику, і Шопін, якого буквально замучив на фланзі швидкий і різкий Дуду. До речі, захисник «Металіста» заробив на бразильці не лише жовту картку, але в епізоді з фолом «привіз» і пенальті у ворота власної команди, який чітко реалізував Рибалка - 2:0. Зазначимо, що свій п'ятий м'яч у чемпіонаті в цьому сезоні, як і чотири попередні, Сергій забив точним ударом з 11-метрової позначки.

Другий тайм став логічним продовженням першого: «Динамо» атакувало, а «Металіст» захищався. На 58-й хвилині «біло-сині» довели рахунок до розгромного. Хльобас відпасував на лівий фланг на Дуду. Бразилець увірвався в штрафну зону і обвідним ударом послав м'яч у лівий нижній від воротаря кут воріт - 3:0. А ще через три хвилини голкіпер «Металіста» Артур Денчук капітулював вчетверте у матчі: Аруна перехопив м'яч у центрі і підключив до атаки Буяльського. Капітан «Динамо» видав вивірену передачу на лінію воротарського майданчика, звідки Хльобас (на фото) зльоту відправив м'яч у сітку - 4:0, тим самим забивши свій п'ятий гол у поточному чемпіонаті!

Найреальніший шанс «розмочити» рахунок у матчі «Металіст» мав на 78-й хвилині. Після подачі зі штрафного і рикошету від когось із футболістів м'яч летів у площину воріт, але дезорієнтований Бойко все ж зумів парирувати цей удар.

Варто також відзначити, що на 83-й хвилині на полі замість Аруни з'явився В'ячеслав Панфілов, для якого цей матч став першим за молодіжну команду після перелому ноги.

В заключні хвилини зустрічі динамівці були близькі до того, щоб забити п'ятий м'яч, але ударам Акубардії, Карпа і Панфілова не вистачило точності.

Підсумок - більш ніж упевнена перемога «біло-синіх» з рахунком 4:0, які не лише зробили чудовий подарунок своєму тренеру і вийшли на четверте місце в турнірній таблиці, але і подали приклад першій команді, яка зіграє з «Металістом» у суботу, 20 жовтня.

Чемпіонат молодіжних команд. 12-й тур

19.10.2012. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.В.Лобановського. 200 глядачів.

«Динамо» - «Металіст» - 4:0 (2:0)

Голи: Хльобас (16, 61), Рибалка (39, з пенальті), Дуду (58).

«Динамо»: Бойко (Бущан, 83), Ягодинскіс, Богданов (Карп, 66), Братков, Акубардія, Рибалка (Цибульник, 75), Хльобас, Дуду, Трубочкін, Буяльський (к), (Савченко, 77), Аруна ( Панфілов, 83).

Запасні: Болденков, Раджабов.

«Металіст»: Денчук, Осман, Череватенко, Шопін (к), Андрієвський (Караєв, 82), Куксенко (Ткачук, 60), Радченко (Голубка, 73), Азацький, Бойчук, Чонка, Боровець (Загинайлов, 46).

Запасні: Какевцев, Чаргазія, Копина.

Попереджені: Аруна (33) - Шопін (38), Куксенко (47).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер