Кравець та Калитвинцев подарували свято дітям

Кравець та Калитвинцев подарували свято дітям

Скориставшись паузою, пов’язаною з матчами збірних, динамівці Артем Кравець та Владислав Калитвинцев зустрілися з учнями київської школи № 93. Школярі зустріли футболістів дуже тепло – дівчата у вишиванках вручили гравцям коровай на вишитому рушнику, який хлопці одразу ж скуштували, а школярі, яких зібрався повний зал, влаштували динамівцям овацію. Відзначимо, що в школі № 93 є своя футбольна команда «Поділ», яка бере участь у різних змаганнях, у тому числі й за кордоном. Хлопці вже встигли побувати в Австрії, Німеччині, Чехії, Данії та інших країнах.

До приїзду футболістів дітлахи із задоволенням взяли участь у футбольній вікторині, відповівши на питання про улюблену команду. В якості призів за правильні відповіді вони отримали журнали «Динамо», календарі та листівки із зображенням футболістів.

Було помітно, що всі присутні дуже чекали на зустріч зі своїми кумирами, яку організував фан-клуб ФК «Динамо» (Київ). Школярі підготували гостям цілий концерт, адже цей навчальний заклад виховує не лише футболістів – тут є ще секції художньої гімнастики, танців та інших видів спорту.

За концертом футболісти спостерігали, затамувавши подих, а після його завершення не залишилися в боргу – коли прийшов час неформального спілкування з дітьми, Артем та Владислав близько години відповідали на їхні безпосередні питання, причому, нарівні з хлопцями, активними були й дівчата.

Гості також прийшли не з порожніми руками. Дізнавшись про динамівців усе, що їх цікавило, учні отримали від них подарунки, підготовлені фан-клубом «Динамо», футбольна команда – м’ячі та екіпіровку, а всі інші дітлахи – шалики, журнали, чашки з емблемою улюбленої команди, новорічні іграшки і т.д. Діти були просто в захваті, їх переповнювали приємні емоції, а очі світилися радістю.

Незабаром вони взяли футболістів у щільне коло і ще тривалий час не відпускали, поки ті не залишили кожному заповітний автограф і не сфотографувалися на пам’ять. Ця процедура принесла всім не менше задоволення. Не поспішали розходитися й футболісти. Як вони потім зізналися, такі заходи також підіймають їм настрій.

Владислав КАЛИТВИНЦЕВ, півзахисник «Динамо»:

- Така зустріч із дітьми для мене перша. Дуже приємно, що нас так тепло зустріли. Словом, у мене залишилися найкращі враження. Дуже сподобався концерт, ми з Артемом із задоволенням спостерігали за виступом хлопців. Поспілкувалися з хлопцями із футбольної школи, вони нам ставили питання як під час спілкування, так і коли брали в нас автографи. Вони цікавилися, як потрібно тренуватися, чому приділяти увагу, щоб досягти успіху. Ми порадили їм багато працювати над собою. А від такої великої кількості автографів навіть рука болить. Востаннє стільки писав ще, напевно, у школі (посміхається).

Артем КРАВЕЦЬ, нападник «Динамо»:

- Мені дуже запам’ятався теплий прийом. Помітно, що діти були справді дуже раді нас бачити. Я вважаю такі зустрічі дуже правильними. Для дітей вони мають велике значення – вони завжди їх запам’ятовують, оскільки отримують багато емоцій. Тому я завжди із задоволенням беру в них участь. Хлопці ставили доволі цікаві питання. Пам’ятаю, наскільки важливо для мене самого було стати ближчим до кумирів. Коли я переїхав із Дніпродзержинська до Києва й навчався у спортивному класі, ми подавали м’ячі на стадіоні під час матчів, були на базі. Для цих хлопців, особливо тих, які займаються футболом, такі зустрічі відіграють велику роль. Наприклад, в Іспанії футболісти «Барселони» після матчів зустрічаються з дітьми із тієї школи, де вони навчалися, та грають із ними. Гадаю, це дає величезний стимул та поштовх, щоб іти вперед, тому в них стільки висококласних футболістів. Для жодного гравця нескладно поїхати на зустріч із дітьми, адже для них це свято.

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер