»Кремінь» – «Динамо»: історія протистояння

»Кремінь» – «Динамо»: історія протистояння

Попри те, що «Кремінь» тривалий час виступає в нижчих лігах вітчизняної першості, з «Динамо» команда з Кременчука знайома не з чуток – на зорі чемпіонату незалежної України клуб представляв Полтавську область у вищій лізі.

Загалом команди провели між собою десять матчів. Дев'ять перемог в активі «Динамо», і лише одного разу «Кременю» вдалося відібрати очки в незмінного чемпіона 90-х років. Різниця м'ячів переконлива – 31:5 на користь «біло-синіх».

Найпопулярніші рахунки протистояння – 5:0, 4:1 та 2:0, які фіксувалися по два рази. У найрезультативніших матчах забивалося по п'ять м'ячів (п'ять разів).

Більше за інших у воротах «Кременя» відзначився нападник Віктор Леоненко – в його активі вісім м'ячів. У команди з Кременчука найрезультативніший – Володимир Коновальчук зі скромним результатом у два голи.

Зустрічалися команди й у розіграші Кубка України. В сезоні 1995/1996 рр. жереб звів «Динамо» та «Кремінь» на півфінальній стадії розіграшу турніру, і кияни здобули впевнену перемогу на своєму полі – 2:0 (відзначилися Максимов та Шевченко).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер